pátek 18. března 2022

Sloane, lovkyně monster: Porter v nebezpečí

Po týdnu je tu další část "Sloane, lovkyně monster" ze světa Lovců kryptidů! Zatímco se nový tým akčních hrdinů a dobrodruhů, vedený svým nepříliš soucitným francouzským zakladatelem, musí potýkat s problémem jménem Sabine Leroy, britsko-argentinská zooložka Sloane Walker se svým adoptivním otcem Alessandrem Velázquezem sleduje život tučňáka Portera, který patří k rodu Anthropornis, údajně už pětatřicet milionů let vyhynulému. Společně jej vybavili čipem, jenž zaznamenává pohyb zvířete, a doufají, že je třeba přivede k dalším anthropornisům. Rádi by věděli, odkud pochází. Otázkou však je, jak dlouho bude ještě Porter živý. Už minulý pátek ho chtěl někdo zastřelit. Mám takový pocit, že od té doby Porter zcela opustil chráněné vody rezervace Cabo Blanco, a přesunul se do míst mnohem nebezpečnějších.

Porter v nebezpečí
12. 3. 2022 - 18. 3. 2022

12. března 2022, sobota: Vypadá to, že se náš přítel tučňák začíná pohybovat směrem na jih. Ještě včera mířil úplně opačným směrem, pak ale z nějakého důvodu v Golfo San Jorge prudce zatočil, vydal se směrem na východ, a od dnešní třetí hodiny odpolední se už pohybuje přímou čarou k jihu. A je rychlý. Tenhle zápisek píšu v 19:29, a když teď hledím na mapku s informacemi ze satelitu, do něhož jsou data odesílána Porterovým čipem na zádech, vidím, že už je za úrovní Estancia El Chara. Vůbec s Alessandrem netušíme, proč najednou míří zpátky. Možná se dostal do moc teplých vod? Snad se předtím zatoulal příliš daleko od svého domova, a nedokázal najít cestu zpět, až doteď? Třeba na to přijdeme. Je mi ale jasné, že budeme muset rezervaci Cabo Blanco opustit, chceme-li s ním držet krok. Půjdu se teď projít ven, podívám se na západ slunce, a pak si začnu balit věci. Zítra odsud odjíždíme.

13. března 2022, neděle: Někdo má na Portera jistě spadeno. Sociální média se plní zprávami o tom, že se ten vzácný pravěký tučňák ocitne v něčím hrnci, že bude usmažen zaživa, dokonce jsem dnes ráno na mobilu viděla i falešnou fotografii Porterovy hlavy (převzaté z jiné, několik dnů staré fotky) položené na motorovou pilu, přičemž všude kolem byla tmavě rudá krev. Lovecká komunita po celém světě nadává na zatčení toho muže, který chtěl Portera na pláži v Cabo Blanco zastřelit, a někteří její členové už očividně zjistili, že opeřeného vyslance z pravěku studuji, a začali o mě šířit obrovskou spoustu nepravdivých věcí. Když jsme naším vysokorychlostním letounem odlétali z Cabo Blanco a ocitávali jsme se nad zdánlivě nekonečným Atlantikem, četla jsem na jedné zvláště nechvalně známé sociální síti (té, kterou dnes používají jen toxičtí třicátníci a čtyřicátníci, hádejte) konspirační teorii, podle níž Portera chráním, a každého, kdo se mu pokusí ulovit, byť je to legální, mnou bude zabit, nebo budou zabiti jeho příbuzní. Pár jedinců vyzdvihlo naši starou spolupráci s Lovci kryptidů, a vznikl tak názor, že když mohl lidi zabíjet Pierre Leroy, a nejít za to do vězení, proč by to nemohla i ta "dívenka" z Velázquezovy tvrzi v Argentině? Zajímavý nápad. Mají ti lidi psychózu nebo co?

