úterý 9. července 2024

Jak to v současné době vypadá s Jurským parkem 7?

Sedmý film série Jurský park, která započala majestátním blockbusterem Stevena Spielberga v roce 1993, je rozhodně jedním z nejočekávanějších snímků příštího roku. Do kin má jít 2. července 2025, a natáčen je právě letos v létě. Zcela chápu, jste-li při vstupu do tohoto článku nedůvěřiví - koneckonců jsem si z vás trošičku vystřelil letos 1. dubna v článku Co vše zatím víme o sedmém filmu ze série Jurský park (a pak jsem svůj hrůzný aprílový zločin napravil příspěvkem Pár poznámek k dubnovému článku o čtvrtém Jurském světě). Mohu vás však ujistit, že mi nyní můžete zcela věřit, a že veškeré informace, které si v tomto článku přečtete, jsou pravdivé. Včetně těch o plánované brutální smrti Owena Gradyho, hraného Chrisem Prattem, kterou má způsobit jeho adoptovaná dcera, nakažená vampirismem... Gotcha there, didn't I? 😆

V kinech za méně než rok! Obrázek z twitterového účtu Lewise Lee

Tak co vlastně o sedmém jurském filmu v tuto chvíli víme? Režisérem je Gareth Edwards (Godzilla), scénáristou je David Koepp (Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park) a do hlavních rolí byli obsazeni Scarlett Johansson (Black Widow), Jonathan Bailey (Broadchurch), Mahershala Ali (Blade), Rupert Friend (The Death of Stalin), Manuel Garcia-Rulfo (Murder on the Orient Express), Luna Blaise (Manifest), David Iacono (Dead Boy Detectives) a Audrina Miranda (The Phoenix). Natáčení začalo 3. června tohoto roku, a probíhá či probíhalo přinejmenším v Thajsku. Herečka Scarlett Johansson sdílela v posledních měsících v několika videorozhovorech své nadšení z participace v tomto projektu, neboť první Jurský park od Spielberga považuje za jeden ze svých oblíbených filmů. Frank Marshall sdílel na svém twitterovém účtu několik fotografií z lokací, na nichž se sedmý Jurský park natáčí. Dovolím si vám je zde prezentovat.

"Prostě jen další den v práci." Fotografie producenta Franka Marshalla z Twitteru

Pláž ostrova Sorna? Fotografie Franka Marshalla z Twitteru

Dva členové štábu na lodi u thajských břehů. Fotografie Franka Marshalla z Twitteru

V současné době to vypadá, že sedmý Jurský park se bude opět odehrávat na některém z ostrovů. A protože Isla Nublar byl zcela zbaven naklonovaných dinosaurů ve filmu Jurský svět: Zánik říše (Jurassic World: Fallen Kingdom) z roku 2018, vypadá to, že nám bude konečně zprostředkován návrat na některý z Ostrovů smrti! Mezi fanoušky se spekuluje jak o ostrově Isla Sorna, na kterém se odehrávaly filmy Ztracený svět: Jurský park (The Lost World: Jurassic Park) a Jurský park 3 (Jurassic Park III), jakož i hra Jurassic Park: Trespasser z roku 1998, tak o ostrově Isla Matanceros. Tato lokace, třetí největší z Ostrovů smrti, nebyla nikdy ve filmech explorována. Přitom je však fanouškům jurské franšízy dobře známa ze hry Jurassic World Evolution (2017), kde slouží pro vytvoření parku v tutoriálu. Matanceros byl v 80. letech odkoupen od kostarické vlády InGenem na dobu 99 let. Bylo by vskutku zajímavé, kdyby se nový film vydal směrem explorace tohoto tajemného ostrova. Znamená to tedy, že tento snímek se bude odehrávat - jak bylo v jurské franšíze zvykem - na ostrově zaplněném naklonovanými pravěkými příšerami? Upustí nakonec tvůrci od příběhové linie o dinosaurech ve vnitrozemí prakticky všech kontinentů, jež započala na konci Zániku říše a jejíž potenciál byl zcela nevyužit v Nadvládě (Jurassic World: Dominion)? Zatím to tak vypadá.

T-Rex je zpátky v džungli! Fotografie herečky Luny Blaise z reelu na jejím instagramovém účtu

Podle nejnovějších zkazek se příběh zatím nepojmenovaného snímku bude točit kolem skupiny lidí, která ztroskotá na dinosaury zamořeném ostrově (buď na Sorně nebo Matancerosu), a pak se z něj bude snažit dostat. Jsou-li tyto zkazky pravdivé, to uvidíme, až vyjdou první trailery k filmu příští rok zhruba v únoru. O samotném příběhu filmu nebylo studiem Universal nic vypuštěno. Podle dalších zkazek by sedmý Jurský park mohl být prvním R-kovým filmem série, tedy prvním s přístupností nad 18 let v Americe a nad 15 let v ČR. Důvodem proto má být dlouhá scéna zobrazující ve veškerém detailu sex mezi spinosaurem a tyrannosaurem rexem, tedy mezidruhové křížení docela nepříbuzných teropodů... 😆 Ne, tohle je s největší pravděpodobností vtípek, ale ujišťuji vás, že jsem ho nevymyslel já - zkazku jsem přebral od uživatele RickRaptor105 na Twitteru. Musím ale říci, že bych všem těm haterům spinosaura z Jurského parku 3 přál, aby byli nuceni takovou scénu v kinech přečkat! 😆 Že byl Spinosaurus v tom filmu totálně badass, o tom může pochybovat jen naprostý tyrannofil... trochu mě děsí, kolik takových pochybných jedinců je k franšíze Jurský park lákáno (ne, že by mi tyrannofilie nějak vadila, ale... opravdu tu slabost pro malé ručičky nechápu). Vlastně se také zkazkuje o návratu spinosaura v tomto filmu, o čemž jsem se zmiňoval již ve svém aprílovém žertíku - kdo ví, nakonec naše oblíbená bestie z JP3 přece jen učiní comeback. Strašně rád bych viděl, jak tentokrát přelouskne krček třeba tyrannosauřímu mláděti (ať mají tyrannofilové, proč být naštvaní). 

Poslední z faktů zatím známých o sedmém Jurském parku; odborným konzultantem při natáčení filmu je Stephen Brusatte, americký paleontolog a evoluční biolog známý mj. pro svou participaci při natáčení filmu Putování s dinosaury 3D (Walking with Dinosaurs 3D) z roku 2013. Nic dalšího konkrétního zatím o filmu nevíme. Universal zatím neuvedl, jak se film bude jmenovat, ale hovoří se o tom, že název filmu nebude Jurassic World: Electric Boogaloo(😆), jak někteří čekali, ale něco jiného. Osobně se řadím k těm, jež sázejí na Jurský ostrov (Jurassic Island). Nevadil by mi ale návrat k původnímu názvu série... co takhle Jurassic Park: Revenge of the Fallen? Jurassic Park: Dark of the Moon? Jurassic Park: Days of Future Past? Jurassic Park: Apocalypse? Jurassic Park: Dark Phoenix? Jurassic Park: A New Hope? Jurassic Park: The Empire Strikes Back? Jurassic Park... you get where this is going, don't you?

1 komentář:

Kuzuri řekl(a)...

A teď jsem našel tohle... 🤣🤣🤣🤣🤣

https://pbs.twimg.com/media/GQ31GO6bwAIw4ix?format=jpg&name=large

Víte, jak to je... Letos Deadpool & Wolverine (https://www.youtube.com/watch?v=S2sBNY9Wg8o&ab_channel=RyanReynolds), příští rok Jurassic 7.

Snad studio tu scénu mezi Spinem a T-Rexem nevystříhne. :D

Okomentovat

Nejčtenější