čtvrtek 30. prosince 2021

Animované seriály s dinosaury v roce 2022

Rok 2021 se chýlí ke konci, a v sobotu započne rok nový. Kromě zajímavých objevů ze světa přírody se v něm můžeme těšit i na spoustu zábavy. Fanoušci filmové série Jurský park se samozřejmě těší na Jurassic World: Dominion, ve kterém se střetnou dvě generace postav, ale rok 2022 bude jako obvykle patřit hlavně superhrdinským filmům, a zatím to vypadá, že jich příští rok vyjde deset! Nemálo bude jistě i dokumentárních filmů o přírodě. Každý se zkrátka těší na to, co ho zajímá. Je tu ovšem ještě jedna kategorie, kterou musím zmínit - vlastně jsem si řekl, že by stálo za to věnovat jí celý článek. Chtěl jsem ho napsat už dlouho, a teď, krátce před koncem roku 2021, jsem se k tomu konečně dostal. Příští rok totiž vychází také několik animovaných seriálů s dinosaury, které rozhodně bude stát za to zhlédnout!

Marvel's Moon Girl and Devil Dinosaur

Už ve druhé polovině února 2018 bylo oznámeno, že společnost Marvel Animation (Wolverine and the X-Men, Hulk Vs, Ultimate Spider-Man) začala pracovat na seriálu o Moon Girl a jejím společníkovi, dinosaurovi Devilovi. Ten patří k nejznámějším postavám Marvel Comics, ostatně byl vytvořen geniálním kreslířem Jackem Kirbym, jedním z mužů, jejichž výtvory jsou dnes hojně zastoupeny v pop kultuře (o Devil Dinosaurovi jsem psal článek v říjnu tohoto roku). V srpnu 2019 pak bylo oznámeno, že Marvel's Moon Girl and Devil Dinosaur vyjde v roce 2020. Jednu dobu se mluvilo o vydání v únoru, ale podle nedávného tweetu zveřejněného účtem Disney Branded TV PR nakonec seriál vyjde až v létě, a to pochopitelně na stanici Disney Channel. Krátkou upoutávku na něj můžete zhlédnout zde. Hlavními postavami seriálu jsou samozřejmě Lunella Lafayete/Moon Girl, kterou hraje Diamond White, a Devil Dinosaur, hraný hulkovským hlasovým hercem Fredem Tatasciorem. Legendární kosmické entitě Beyondera, která se poprvé objevila v komiksové klasice Marvel Superheroes Secret Wars v roce 1984, propůjčuje hlas významný americký herec, výkonný producent tohoto seriálu a zároveň komiksový fanoušek Laurence Fishburne (Ant-Man and the Wasp, Man of Steel, Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer). Fishburne původní sérii Devil Dinosaur od Jacka Kirbyho z roku 1978 četl jako malý (tehdy byl Devilovým společníkem humanoid Moon Boy), a velice se mu líbila, proto se nakonec rozhodl vytvořit o nejslavnějším marvelovském tyranosaurovi animovaný seriál. Podobně jako v poslední Devilově komiksové sérii, vydávané v letech 2016 až 2019, bude i v animované adaptaci Devil přenesen do současného New Yorku. Marvel's Moon Girl and Devil Dinosaur bude seriálem jak pro ty, kteří milují dinosaury, tak pro fanoušky Marvelu. Až o něm bude zveřejněno více informací, možná je na tento blog ještě napíši.


ARK: The Animated Series

Jste-li fanoušky akční dobrodružné survival videohry Ark: Survival Evolved, pak jistě víte o tom, že v prosinci 2020 bylo na Game Awards oznámeno, že na její motivy vznikne animovaný seriál. Tehdy byl také vydán první trailer, v němž bylo odhaleno, čí hlasy v seriálu uslyšíme. Můžeme se těšit na hvězdné obsazení - David Tennant (Doctor Who), Jeffrey Wright (What if...?, The Batman), Elliot Page (Inception, X-Men: Days of Future Past), Karl Urban (The Lord of the Rings Trilogy, Thor: Ragnarok), Madeleine Madden (The Wheel of Time), Gerard Butler (Lara Croft: Tomb Raider - The Cradle of Life), Russell Crowe (Gladiator, Man of Steel) a dokonce i islandská olympijská plavkyně Ragga Ragnars, a to rozhodně není vše! Styl animace ARK: The Animated Series dosti připomíná styl animace například velkolepého seriálu Legenda Korry (Legend of Korra), jenž byl pokračováním zrovna tak významného Avatar: The Last Airbender. V ARK: The Animated Series budeme následovat Helenu Walker (Madeleine Madden), paleontoložku z 21. století, která je po své smrti vzkříšena ve zvláštní zemi plné podivných divokých zvířat, z nichž mnohá jsou dinosaury, a je nucena bojovat s nebezpečnými vojevůdci. Po této zvláštní zemi jezdí na zádech parasaurolopha. Datum vydání ARK: The Animated Series zatím nebylo oznámeno, jisté ale je, že seriál (respektive jeho první řada) vyjde v roce 2022.


Jurassic World: Camp Cretaceous - Season 5

Předem chci uvést, že jsem zatím z časových důvodů neviděl jediný díl Jurassic World: Camp Cretaceous. V tuto chvíli poslední, čtvrtá série vyšla na Netflixu 3. prosince 2021, a ačkoliv pátá ještě nebyla oficiálně oznámena, četl jsem na několika webech (např. What's on Netflix), že díky popularitě seriálu nejspíš vznikne alespoň ještě jedna sezóna (anebo přesněji řečeno, nejspíš je už v produkci anebo kdo ví, možná i v postprodukci). Prý bychom tedy pátou řadu mohli očekávat někdy před vydáním filmu Jurassic World: Dominion, tzn. před červnem příštího roku. Jurassic World: Camp Cretaceous je velmi oblíbeným seriálem, a dokonce tento rok vyhrál prestižní ceny Annie a Emmy za animaci. V DreamWorks Animation mají, na co být hrdí.


Na závěr chci ještě zmínit nikoliv seriál, ale film The Ice Age Adventures of Buck Wild, spin-off franšízy Doba ledová, který bude uveden na streamovací službě Disney+ 28. ledna 2022. Jeho hlavní postavou je lasice Buck, který vystupoval ve třetím, čtvrtém (kameo) a pátém filmu série. V originále jej opět hraje britský herec Simon Pegg. Krátce se mají v tomto speciálu objevit i hlavní postavy Doby ledové - Sid, Manny, Diego a Ellie. Teaser ke zhlédnutí zde.

Rozhodně tedy je, na co se těšit! Pravěká zvířata rozhodně svět animace neopouštějí!

1 komentář:

Kuzuri řekl(a)...

Máte-li zájem, tady je odkaz na nejnovější článek na Blogorgonopsid Diaries, nazvaný "Malá přehlídka hyracodontidů", který jsem napsal včera večer:
http://blogorgonopsidiaries.blogspot.com/2021/12/mala-prehlidka-hyracodontidu.html

Okomentovat

Nejčtenější