pátek 13. března 2020

Obrázek týdne 13. 3. 2020

V posledních několika týdnech se mezi Obrázky týdne objevovaly zejména malby prehistorických živočichů. Rozhodl jsem se opět tuto rubriku trochu zpestřit obrázkem současných tvorů, a podařilo se mi najít tuto nádhernou malbu od Marie-Christine Lemayeurové, jež se stala známou mimo jiné pro své ilustrace knih ze série Objevujeme svět. Působí velice realisticky, nemám pravdu?


Popisek k obrázku: Začal podzim. Stále je však teplo, a středoevropské lesy jsou plné květeny, ač listí stromů již mění barvu a ohlašuje tak změnu, která vkročí do života každého zdejšího tvora. Dospělá veverka obecná se musí činit; je životně důležité, aby si udělala pořádnou zásobu semen šišek a oříšků na nadcházející zimu. Až osmdesát procent dne stráví hledáním potravy, z níž část uloží do svých spižíren. 

My snad již řekli sbohem zimě, která nebyla tentokráte příliš mrazivá. Jaro je tu, život se probouzí... Někteří z Vás však možná musí zůstat doma, v karanténě... Vězte, že Blogorgonopsid tu pro Vás bude každý den! V brzké době se dočkáte dalších částí Lovců kryptidů, Darwinových pěnkav a Pravěkých netopýrů! Užijte si zbytek tohoto dne!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější