pátek 9. října 2020

Obrázek týdne 9. 10. 2020

Nastávají zvláštní časy. Koronavirová krize se zhoršuje. Zapomeňme ale na chvíli na všechny ty strašné věci, odsuňme na kratičký moment všechen ten stres spojený s tím, co se děje nyní a co se bude dít v příštích týdnech či měsících, a vychutnejme si krásu tohoto úžasného obrázku. Nalezl jsem jej na Twitteru před několika dny. Jde o dílo výtečného patnáctiletého umělce, vystupujícího pod přezdívkou Possum Prints. Malby tohoto mladého nadšence do paleoartu jsou podle mě všechny nádherné, a nebylo lehké vybrat tu nejlepší. Chcete-li si prohlédnout další díla Possum Prints, zavítejte na jeho účet na Etsy, kde si je můžete za přístupnou cenu zakoupit.


Popisek k obrázku: Za pozdního odpoledne ulovil dvoumetrový Velociraptor mongoliensis mládě příbuzného raptora druhu Tsaagan mangas. Nyní zanořuje své ostré, dozadu zahnuté zuby do jeho levého boku, a rychle hltá kousky masa. Drápy zadních končetin si svou kořist přidržuje, užívá k tomu dokonce i jeden ze svých srpovitých drápů, kterým předtím zasadil malému tsaaganovi smrtelnou ránu do krku. Je pravděpodobné, že velociraptoři lovili ve skupinách, to však neznamená, že si čas od času nějaký z nich nevyšel na lov o samotě. Velkou část jejich jídelníčku tvořila kořist menší, než byli oni sami, a kterou rozhodně dokázali zabít bez pomoci. Scéna se odehrává v místech, z nichž se o 75 milionů let později stane souvrství Djadochta na území Jihogobijského ajmagu v Mongolsku. 

Překrásné dílo, že? Jsem si vědom toho, že malý "tsaagan" vlastně nemá srpovité drápy, ale to už je můj vlastní popisek. Obrázky týdne tu pro Vás budou i nadále...
Zítra vyjde druhá část příběhu Cryptid Hunters Dark, prvního z desetidílných pokračování hlavní série Lovci kryptidů. Dále bych v brzké době rád pokračoval v Projektu Velociraptorinae, budou ale i další články... Užijte si víkend, pokud možno ve zdraví, a nezapomeňte, že Blogorgonopsid tu pro Vás vždycky je!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější