neděle 18. září 2022

Jak dobře znáte dokumenty Jeffa Corwina?

Je nejvyšší čas uspořádat na blogu další soutěž! V první polovině dubna jsem započal sérii krátkých kvízů, jejichž cílem je otestovat vaše znalosti děl různých dokumentaristů, kteří na televizních (i počítačových) obrazovkách seznamují diváky celého světa se světem přírody. Prvního kvízu, "Jak dobře znáte dokumenty Nigela Marvena?", se bohužel nikdo z nemalého množství návštěvníků blogu nezúčastnil, a já brzy pochopil, proč - byl na vás příliš těžký. Ptal jsem se na příliš mnoho detailů (např. v jaké minutě se Nigel setkává s perentie v ještěřím díle Giants), které zřejmě neznáte (nejste-li obsesivním fanouškem, jako já). Mohu vám tedy slíbit, že další z této série kvízů bude o něco lehčí. Tentokrát se vás budu ptát na vaše znalosti dokumentů Jeffa Corwina, amerického televizního moderátora, producenta a ochránce přírody. Lidé mé generace vyrůstali i na jeho pořadech, zvláště tedy v prvním desetiletí tohoto století (Jeff z evropských obrazovek v posledních deseti letech zcela zmizel). Nebojte, nebudu vás trápit těžkými otázkami. Pokud se kvízu budete chtít zúčastnit, napište do komentáře pod článek, že se hlásíte (nemáte-li účet Google, nezapomeňte uvést svou přezdívku nebo jméno). Pak mi na e-mail haasvojt@volny.cz pošlete odpovědi na níže uvedené otázky. Můžete mi také napsat, jaký diplom byste chtěli - podmínkou je samozřejmě, že na něm musí být Jeff (je ale čistě na vás, zda to bude třeba obrázek s Jeffem plavajícím s mořskou želvou v Záhadách oceánů či obrázek s Jeffem držícím anakondu v Zážitcích Jeffa Corwina). Odpovědi můžete posílat do 30. září, pak proběhne vyhodnocení, a já vám tady na blogu diplom/y předám. Nezapomeňte, že nejde o to, abyste měli plný počet bodů (nepodvádějte tedy), ale abyste se zúčastnili. A teď pojďme na to!

1. Jak se jmenoval první televizní pořad o přírodě, kterým Jeff Corwin provázel, a na které stanici se vysílal? Nápověda: nevysílal se na Animal Planet.

2. Proslulý seriál Zážitky Jeffa Corwina (The Jeff Corwin Experience) měl 39 dílů, nebo 42?

3. Která dvě zvířata byla cílem Jeffovy cesty do Namibie v epizodě Namibia: Into Africa z 1. série Zážitků Jeffa Corwina? Nápověda: Jeden patří mezi savce, druhý mezi plazy.

4. To, co v epizodě Zážitků Jeffa Corwina zaměřené na indonéskou přírodu náš průvodce říkal o jedovatosti varanů komodských, dnes platí nebo ne? 

5. Kde byl natočen dokument Expedition Chesapeake?
a) v Massachussetts
b) ve Virginii
c) v Marylandu

6. Je pravda, že v epizodě Hawaii Shark Adventure ze Záhad oceánů (Ocean Mysteries with Jeff Corwin) se náš průvodce setkává s jedním ze žraloků rodu Hexanchus?

7. Na Isla Larga poblíž Puerto Vallarta v Mexiku přijel Jeff v jednom díle Ocean Treks kvůli...
a) chřestýši zamlklému
b) leguánům z rodu Ctenosaura
c) terejům modronohým

8. Seriál Na výpravě s Jeffem Corwinem (Corwin's Quest) vyrobila americká, britská nebo australská produkční společnost?

9. Jeff byl napaden slonem indickým a následně mu byla chobotem zvířete vykloubena ruka při natáčení:
a) Na výpravě s Jeffem Corwinem
b) Wildlife Nation with Jeff Corwin
c) Planet in Peril

10. Objevili se v prvním díle Zážitků Jeffa Corwina orangutani?

Bonus (není nutné odpovídat, pokud však zodpovíte správně, budete mít bod k dobru): Ve kterém Jeffově dokumentu (stačí název seriálu) se nachází tato scéna s ploskolebcem americkým?


Nemělo by to být těžké. Za každou špatnou odpověď se vám body nestrhnou, takže se klidně nebojte hádat!

1 komentář:

Kuzuri řekl(a)...

Tak, je 1. října... Návštěvnost v pohodě, počty kliknutí na články v pohodě... Proč se nikdo nezúčastnil? Že bych to zase udělal moc těžké? Asi ano... No, kdokoliv mne na to mohl upozornit! :)

Okomentovat

Nejčtenější