pátek 27. března 2020

Obrázek týdne 27. 3. 2020

Pro tentokrát jsem se opět rozhodl obohatit rubriku Obrázky týdne o malbu současných živočichů, přestože toto konkrétní zvíře se pravděpodobně před 700 tisíci lety setkalo i s jeskynními lvy a hyenami, a možná dokonce i mamuty. Podle mě se jedná o ikonu evropské přírody. Je to největší lasicovitá šelma Evropy. Dnes ji prostě nemohu pustit z mysli. Proto jsem hledal obrázky jezevce lesního, a ten, který se mi zalíbil nejvíce, Vám nyní předkládám.


Popisek k obrázku: Pestrobarevné kvetoucí rostliny i zpěv ptáků ohlásily příchod jara. Dvojice jezevců lesních (Meles meles) vystoupila z nory, ve které během zimy hodně spala. Přestože jezevci neupadají do zimního spánku, je jejich život v nejchladnějším období roku poněkud chudý, nudný. Nyní se tito všežravci mohou opět potloukat kolem nory a pátrat po své oblíbené potravě, od hub a kořínků rostlin přes hraboše až po zdechliny zvířat. Jeden se již pustil do pojídání kořisti, druhý si zatím prohlíží okolí. 

Na Blogorgonopsid Diaries jsem dnes napsal tento článek o jezevci fretkovitém, příbuzném našeho jezevce lesního, patřícího do rodu Melogale. Myslím si, že si lasicovité šelmy obecně zaslouží větší pozornost, než je jim občas dávána, vždyť mnohé jsou na svou velikost nesmírně silné!
Zároveň mám pro Vás důležitou zprávu. Přemýšlel jsem, kdy Vám ji sdělit, a usoudil jsem, že nyní, když se naši přátelé ocitli ve skutečné krizi, na to přišel vhodný čas. Čtvrtá série Lovců kryptidů bude sérií již poslední... Jak víte, žádná z postav v příběhu není v bezpečí. Čtěte tedy dál, a dozvíte se, jak to všechno nakonec dopadne! Pokračování příběhu přijde zítra...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější