pátek 4. prosince 2020

Obrázek týdne 4. 12. 2020

Máme tu první prosincový obrázek tohoto roku! Není to neuvěřitelné? Ten neobyčejný rok 2020 se již chýlí ke konci. Za pár týdnů už budou Vánoce. Včera jsem si užil prvního letošního zimního sněhu, a přestože již roztál, vsadím se, že do konce roku ještě znovu nasněží. I když je technicky vzato pořád podzim, zima už klepe na dveře, a tak můžete očekávat, že Obrázky týdne budou chladnější, bělejší, a v příštích týdnech možná "prosincovější". Ne vždy se však musí jednat o malované rekonstrukce prehistorických živočichů. Tentokrát jsem se do rubriky rozhodl zařadit tento obrázek, který se před týdnem objevil na oficiálním twitterovém účtu hry Prehistoric Kingdom, kterou nadšenci do světa pravěku po celém světě horlivě očekávají. Ať už nás přenáší do herního světa nebo přímo do naší vlastní fantazie, je naprosto krásný...


Popisek k obrázku: Dva tyranosauři, přivedení zázraky klonového inženýrství do jednadvacátého století, společně odpočívají ve Snowfall Valley v překrásném parku s prehistorickými živočichy. S délkou dvanácti metrů jsou tito obří teropodi zdaleka největšími masožravci celé atrakce. Mráz jim nevadí, jsou koneckonců mezotermní nebo možná dokonce endotermní (o jejich termoregulaci toho jistě mnohem více vědí pracovníci parku). Nijak je z míry nevyvádí ani trocha sněhu, jež v minulých hodinách do výběhu napadla. Po vydatném obědě si užívají siesty, obloha rychle tmavne, a rozsvěcí se na ní světýlka vzdálená přinejmenším stovky hvězdných let. Taková atmosféra nacpaného tyranosaura nutí usnout, a obrovská samice již zívá, připravujíc se načerpat novou sílu po celém dni stráveném běháním kolem ohrady. Život naklonovaných dinosaurů není nikterak složitý, zvláště, když je jim pro jejich výjimečnost a majestát věnována taková pozornost, jaká se jim v parku dostává. A králové dinosaurů si navíc žijí v ještě větším, přepychovějším pohodlí.

Není to zkrátka nádhera? Člověk se při pohlédnutí na takový obrázek na Prehistoric Kingdom těší ještě víc! Pokud si ale myslíte, že je slíbeného sněhu na obrázku málo, pak počkejte na příští týden. Slibuji Vám, že ho zase trochu přibude, když se tak rychle blížíme k oficiálnímu začátku zimy.
Zítra vyjde poslední část Cryptid Hunters Dark! Kromě toho se v brzké době můžete těšit také na další hadí popisek. Letošní listopad byl počtem článků ze všech listopadů skutečně rekordní, v prosinci budu samozřejmě i nadále psát každý den, většinou však jen jeden článek, jak jste asi zvyklí...
Asi jste si všimli, že před nedávnem z mého blogu zmizela spousta obrázků v článcích z minulých let. Mám několik teorií, proč k tomu vlastně došlo, nejspíše to souvisí s koncem a mazání dat domény, na které byl tento blog dlouho registrován. Jelikož mám však pořízeny kopie všech stránek "staré" verze blogu, vím přesně, kde se jaký obrázek nacházel - ty mám pak všechny staženy z Galerie.cz. Pokusím se obrázky postupně do starých článků doplnit, až k tomu budu mít více času. Začnu buď články z jara a části léta tohoto roku, nebo rovnou články z roku 2009, to ještě uvidím. Vy si každopádně užijte víkend, a nezapomeňte, že dnes běží na BBC Two první díl dokumentu Waterhole!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější