pátek 12. března 2021

Obrázek týdne 12. 3. 2021

Žabí měsíc pokračuje, a já Vám i tentokrát v rámci Obrázků týdne přináším nádhernou fotografii jednoho z těchto pěkňoučkých obojživelníků! Autorem této fotky je Tanto Yenses, indonéský fotograf, který přinejmenším před několika lety používal k pořizování svých snímků fotoaparát Canon EOS 60D (já pro změnu používám Canon EOS 40D) a 100 mm objektiv. Pořídil spoustu nádherných fotografií žab, které sám naaranžoval. Snad žádná ale nebyla tak dokonalá, jako tato. Jen se na to podívejte! Nechcete si ji rovnou dát na pozadí své pracovní plochy?


Popisek k obrázku: Jakýmsi záhadným způsobem se obliba nosit sluchátka, ať jdete kamkoliv, přenesla z lidí na žáby! Seznamte se s rosnicí sinou (Ranoidea caerulea), stromovou žábou z čeledi rosnicovitých (Pelodryadidae) z Austrálie a Nové Guineje, měřící od nozder po kloaku minimálně 10 centimetrů a požírající noční motýly, šváby, kobylky, pavouky nebo dokonce i netopýry. Tento konkrétní jedinec si zrovna nasadil svá nová hlemýždí sluchátka. V posledních letech bývají levnější, než byste čekali. Problém může být udržet ty slizké plže na jednom místě, ale pokud se rozhodnou zdržet se na žabím tympanu (bláně, která je zvláště u rosnic siných dobře viditelná), pak může jejich nositelka poslouchat rytmický song hlemýždího srdce, jež tepe jednou za sekundu! Pravda nicméně je, že tato fotografie je "set-up". Tudíž... asi není pravda, že by z toho byl trend... Tato rosnice siná je mazlíčkem Tanta Yensese, a sluchátka dostala od svého majitele. Vypadá však spokojeně, a ten song se jí určitě líbí!

Dnes vyjde na tomto blogu ještě jeden článek! Zítra můžete očekávat čtvrtou část Cryptid Hunters: PhantomZone, a v neděli nejspíše napíši druhou část projektu Prehistorické žáby. A na příští týden mám pro Vás připravené krátké video! Užijte si zbytek dneška i víkend, a kdo ví, třeba se už brzy s nějakými žábami setkáte (není-li u Vás tak chladno, jako tady).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější