středa 6. září 2023

Kdyby Jurský park vyšel dnes

Téměř před třemi měsíci, konkrétně 9. června, jsme oslavili 30. výročí oficiálního uvedení Spielbergova trháku Jurský park (Jurassic Park) na plátnech kin. Velkolepý dvouhodinový snímek o fiktivním kostarickém ostrově, na němž byl postaven zábavní park s naklonovanými dinosaury, je zkrátka klasika. A já mu k příležitosti jeho 30. narozenin věnoval článek. Jurský park si zamiloval snad každý zájemce o prehistorickou zvířenu. Co se týče speciálních efektů, jež 66 a více milionů let vyhynulá zvířata přivedly k životu, byl to film skutečně průkopnický. Jakožto vědeckofantastický příběh se však také dotkl několika problémů souvisejících s kapitalismem, těžkou situací pracujících bez odborů (Nedry jako sám proti svému bossovi, pravému antagonistovi filmu Johnu Hammondovi) či sexismem. 

Uživatel samosasaurus 🦕🦖 na Twitteru (nebo X) před několika dny zveřejnil vtipný příspěvek na téma "jak by reagoval YouTube, kdyby Jurský park vyšel dnes." 


Anti-woke brigáda incelů a dalších krajních pravičáků by se mohla z Jurského parku zbláznit. "Film, ve kterém dinosauři mění své pohlaví z vlastní vůle?!" křičeli by. "V tom filmu umírají jenom muži! Ten film je proti mužům!" rozčilovali by se s vlhkýma rukama před posterem své oblíbené pornoherečky. "Je to woke! Hollywood z nás všech chce udělat gaye detailním záběrem zadku Sama Neilla!" plivali by do roztřesené kamery před skříněmi plnými figurek macatých antihrdinů z maskulinních snímků předchozího desetiletí.

Jedno follow-up video by neslo titulek "Byl Nedry incel? Je jedním z nás?" a možná bychom se dočkali i třicetiminutového monologu pravicového politického mumly Bena Shapira o "spiknutí tvůrců Jurského parku s cílem učinit naše děti trans." Snad by se našel i nějaký izolovaný týpeček, který by Jurský park označil za "zoofilní propagandu", neboť film svým způsobem oslavuje krásu a majestát dávno vyhynulých zvířat.😂


"Woke dinosauří film nám všem tlačí feminismus do krku!" rozčiloval by se šedovous v tričku se Super Mariem. "Hlavní postava nového woke výplodu Hollywoodu je možná asexuál! Neomarxistická propaganda!" křičel by do objektivu ochmýřený incel v černých brýlích. "Nový dinosauří film říká, že ženy mohou pracovat na počítačích!" "Jurský park je woke: proč studio obsadilo černého Samuela L. Jacksona?" "Ray Arnold je černej. Universal se zbláznil!" "Rozmnožování dinosaurek: naše dcery v ohrožení lesbickou propagandou Stevena Spielberga!" "Dinosauři. Woke! Bůh dinosaury nestvořil, Spielberg satanistou."


"Pět easter eggů, kterých jste si nevšimli, a které potvrzují, že Dennis Nedry žije v manosféře."

Tak tady to máte, anti-woke brigádo. Jurský park vám nikdy nepatřil... pokud tedy náhodou nevěříte, že Dennis Nedry opravdu byl incel. V tom případě je Jurský park váš (mám ale pocit, že ty trans dinosaury vaše domovská manosféra úplně nepřežije 😉).

Krajní pravice je tak mizerná, že si nedokáže užít jediný film. Pro vytřeštěné internetové závisláky odpojené od reality je nový Batman "příliš woke", protože poukazuje na existenci třídní společnosti. Sci-fi nerdi se mohou pomátnout z toho, že se v posledním Jurském světě objevila otevřeně bisexuální postava (incelové brečí ze zjištění, že existují bisexuální ženy). V kinech se rázem objevuje film o panence, který je "příliš feministický." "Zachraňte nás," křičí dvacetiletí výrostci, "před růžovou anti-mužskou agendou!"

Neříkejte jim, že Nolanův Batman je na asexuálním spektru, že za Matrixem a filmovou verzí V jako Vendeta stojí dvě trans ženy (a že autor knižní předlohy druhého jmenovaného díla je anarchistou) nebo že filmy o X-Menech jsou, propána, o situaci menšin v naší společnosti a obsahují tunu metaforických scén a dialogů o queerfobii, Rudém zděšení 50. let a rasismu.😱 Mohlo by je to totiž dovést k víře v konspirační teorii, že "Hollywood je ovládán homosexuální agendou." 

Když tedy Jurský park nepatří vám, fašouni, vrátíte se asi k biblickému stvoření světa, ne? Tam by žádná "woke propaganda" být neměla, pokud tedy... bůh není tajně trans.😉

1 komentář:

Krisťa řekl(a)...

Já zdechnu, to je tak strašně top článek xdddd
Těším se, až zdědím Zemi víš co

Okomentovat

Nejčtenější