pondělí 1. července 2019

Lovci kryptidů 3: Epizody

V neděli 30. června jsem dopsal třetí sérii příběhu Lovci kryptidů. Tak jako po skončení první a druhé série, i nyní přináším článek, který je soupisem děje všech kapitol tohoto příběhu, a zároveň pojednává o postavách, jež v něm vystupovaly. Třetí série Lovců kryptidů sestává celkem ze 13 kapitol, některé z nich byly docela dlouhé, a proto si myslím, že není od věci jejich děj takto "stručně" shrnout.

3. série Lovců kryptidů navázala na události první i druhé série. Její děj začal v srpnu 2018 - v době, kdy jsem napsal její první kapitolu. Tak jako u celé druhé série, i tentokrát se každá kapitola odehrávala v tom měsíci, kdy byla napsána. Poslední, třináctá epizoda/kapitola, se tedy odehrávala v červnu 2019, přesně rok od událostech v nikaragujské Granadě na konci 2. série a dva roky od událostí v New Yorku na konci 1. série. U Lovců kryptidů je pravidlem, že se jednotlivé díly odehrávají v měsících, kdy byly publikovány, od poslední kapitoly 1. série, "Svět před záhubou". Předtím byly mezi jednotlivými díly větší časové rozestupy (prvotní tým skládající se z Jacka Owena, Pierra Leroye a Sabine Leroyové se dal dohromady nejspíše v roce 2015).

Ve třetí sérii se celkově objevilo více kryptidů než v jednotlivých předchozích sériích, přesto to byl však příběh zejména o lidech. Příběh Pierra Leroye, který de facto začal smrtí Sabine v 6. kapitole 1. série nebo případně jeho nočními můrami o její smrti v 1. kapitole 2. série, skončil v poslední kapitole série třetí. Prošel si vším možným, ale nakonec se ovládl a zůstal sám sebou. Také Jack Owen se třetí sérii prošel změnou; už to není bezchybný člověk, ale naopak člověk, jenž dokáže občas udělat opravdovou hloupost. V několika případech tak ohrozil lidské životy. Ačkoliv na začátku 3. série se řešila otázka "Odkud kryptidi vlastně jsou?", na jejím konci bylo otázkou "Co dělat s kryptidy - jsou nebezpeční nebo ne?" Ale jako u všech zvířat, kryptidy - tajemná zvířata, jež jsou před člověkem skryta - nelze házet do jednoho pytle... Od konce první série už svět o kryptidech moc dobře ví, již ve druhé sérii se jimi začala zabývat i politika (konkrétně britský premiér Harold Mayson). Třetí série byla také o tom, že čas zkrátka nelze vrátit. Pierre a někteří další členové týmu vzpomínali na dobrodružství v prvních dílech první série, během nichž zkrátka jen bezstarostně hledali "bájná zvířata". Ale svět se změnil. Nejde vrátit se zpátky. Lovci kryptidů už dávno nejsou bláznivými dobrodruhy. Jsou to hrdinové, které svět potřebuje.

1. díl nese název Ztělesnění noční můry (The Embodiment of Nightmare) a z velké části se odehrával na ostrově Portoriko v Karibském moři. Na začátku kapitoly spatří portorický farmář José Colón mrtvé kozy, kterým byla z krku vysáta krev. Hrůzou přijde na několik dnů o hlas. Později se o celé události dozví Lovci kryptidů, a ze své technologicky vyspělé základny v jižním Londýně vyrazí na Portoriko letounem Cryptid Swift. Zjistí, že legenda o Chupacabře je skutečností. Dokonce svedou boj s několika krvelačnými příšerami. Jack a několik dalších členů týmu se dokonce stane terčem telepatického útoku Chupacaber. Nakonec tým zjistí, že Chupacabry kolem svých mrtvých příbuzných pořádají jakýsi "rituál". Bohužel na konci kapitoly dojde k něčemu velmi nepříjemnému - Pierre Leroy se v důsledku účinků Nietova séra agresivity, jež na něm bylo dvakrát vyzkoušeno během druhé série, změní ve štíhlého, dvoumetrového zeleného netvora s keratinovými drápy, neovládne se a zabije José Colóna.
Kryptidi: Chupacabra.

2. díl se jmenuje Multiverse. Jackovi je při přednášce odhaleno, že krátce poté, co Lovci kryptidů opustili Portoriko, vydal se na ostrov mladý pár, šel v jejich stopách a byl zabit Chupacabrami. Pauline slíbí Pierrovi, že tým neprozradí, že Colóna zabil právě on. Tým se pak dozví o dvou mužích, jež při pátrání po tajemném krokodýlu Mahambovi - údajném vrahovi chlapce z místní vesnice - objevili jakýsi "portál do jiného světa". Vypraví se tedy do Konga, a na místě určení tento portál skutečně naleznou. Pierre se rozhodne jím projít; ocitne se pak v anglickém lesíku, následně se setmí a on se probudí v základně Lovců kryptidů v Londýně, kde spolu s šestičlenným týmem žije i Sabine Leroyová. Jak Pierre a ostatní zjistí, jde o paralelní dimenzi, ve které je vše takřka stejné jako v té původní, jen lepší, ideálnější. Zdá se, že v této dimenzi se všem plní přání. Bohužel se však v paralelní dimenzi stane portál předmětem zájmu Zhou Lena, v tomto světě stále žijícího a sídlícího v New Yorku. Nakonec se Lovci kryptidů vrátí do reality a najdou Mahambu. Pierre se však rozhodne zůstat v paralelním světě, odtamtud se potom vypraví za svým kamarádem Ewetem a za svou přítelkyní Kate a přiměje je, aby se k němu přidali.
Kryptidi: Mahamba, Crocotta, Emelantouka, Tatzelwurm.

Ve 3. díle, Schizma (Schism), se Lovci kryptidů rozdělili. Jack Owen, agentka Barbara Kentová a Jackův starý kamarád Mike Brown odchytí Wendiga, potenciálně nebezpečného kryptida, v kanadské divočině a přemístí ho do tajné základny CIA v Kentucky, kde je od konce 2. série držen nečinný Metaller (viz Lovci kryptidů - Komiks mezi 2. a 3. sérií). Jack a ostatní netuší, že Stephen Barry, známý v CIA pod krycím jménem Stephen Hale, chce na Wendigovi dělat pokusy. Přemístění zvířete do základny se nelíbí Akihikovi a Fahadovi, dostanou se s Jackem do konfliktu a rozhodnou se uniknout za Pierrem a Ewetem do paralelní dimenze. Stanou se tak oficiálně nepřáteli CIA a Lovců kryptidů. V konžském pralese jsou pak obklíčeni vojáky agentky Kentové, ale zachrání je Claude Ngoy, který očividně přežil konflikt v Granadě a chce do ideálního paralelního světa tak moc, jako oni. Ngoy se setká se ztracenými zástupci svého druhu a rozhodne se stát se jejich panovníkem. Pierre, Akihiko a Fahad, podporovaní Kate, Sabine a Ewetem, jež však musí zůstat v paralelním světě, osvobodí Wendiga, jenž unikne do lesů Kentucky (ještě předtím se však dostanou do bitky se Zhou Lenem a jeho muži, zkoumajícími portál v Lavenhamském lese). Pak se vojáci agentky Kentové, Jack, Pauline a Roger střetnou s druhým týmem, kterému pomůže Ngoyova armáda - na pláni poblíž podzemní základny CIA. Lovci kryptidů jsou rozděleni.
Kryptidi: Wendigo, Tatzelwurm.

Ve 4. díle, Netvůra z Point Pleasant (The Monster from Point Pleasant), se Jack, Pauline a Roger, tedy tým z původní dimenze, vypraví do slavného města Point Pleasant v Západní Virginii, aby objasnil záhadu tajemného "můřího može" - Mothmana. Ten byl spatřen synovcem a sestřenicí muže jménem Josh Levine krátce poté, co děti nalezly Levina mrtvého ve svém domě. Lovci kryptidů přespí na Levinově zahradě, kam v noci vtrhne šílenec s pomalovaným obličejem - vrah Joshe Levina. Nepodaří se jej však
chytit. Hned nato je napadne Mothman. Tiše je pronásleduje do tříhvězdičkového hotelu, kde se v noci objeví za oknem a vyděsí je. Dalšího dne jsou Lovci kryptidů spolu s policistou Ratnerem svědkem pádu mostu v Point Pleasant; Mothman se opět objeví na scéně. Týmu se podaří ho odchytit; zjistí, že má velmi vysokou teplotu a působí téměř jako mimozemský tvor. Ratner je Mothmanem zavražděn. S pomocí agentky Kentové pak Lovci kryptidů najdou vraha Joshe Levina - psychotického mladíka jménem Roderick. Ten se vlastnoručně uškrtí v psychiatrické léčebně, v níž zanechá na zdi podivný obrazed - dva velké kruhy se sovím zobákem; obličej Mothmana, nebo snad něco víc?
Kryptidi: Mothman, Tatzelwurm.

5. díl, Ráj neodinosaurů (Neodinosaur Paradise), naopak působí mnohem optimističtěji. Tým z paralelní dimenze, tedy Pierre, Sabine, Akihiko, Fahad, Kate a Ewet, se vypraví do Amazonského deštného pralesa - opět v paralelní dimenzi - ve snaze najít podivuhodné zvířecí obyvatele stolové hory Kurupira. Od začátku je však sleduje jakási bytost, která se později ukáže být Curupirou; bytostí v brazilské mytologie s chodidly otočenými o 180° vzad, kvůli čemuž je téměř nemožné ji vystopovat. Curupira chrání zvířecí obyvatele hory i jejího okolí, a chová kompsognátka jménem Lil. Pierre a později i zbytek týmu se s ní spřátelí. Lovci kryptidů musejí čelit nebezpečí ze strany masožravého "neoceratosaura" a přežívajících suchozemských krokodýlů. Když dobrodružství skončí, všem je jasné, že to byla jedna z nejlepších výprav, které kdy tým uskutečnil.
Kryptidi: "Neoceratosaurus", nějaký druh sauropoda, nějaký druh ornitopoda, suchozemští krokodýlové, Comsognathus, malý ceratopsid s jednorožčím rohem.

V 6. dílu, nazvaném Kovový muž na útěku (Escape of the Metal Man), se něco málo vrátí do starých kolejí. Stephen Barry, stále frustrovaný z útěku Wendiga, přivede s pomocí svého pomocníka Danielse k životu Nietova kovového muže Metallera, jenž byl od června 2018 držen v podzemní základně v Kentucky. Metaller je nesmírně inteligentní a Danielsovi se nepodaří jej ovládnout. Kovový gigant uteče, a Stephena napadne, že jediným, kdo jej může znovu ovládnout, je Deylin Nieto. Osvobodí ho z vězení v Kalifornii, stejně jako osvobodí muže jménem Collins, bývalého Nietova vojáka posíleného sérem agresivity, z vězení v Texasu. Jack, Pauline, Roger a agentka Kentová chtějí Barrymu a uprchlému Nietovi zabránit v plánech, ale nedaří se jim. Tým z paralelní dimenze se po dobrodružství s malými humanoidními příšerkami v Mexiku vrátí do Londýna. Pierre a Kate si vyjdou na procházku v Lavenhamu, jen tak ze zájmu projdou portálem zpátky do konžského pralesa, tam jsou však napadeni Barrym a Nietem. Pierre se opět promění v zelené monstrum. Do konfliktu se vloží Metaller, který usekne Nietovi ruku; Nieto unikne do paralelní dimenze a jejím zákonem je přemístěn do těla svého dvojníka v ní - bezdomovce na předměstí Granady. Metaller unikne, Stephen je zatčen Lovci kryptidů z původní dimenze. Oba týmy se pak usmíří. Na konci kapitoly sleduje postup Lovců kryptidů nějaká neznámá bytost...
Kryptidi: Drobný humanoidní kryptid z Mexika, Tatzelwurm.

7. kapitola, Za irskými skřítky (Irish Dwarves), byla o poznání kratší. Během Vánočních svátků přijde Pauline s dobrým nápadem; uspořádat soutěž mezi oběma týmy Lovců kryptidů s cílem najít nějakého tajemného tvora. Tým, který ho najde jako první, vyhrává. Rozhodne se, že se bude pátrat po irských skřítcích - claricaunech a leprikónech. Týmu v původní dimenzi se podaří najít Claricauna - jeden exemplář napadne a pořádně vyděsí Rogera. Tým v paralelní dimenzi zase jako první nalezne leprikóna. Na konci kapitoly jsou Lovci kryptidů opět sledováni jakousi "všemocnou" bytostí.
Kryptidi: Claricaun, Leprikón, Tatzelwurm.

V 8. kapitole, Sen se hroutí (Dream is Collapsing), pojmenované po skladbě od hudebního génia Hanse Zimmera, se tato všemocná bytost představí jako The Father. Odhalí, že celou paralelní dimenzi vytvořil on sám ze snů několika jedinců - konkrétně Pierra, Akihika, Fahada i Ngoye. Pak se rozhodne nechat jejich sen zhroutit - zatímco paralelní dimenze zaniká, musejí Lovci kryptidů uniknout zpět do původní dimenze. Jenže to znamená, že se Pierre musí opět vzdát Sabine! Na začátku kapitoly pronikne Black Spier, krátce vypuštěný z vězení a zaplacený Stephenem Barrym (ten též unikl z vězení), do základny Lovců kryptidů v původní dimenzi a získá data o portálu v Kongu. Barry pak zachrání Deylina Nieta ještě předtím, než proces zanikání dimenze vůbec začne. Sabine zastřelí Zhou Lena v paralelní dimenzi. Pierre jí poté vidí trpět, předtím, než Sabine zemře. Také Claude Ngoy je nucen sledovat smrt zástupců svého druhu, načez zatouží po pomstě The Fatherovi, a uniká do původní dimenze. Portál v Kongu zanikne. Fahad a později agentka Kentová natlačí útočícího The Fathera do zanikajícího paralelního světa použitím Zhou Lenova mezidimenzionálního přístroje, který byl vědci čínského magnáta sestaven během několika předchozích měsíců. Je to jediný předmět, jenž dokáže The Fathera odrazit. Ten však smrtelně zraní Fahada - zlomí mu páteř a znemožní mu tak chodit. Tým se jinak znovu dává dohromady, Ewet jej opouští a vrací se do své vesnice. Mezitím jde Metaller po svém "otci", Deylinu Nietovi - Barryho základna v Novém Mexiku musí být evakuována.
Kryptidi: Kongamato, Crocotta, Tatzelwurm, Compsognathus, Mbielu-mbielu-mbielu (pouze v podobě pečínky na rožni), malý osrstěný ptakoještěr.

Pierre, truchlící stále nad smrtí své sestry, dostane chuť pomstít konečně její vraždu v původní dimenzi, a tak se v kapitole Pierrova pomsta (Pierre's Revenge) vydává do venezuelského městečka Socopó, kde má podle získaných dat žít její vrah Sam Weber. Ten pracuje v baru malého hotelu jako číšník, vystupující jako Max Ilves. Žije tu se svou přítelkyní Nastasyií Savinou, a jejich život je poněkud jednoduchý a nerušený. Pierre jejich idylku zničí, ale Sama, vybaveného už téměř rok Ngoyovými schopnostmi, nedokáže zabít. Mezitím Jack zařídí, aby byl bývalý Nietův pomocník doktor Brickell vypuštěn z vězení. Má sestrojit zařízení, jež by stabilizovalo Fahadovu páteř a umožnilo mu opět chodit. Rozhodne se toto zařízení vytvořit z meteokolosia. Jack jej poté poprosí, aby pro Pierra vytvořil antisérum, potlačující jeho schopnosti. Pierre se totiž promění v zeleného netvora a dokonce zabije několik lidí. Když však dostane šanci Sama zavraždit, neučiní tak, neboť se mu v halucinacích zjeví Sabine - ta pravá Sabine, ne The Fatherova kopie z paralelní dimenze - a Pierre si uvědomí, že by takovou pomstu nechtěla. Příběh Sama Webera a Nastasye Saviny, kteří odjedou "kamsi na západ", tedy do Kolumbie, pak pokračuje v samostatném spin-offu. Jack najde Pierra, předá mu antisérum a přemístí jej někam, kde bude v bezpečí. Mezitím se malý Tatzelwurmík v základně v Londýně rozstoná. Nikdo netuší, že parazit, který jeho onemocnění způsobil, zůstal v malé zkumavce v podzemní části základny.
Kryptidi: Tatzelwurm, parazit.

Název 10. kapitoly, Zachtělo se mi telepatie (I Want To Do Telepathy), vyjadřuje přesně to, co asi procházelo Jackovým mozkem. Využije Zhou Lenův všemocný mezidimenzionální přístroj k navázání telepatického kontaktu Chupacabrou, kterou do základny přivezou lidé CIA. Dovoz Chupacabry umožnila Kentová, která je právě se svou přítelkyní Amandou Lyonsovou na dovolené na pobřeží Mexického zálivu. Akihiko s Jackovým experimentem nesouhlasí a informuje o drženém kryptidovi britského premiéra Harolda Maysona. Jack mu musí slíbit, že Chupacabra brzy opustí britskou půdu. Bohužel dojde k nehodě; Tatzelwurmův parazit napadne tělo Chupacabry a učiní z ní hrůzostrašný stroj na zabíjení. Zatímco Lovci kryptidů, hlavně tedy Jack, zkouší nový přístroj sloužící k telepatické komunikaci na Lizard Manovi v okresu Lee v Jižní Karolíně, nakažená Chupacabra unikne a začne řádit v ulicích Londýna. Akihiko se ji pokusí zabít, Lovci kryptidů však přiletí právě včas a Jack mu to neumožní. Chupacabra je pak navrácena do své původní domoviny na Portoriku. Nikdo však netuší, že byla nakažena. Začne epidemii šířit mezi dalšími zástupci svého druhu... Stephen Barry a Deylin Nieto během Chupacabřina útoku v Londýně ukradnou mezidimenzionální zařízení ze základny; Barry chce zjistit, jak se znovu dostat do paralelní dimenze. Jejich letoun ovšem napadne samotný The Father; Barry a Nieto končí v moři... Během celého příběhu je Pierre v Amazonském deštném pralese a s pomocí Curupiry, jež se stala jeho kamarádkou, pátrá po místních kryptidech. Antisérum, potlačující jeho schopnosti, však způsobuje, že zapomíná na Kate.
Kryptidi: Chupacabra, Compsognathus, Mitla, pterosauři, Lizard Man, Tatzelwurm, parazit.

V další kapitole, Návrat zabijáka kryptidů (Return of the Cryptid Killer), se do děje vrátil starý nepřítel Lovců kryptidů - Gregory Martin. Jak se ukázalo, přežil pád laviny v kapitole Pauline a sněžný muž (10. díl 2. série), ale nemajetný byl po téměř rok nucen žít v malé nepálské vesničce. Pak náhle přijde nabídka od australského vědce Lukea Wrighta, který chce studovat mrtvého Yettiho. Martin se s puškou vydá zpět do Himálaje. Lovci kryptidů v Londýně odchytí muže jménem Archibald Quartermaine, který si povídá s vlastním stínem. Agentka Kentová a Amanda Lyonsová ho už znají. Za slíbené peníze, jež však nedostane, prozradí, že Martin je naživu. Quartermaine má pro něj a pro mrtvého Yettiho přiletět do Himálaje. Lovci kryptidů se tam vypraví a zachrání před smrtí několik sněžných mužů, včetně Yettiho, který se před rokem tak dobře seznámil s Pauline. Quartermainea z vězení osvobodí Martinovi parťáci Seth Hutchinson a Aleksey Paterson. Martinovi se nakonec nepodaří Yettiho zabít, ale získá pro Wrighta alespoň jeho srst. Lovci kryptidů pak Wrighta navštíví v Perthu - nezdá se však být nepřátelským. Jacka pak napadne, že vyslání Nietvých robotů X-77 na Perth v červnu minulého roku nemusela být náhoda - Nieto o Wrightových skvělých znalostech kryptidů moc dobře věděl... Na konci se Quartermaine vrací do Nepálu a získává pro sebe Briddimský drahokam, jenž mu propůjčí vskutku nevídané schopnosti... Ukáže se, že Barry a Nieto jsou naživu, snad díky mezidimenzionálnímu přístroji, též vybavenému Briddimským drahokamem, a brzy se mají vrátit na půdu Spojených států.
Kryptidi: Yetti, Tatzelwurm.

12. díl, Hnízdo smrti (Nest of Death), se z velké části odehrává na indonéském ostrově Sumatra. Lovci kryptidů se tam vypraví za Orang Pendekem, zjistí ovšem, že drobní pralesní lidoopi jsou loveni Haroldem Maysonem, Gregorym Martinem a indonéským ministrem životního prostředí Hasanem Batusurou. Na Sumatře žijí také Ahoolové, kteří byli dříve považováni za čistě jávské kryptidy. Jeden z obrovských kaloňů unese Akihika, ne však proto, aby ho sežral, ale jen proto, aby si s ním malí Ahoolové mohli hrát. Ahoolové poté zabijí několik z Maysonových lovců. Nieto se dozví, že Lovci jsou na Sumatře, a vydá se tam konečně zabít Jacka Owena. Je však pronásledován Metallerem - nakonec nikdo z nich nezemře. Curupira se stává oficiální členkou týmu a opouští na čas kompsognátka Lila a svůj domov v Amazonii. Maysonovi lidé nakonec odcházejí s prázdnou - britský premiér však již oznámil Konferenci o lovu a ochraně kryptidů, jež má o proběhnout o dva měsíce, a má své nekalé plány... Ngoy se skryje v Barryho základně v New Jersey, kde probíhají pokusy s mezidimenzionálním přístrojem. Agentka Kentová a Amanda Lyonsová sledují pohyb Collinse, na začátku kapitoly napadeného Metallerem a v důsledku toho přicházejícím o práci... Na konci kapitoly pozabíjí nakažené Chupacabry posádku lodi New Orleans Beast, plující na americké pobřeží.
Kryptidi: Orang Pendek, Ahool, Tatzelwurm, Chupacabra.

13. kapitola je také kapitolou poslední, a nese název Invaze (Invasion). Je zakončením celého příběhu. Agresivní Chupacabry zabily od konce dubna 2019 celkem 143 lidí v okolí města New Orleans. Je jasné, že brzy začne jejich invaze. Bohužel se jí nepodaří zabránit. Nakažené Chupacabry pozabíjí další stovky lidí v New Orleans, jehož centrum totálně zdemolují. Mezitím probíhá v Seattle Konference o lovu a ochraně kryptidů. Mayson vidí, že nepříliš mnoho politiků je pro legalizaci lovu kryptidů, doufá však, že náhlý útok Chupacaber mu třeba přinese prospěch. Posílá do New Orleans Martina, který si chce zalovit. Je téměř zabit a zachráněn Kate, jež se stala novou členkou týmu, a Pauline. Poté je nucen spolupracovat s Lovci kryptidů a čelit útočícím nestvůrám. Kentová s Amandou najmou Collinse, jenž má vyčistit východní část města. Sever pak obsadí armáda... Stephen Barry je zabit Wendigem v Kentucky. Daniels a ostatní jsou v základně v New Jersey brutálně zavražděni Metallerem, který zavře Nieta do malé místnosti a vrátí Zhou Lenův přístroj Lovcům kryptidů v New Orleans. Nieto unikne, a též zamíří do New Orleans, ale s Metallerem se tam naštěstí nesetká. Zraněné Chupacabře vpíchne do krve prášek z Briddimského drahokamu smíšený s Wendigovou krví. Pak unikne Claudu Ngoyovi, který se mu zde hodlá pomstít za události v Granadě. Nieto unikne, a svému "synovi", který se pro něj do New Jersey vrátí, zanechá vzkaz, že jej má hledat "doma"... V New Orleans se objeví The Father a v rámci nového experimentu ovládne mysl Chupacaber. Tým třinácti, včetně nově Quartermainea, Martina a Ngoye, se jim musí postavit. Využijí pomoci Eweta, doktora Brickella a Lukea Wrighta, a také skupiny Ahoolů, ovládnuté Wrightovým utlumovačem smyslů a Jackovým telepatickým zařízením, jež používá Ewet ve svém letadle. Jack s Quartermainem otevřou portál do kosmu, kde Jack The Fathera s pomocí kopie Briddimského drahokamu z pa
ralelní dimenze zničí. Ještě předtím mu však The Father odhalí, co přijde. Odhalí mu nesčetně mnoho alternativních realit; jen jedna z nich však platí pro "Jackův vesmír". Pierre se rozhodne být sám sebou, nebude již dál potlačovat své schopnosti a je odhodlán postavit se před soud za to, co dříve provedl ve Venezuele i na Portoriku. Obnovuje také svůj vztah s Kate... Po skončení toho všeho se Jack, Pauline, Pierre, Kate, Akihiko, Fahad, Roger, Curupira, Ngoy, Quartermaine, Martin, Kentová a Lyonsová postaví před státníky na Konferenci o lovu a ochraně kryptidů. Jack přizná, že k invazi Chupacaber by nikdy nedošlo, nebýt jeho chyb. Většina politiků se pak shodne na tom, že je nutné kryptidy chránit. Wendigo je navrácen do Kanady. Ewet dostává státní vyznamenání od konžského předsedy vlády. Mayson ubírá Lovcům kryptidů status chráněné skupiny lidí ve Spojeném království, což jim však nevadí... Exploze The Fatherova hmotného těla v kosmu však zničila několik planet. Dvě z nich, spolu s podivným objektem připomínajícím z určitého úhlu soví zobák, se podobají Roderickově kresbě na zdi v psychiatrické léčebně v Point Pleasant...
Kryptidi: Chupacabra, Wendigo, Ahool, Tatzelwurm, Mothman.

Následuje článek o jednotlivých postavách z příběhu...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější