pátek 24. dubna 2020

Obrázek týdne 24. 4. 2020

Máme tu poslední Obrázek týdne v dubnu 2020. Tentokráte jsem procházel galerii ilustrátorky Karen Carr, jejíž malby jsem na blog v rámci různých článků včetně Obrázků týdne před lety dával docela často. Nějakou dobu se však žádné její další malby na Blogorgonopsidu neobjevily, což je podle mě škoda. Z děl umístěných na jejím webu www.karencarr.com mě nejvíce zaujala tato malba, použitá jako obal knihy Quest for the African Dinosaurs od amerického paleontologa Louise Jacobse. 


Popis k obrázku: V roce 1909 zamířila do Tendaguru v tehdejší Německé východní Africe, dnešní Tanzanii, první expedice Přírodovědného muzea v Berlíně vedená Wernerem Janenschem. Němečtí paleontologové a jejich domorodý pomocník nyní zkoumají horniny datující se do pozdního jurského období, a všímají si kusů obrovských kostí, jež z nich vylézají. Jejich představivost je těmito nálezy naprosto uchvácena. Představují si, jak Tendaguru vypadalo před 155 miliony roky. V hlavách se jim promítají obrazy gigantických sauropodních dinosaurů žijících v zelené, křovinaté až lesnaté krajině...

Zítra můžete na mém blogu očekávat druhou část příběhu Jako můra k plameni ze 4. série Lovců kryptidů. Dále mám v plánu napsat o jednom novém dokumentárním seriálu, více informací o něm přinesu na začátku příštího týdne. Užijte si víkend, a pokud můžete, vyrazte ven za ptáky, potomky dinosaurů, a dalšími zvířaty. Jaro je pro toulky přírodou nejlepší!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější