úterý 13. září 2022

Minecraft: The Giant Dinosaur Adventure s Nigelem Marvenem vyjde již brzy!

Patříte-li na rozdíl ode mne mezi hráče oblíbené sandbox hry Minecraft, která očividně mezi mladými lidmi neztrácí na popularitě, a zároveň jste zájemci o svět pravěkých zvířat a možná i fanoušky dinosauřích her, pak je vám již určitě známo, že letos vyjde nový addon s názvem The Giant Dinosaur Adventure with Nigel Marven! Technicky se tedy bude jednat o druhou letos vydanou dinosauří hru vyprávěnou proslulým britským moderátorem a producentem přírodovědných dokumentů, kterého má snad každé dítě naší generace spojeného s Prehistorickým parkem a speciály k Putování s dinosaury. Zároveň to bude po Webosaurs a Prehistoric Kingdom již třetí počítačová hra, se kterou je Nigel spojen. The Giant Dinosaur Adventure je dílem uživatele CompyCraft, který také pro Minecraft vytvořil addony Jungle Quest, Australian Adventure a Dinosaur Survivors, a v současnosti pracuje na sérii map různých míst ze Star Wars. Já osobně vývoj tohoto dinosauřího addonu sleduji již od minulého roku, nyní jsem však uznal za vhodné sdělit vám o něm více informací. CompyCraft totiž dnes, 13. září, nahrál na YouTube oficiální trailer ke hře, na jehož konci bylo samozřejmě uvedeno, kdy bude možné si addon zakoupit. The Giant Dinosaur Adventure with Nigel Marven vyjde 27. září 2022! 


Jak vidíte, The Giant Dinosaur Adventure je Nigelem nejen vyprávěn, ale náš přírodovědec s vestou a expediční košilí v něm sám vystupuje - a vy se budete moci doslova obout do jeho bot! Nigel komentář ke hře nahrál minulý rok, zřejmě ještě v lockdownu (ve stejné době nahrál také komentář k Prehistoric Kingdom a k připravovanému dokumentu Forgotten Bloodlines: Agate). Slova, která pronáší na začátku, jsou samozřejmě jakousi parafrází komentářů k úvodní sekvenci epizod Země obrů (Land of Giants) a Obří dráp (The Giant Claw) z Putování s dinosaury. CompyCraft také do komentáře zahrnul některé další známé fráze, jež Nigel ve svých dinosauřích dokumentech pronesl - asi nejzajímavější a nejvtipnější je výkřik "Flippin' heck!" (slušnější obdoba "Bloody hell!"). Ve hře se objevují také časový portál z Prehistorického parku a jeep a ultralight ze Země obrů. Design některých zvířat byl těmito dokumenty inspirován. Kromě skinu Nigela Marvena budou zpřístupněny také skiny jeho spolupracovníků z Prehistorického parku - veterinářky Suzanne a správce Boba.

A co vám tento addon umožní? Je to prosté - s Nigelem Marvenem se vrátíte o 95 milionů let zpět v čase na území pozdějšího souvrství Huincul v Argentině. Addon vám umožní vyrazit na různá dobrodružství v této tajemné zemi plné (čas od času zubatých) překvapení. Budete se moci setkat s pětadvaceti dinosaury. Některými z nich budou Argentinosaurus, Choconsaurus, Kaikaifilusaurus, Aoniraptor, Anabistetia, Mapusaurus, Skorpiovenator, Taurovenator nebo Huinculsaurus. Dále se ve hře objeví také jakýsi křídový "krokodýl" a dosud neidentifikované ryby. Hráči bude umožněno vyrazit na túru prehistorickou Argentinou, tábořit ve světě dinosaurů a hledat různé druhy. Kromě toho bude mít addon také "ochočovací feature", jenž hráči umožní ochočit si některé z huinculských dinosaurů. Jistě to bude parádní zábava. 

Logo addonu. Zdroj: Paleocraft Dinosaur Addon Wiki

A kde si od 27. září budete moci The Giant Dinosaur Adventure koupit? Hráči Minecraftu to určitě vědí o moc lépe, než já, nicméně odkážu vás na web Minecraft Marketplace. Tam už jistě najdete, po čem prahnete - a jsem si zcela jist, že tento addon budete chtít, neboť je skutečně výjimečný. CompyCraft před časem na svůj YouTube kanál nahrál asi šestiminutovou ukázku z hry, ve které Nigel velmi pěkně mluvil o iguanodontech a jejich evoluci. Toto video bohužel již není přístupné, nicméně věřte mi, že addon vypadá nádherně! 

Nový Nigel Marven skin. Zdroj: YouTube

Jak zaznělo v Zemi obrů: "Just a little further on, I came face to face with the killer. There it was - the largest land predator ever!" Zdroj: YouTube

2 komentáře:

Martinoraptor řekl(a)...

Tak jo :D Tohle vypadá celkem super.

Kuzuri řekl(a)...

Myslím si, že pro některé, kteří na Nigelových dinosauřích dobrodružstvích vyrůstali, je to takový splněný sen. :) Doufám, že si to zahraju.

Okomentovat

Nejčtenější