14. března 2022, pondělí: Včera jsme se s Porterem nesetkali, dnes však ano. V poledne se totiž vynořil na pláži u Estancia Bahía Laura. Tam jsme s Alessandrem nebyli od Vánoc... Propána, pořád si vzpomínám, jak jsem tam s Deanem Owenem jela na nejnovějšího Spideyho. Kde vůbec ten kluk je? Když si na něj vzpomenu, svírá se mi srdce. Ty jeho velké bicepsy... No, pryč od toho. Jak se bohužel ukázalo, i tam si chtěl Portera někdo zastřelit. Když jsem si anthropornise fotila, objevili se najednou na pláži dva chlápci s puškami, a začali po něm střílet, až chudák celý vyděšený utíkal zpátky do moře. Alessandro za nimi přiběhl a seřval je za to, co to jako dělají, a oni mu začali velmi sprostě nadávat. Na stranu mého adoptivního otce se přidali čtyři lidi z pláže, kteří o Porterově cestě věděli, a sledovali o ní informace na sociálních sítích. K lovcům se zase přidala ještě jedna holka, prý přítelkyně jednoho z nich, a strhla se bitka. Lovecká trojice odtrhla Alessandra od jeho spojenců, a začala ho mlátit. Kopali ho do žeber, ta holka ho dokonce mlátila kabelkou po hlavě. Skočila jsem na ni, a dala jsem jí takovou ránu pěstí, že jí vyletěla z úst asi půlka zubů. Na výraz v jejím obličeji v tom momentě nikdy nezapomenu. Byla to čirá hrůza, šok, nejspíš taky asi hodně pištěla. Byla to taková ta naparfémovaná slečinka, musím ale říct, že bez zubů jí to slušelo víc. Ostatním dvěma lovcům jsem dala ránu taserem. Nevím, jak dlouho se pak váleli na písku, ale přežili to. 

15. března 2022, úterý: Porter je výtečným plavcem. Momentálně je již na úrovni Puerto San Julián, byť desítky kilometrů od jeho břehů. Skutečně míří na jih, a velmi rychle! Ty konspirační teorie o tom, že někoho pořádně zmydlím, když se mu pokusí ublížit, sice nebyly založeny na pravdě, ale internetoví psychopati rádi převzali video ze včerejška, na němž si hraji na zubařku, a opět mě přirovnávají k Pierru Leroyovi v jeho nestabilních letech, kdy byl schopný rozsekat i nevinné lidi (myslím teď konkrétně na tu věc ve Venezuele na začátku roku 2019). Thiago volal Alessandrovi, že mu přišly výhružky smrtí za to, že je naším sluhou; jeden z e-mailů, které dostal, byl "podepsán" fotografií zkrvaveného nože a slovy "see you in heaven, you effin' bastard". Už mě opravdu štve, kolik se ve světě najde šílenců, schopných vyhrožovat a ubližovat lidem, kteří chrání zvířata, nebo jejich spolupracovníkům, a v tomto případě i sluhům. A mám pocit, že to bude ještě horší... Internet se už kvůli Porterovi dost hádá. Projevuje se na něm čím dál víc lidí, kteří by ho rádi viděli mrtvého, aby mohl být rozpitván, nebo aby se s jeho mrtvolou mohla jejich oblíbená "lovecká celebrita" vyfotografovat. Je mi z toho špatně.


16. března 2022, středa: Dnes se stalo něco strašného. V sedm ráno opustilo Puerto de Punta Quilla pět člunů, každý z nich se čtyřmi ozbrojenými muži, kteří měli jediný cíl - Portera zastřelit. Správně odhadli, že tučňák dnes proplave tudy... S Alessandrem jsme se probudili v osm hodin, samozřejmě pořád v letounu, nikoliv však ve vzduchu, ale na zemi, konkrétně v pampách poblíž Mirador del Gran bajo de San Julián. Chtěli jsme si ráno venku udělat ohníček, nebyl na to však nakonec čas. Vůbec. Poté, co jsem zapnula notebook a podívala jsem se na mapu Porterova pohybu, uvědomila jsem si, že se s ním něco stalo. Po celých třicet minut se pohyboval ve vodách již výše zmíněného argentinského města ve velmi atypickém "vzoru" - plaval chvíli na východ, pak na západ... Vysokorychlostní letoun byl na místě za pár minut, a k našemu štěstí byl Porter stále živý. Naopak k našemu smutku byl obklopen pěti čluny s lovci, a ti po něm stříleli, a vytvářeli takový kruh, který se postupně uzavíral. Porter se sice potopil, a z kruhu vyplaval, ale střelba neustávala. Museli jsme přistát na vodě, a odtamtud jsme po člunech sami také stříleli, přičemž jsme poničili dva z nich. Lovci z toho vůbec nebyli nadšení, a Alessandro mi znakovou řečí sdělil, jaká sprostá slova na nás řvali. Mimo jiné nás pak označili taky za ekoteroristy. Porter ale díky našemu zásahu přežil další den... A já si začínám říkat... Proč po něm ti lidi šli? Proč najednou miláčka veřejnosti anthropornise chce zabít tolik lidí?!

17. března 2022, čtvrtek: Myslím si, že odpověď na tu včerejší otázku je docela jasná. Někdo si to zaplatil. Někdo chce mít ve své sbírce peří patrně nejvzácnějšího druhu tučňáka na světě. A ode dneška vím, kdo to je. Daiam Khalil, businessman z Bejrútu, který je zdrojem spousty mých trablí v posledních několika měsících. Nejen, že touží po mase trpasličích hrochů z Madagaskaru, ale také se mu zalíbil vzrostlý, na sociálních sítích opěvovaný vodní pták, a hodlá si ho přidat do své sbírky trofejí, z nichž většinu, upřímně, ani nezískal vlastní rukou - totiž, vlastní puškou. Khalil na svém účtu na sociální síti toxických třicátníků zveřejnil video, ve kterém mě s Alessandrem veřejně poprosil, ať Portera dál nechráním. Prý se dopouštíme zločinu, když ničíme majetek lidí, které najal, aby pro něj nikterak nechráněného anthropornise zabili. Člověk by si řekl, že zveřejněním takového videa spáchal Khalil sociální sebevraždu, ale na jeho stranu se přidalo tolik lidí! Tolik! A pod ten příspěvek mu napsali takové ošklivé zprávy o tomto výjimečném zvířeti... "Je to jenom jeden pták, lidi! Proč by neměl umřít, když to aspoň někomu vydělá peníze?" "Kdyby se vrátili mimozemšťani, a zabili by mi dítě, nikdo by ani necekl, ale když se má zabít jeden pitomý pták, hroutí se kvůli tomu půlka populace?" "Jen ať ho zastřelí, aspoň ta mentálně nemocná Sloane roztaje a půjde na psychinu." Takovéhle komentáře jsem četla... Hrůza.

18. března 2022, pátek: Pokud je Porter skutečně z Antarktidy, jako že nejspíše ano, pak doufám, že se tam dostane co nejdříve! Čeká ho ještě pořádná plavba, a zatím je "jen" u Puerto Coig, ale člověk si musí uvědomit, že každým dnem uráží obrovské vzdálenosti... jako vlaštovka při cestě z Británie do Jižní Afriky! Tak skvělým plavcem tento krásný anthropornis je. A moc mě mrzí, kolik lidí podporuje bohatého businessmana, co ho chce vidět mrtvého... Moc mě mrzí, kolik lidí, toho kriminálníka podporujících, přeje tučňáčkovi smrt. Kde se to v lidech bere? Kde?! Zatím ale přežil, a my ho budeme chránit i nadále. Alessandro i já s ním poletíme domů, budeme ho po celou dobu strážit, a snad... snad odrazíme útoky všech, co mu ještě budou chtít návrat do domovských a nejspíše tedy mrazivých vod zkazit. Dnes proplouval Porter kolem velké nákladní lodi, a někdo po něm z její paluby vystřelil, když se vynořil na hladině... Viděli jsme to ze vzduchu. Je šílené, kolik těchto útoků vlastně sami pozorujeme! Rozhodli jsme se nejít proti posádce násilně, ale poslali jsme jim pomocí vysílačky vzkaz - Porter je pod naší ochranou, třebaže neexistuje žádný zákon, který by nám to umožňoval. Doufám, že se tahle zpráva brzy v loveckých kruzích rozšíří.

Přežije Porter cestu zpět domů? A proč vlastně zavítal tak daleko na sever, až k břehům Cabo Blanco? Možná se to dozvíme už příští týden, možná za dva. "Sloane, lovkyně monster" však rozhodně bude pokračovat!
Jak je již zvykem, sobota bude patřit příběhu The Cryptid Queen, konkrétně tedy jeho 5. části...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější