středa 23. listopadu 2022

Úvodní scéna Forgotten Bloodlines: Agate oficiálně uvedena

Digitální modelář a paleoartista Max Bellomio, vystupující na internetu pod přezdívkou Digital Duck, slíbil v neděli 20. listopadu, že se brzy dočkáme první ukázky z jeho připravovaného pseudodokumentu Forgotten Bloodlines: Agate, vyprávěného oblíbeným britským přírodovědcem Nigelem Marvenem. Úvodní scénu zhruba čtyřicet minut dlouhého filmu, který v plné délce vyjde příští rok, zveřejnil dnes na svém YouTube kanálu. Pokud jste ji tedy ještě neviděli, pak mám tu čest představit vám Maxovu výtečnou práci s Nigelovým komentářem. Připravte se na cestu do pravěké Nebrasky před 20 miliony let...


Úžasné, že ano? Na nezávislý projekt je to bezesporu výtečné dílo. Max Bellomio samozřejmě pracoval i na hře Prehistoric Kingdom, se kterou je hlas hvězdy Prehistorického parku a nějakých padesáti dalších dokumentárních pořadů o přírodě neodmyslitelně spjat. Forgotten Bloodlines: Agate bude fiktivně dokumentárním snímkem o miocénní fauně souvrství Agate Springs, v podstatě natočeným ve stylu Putování s pravěkými zvířaty (Walking with Beasts) a dalších pseudodokumentárních pořadů, na nichž má generace (troufám si říci generace Z, ač si nejsem jist, zda se tento termín v Česku používá) vyrůstala. Jeho tvůrci nám umožní nahlédnout do života některých miocénních savců, jako byl entelodont Daeodon, velbloudovitý Stenomylus či v úvodní scéně nevystupující chalicotheriid Moropus. Tito savci žili ve světě, který se na přelomu oligocénu a miocénu podstatně změnil - z rozsáhlých lesů se totiž začaly stávat pro Severní Ameriku typické prérie. Max Bellomio už v prosinci 2020, když byl projekt oficiálně oznámen, slíbil, že dokument se bude odehrávat po dobu několika let životů daeodona a moropa. Budeme je sledovat při vyrůstání, a projdeme si s nimi všemožné strasti života. Hlas Nigela Marvena je třešničkou na dortu. Forgotten Bloodlines: Agate je, jak už jsem na svém blogu mnohokrát za poslední téměř dva roky zmiňoval, jeho prvním paleodokumentem od vydání dinosauřího speciálu čínského pořadu Natural Code v roce 2010. Je to zároveň v pořadí třetí paleomédiový projekt tohoto desetiletí, se kterým je Nigel spojen - předchozími jsou již zmíněná hra Prehistoric Kingdom a minecraftový addon The Giant Dinosaur Adventure, jež byly vydány letos. Hudbu k dokumentu složila skladatelka Sarah Class, která pracovala třeba s Barnabym Taylorem na seriálu America's National Parks z roku 2011.

Daeodon z Forgotten Bloodlines: Agate. Autor: Max Bellomio

Takže kdy se zbytku tohoto krásného filmu dočkáme? To je, jak by řekli naši přátelé z anglicky mluvících zemí, stále ve větru (up in the air). Datum vydání Forgotten Bloodlines: Agate zatím nebylo určeno, nicméně Max Bellomio dnes ohlásil založení Kickstarteru souvisejícího s projektem. Osobně si myslím, že film vyjde příští rok. Jak bude vydán, to se zatím neví, ale určitě bude okamžitě zhlédnutelný pro každého. Distribuci zatím autoři snímku nevyřešili. Velmi se těším, a jsem si jist, že vy také! Možná, že Agate bude teprve prvním z celé série dokumentů Forgotten Bloodlines. Nebylo by to skvělé? Renesance paleodokumentů, či snad paleopseudodokumentů, je skutečná věc!

O vývoji Forgotten Bloodlines: Agate a jeho vydání vás budu určitě informovat!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější