neděle 28. července 2024

Pár propagačních obrázků k nadcházející hře Ark 2

Hrajete-li videohry s pravěkými zvířaty, pak asi již nějakou dobu víte o Ark 2, pokračování legendární Ark: Survival Evolved z roku 2015. Na konferenci NobleCon19 bylo oznámeno, že sequel vyjde koncem roku 2024, ale přesné datum stále není známo. Dříve bylo vydání stanoveno na rok 2022, ovšem ve světě her se původní plány jen málokdy dodrží; Ark 2 navíc potřeboval převod na Unreal Engine 5, tedy na nejnovější formu nejúspěšnějšího videoherního enginu (jak je veden v Guinessově knize rekordů) vydanou v dubnu 2022. Zda se s koncem tohoto roku dočkáme plné hry nebo jen dema, to vůbec není známo. Málo se toho ví i o samotném příběhu hry. Pro připomenutí, jednička byla zasazena do otevřeného světa obývaného jak lidmi, tak různými prehistorickými zvířaty; cílem bylo vytvořit si základnu, získat oheň a zbraně, případně ochočit dinosaury a krmit je... Herní prostředí obývalo 194 různých prehistorických živočichů, od tyrannosaura a utahraptora přes doedicura a dronte mauricijského až po titanomyrmu a beelzebufo. Později byli do hry přidáni i zcela originální tvorové, třeba "Velonasaur". Očekává se, že Ark 2 se bude odehrávat v novém světě, odlišném od toho původního. Oficiální trailer slibuje větší příběhovost sequelu; dá se tak usuzovat z vyprávění dcery Santiaga, postavy dabované Vinem Dieselem (svou roli si Diesel zopakoval i v letos vydaném seriálu Ark: The Animated Series). Hovoří se o možnosti, že se dočkáme nových verzí původních postav... Ať už to bude jakkoliv, Ark 2 bude rozhodně velice zajímavá hra.

Rád bych s vámi sdílel několik oficiálně vypuštěných obrázků, které vás mohou na hru navnadit. Začněme u obrázku Santiaga a jeho dcery vezoucích se na zádech silně oplátovaného T-Rexe.


Máme tu také neozbrojeného, "obnaženého" a opeřeného tyrannosaura, se kterým se setkává skupina lidí vybavených primitivními zbraněmi.


Potom tu máme Dieselovu postavu v bojovné pozici. Míří svým oštěpem na nepřítele...


A jak vypadá tvář jednoho z těl nepřátel s lebkami šavlozubých koček na hlavách?


Santiago před opeřeným T-Rexem, který se na něj usmívá se zakrvavenou tlamou. 


Jste navnazeni? Nebo na Ark 2 čekáte už delší dobu? Podělte se o své názory v komentářích!

1 komentář:

Kuzuri řekl(a)...

Off-topic - říkal jsem si, že na svých sockách a na blogu sharenu malou poznámku... ;)

Právě jsem se znova dokoukal na film X-Men 2, což je zkrátka klasika, je to jeden z těch filmů, které znám prostě nazpaměť a je to pro mě srdcovka. :) Strašně mnou rezonovala ta scéna, v níž William Stryker - hlavní záporák - říká Profesoru Xavierovi, že jeho syn je mrtvý. Jason samozřejmě sedí před Charlesem a má manipulovat jeho mysl... Now, všichni víme, co ten dialog znamená. Ale zrovna v téhle době to mnou rezonovalo kvůli Muskovi.

Elon Musk nedávno v rozhovoru s jedním pochybným pravičáckým anti-intelektuálním "psychologem" prohlásil, že jeho dítě, Vivian, je mrtvé. Vivian je dvacetiletá holka, žije, daří se jí dobře, a z transfobních názorů svého zpátečnického, hamižného otce si dělá na internetu srandu. Musk ukázal, že coby otec není o nic lepší, než Stryker. Zatímco zaporák X2 zavrhl svého syna proto, že je mutant, Musk zase zavrhl svou dceru za to, že je trans.

X-Menovské filmy neztrácejí na relevantnosti. Brilantní film, a smutná pravda o zahořklých lidech neschopných akceptance odlišnosti.

Okomentovat

Nejčtenější