čtvrtek 10. října 2024

Produkce paleodokumentu Surviving Earth je téměř u konce

Každý milovník dokumentárních filmů a seriálů o životě na naší planetě v její prehistorické minulosti je už nepochybně jako na trní z čekání na velkolepý osmidílný cyklus Surviving Earth, jehož režisérem a producentem není nikdo jiný, než Tim Haines. Tvůrce původního Putování s dinosaury (Walking with Dinosaurs), které minulý pátek oslavilo své 25. výročí vysílání, se v Surviving Earth rozhodl vrátit k co nejrealističtějšímu vykreslení pravěkého světa, ale v trochu jiném stylu, než jakým bylo natočeno jeho nejznámější televizní dílo. Ze všeho, co zatím o seriálu víme (nebo alespoň co vím já), lze usuzovat, že nebyl natáčen pouze v přírodních lokalitách, jako původní Putování s dinosaury či nová Prehistorická planeta (Prehistoric Planet) z posledních let, ale i ve studiu, a to s pomocí maket a realistických pozadí. Počítačové modely pravěkých zvířat budou nejspíše umístěny právě do tohoto hyperrealistického, ale drobného prostředí, a filmová magie z nich pak samozřejmě učiní obry. Vtipné je, že jako malý jsem si myslel, že Putování s dinosaury bylo natočeno právě tímto způsobem ve studiu, ale realita byla jiná. Víte, co se říká. Great minds think alike, so me and Tim Haines...

Makety a matte. Surviving Earth poskytne dost možná nejrealističtější vhled do pravěké minulosti Země! Obrázek z webu Reddit

Surviving Earth natáčí produkční společnost Impossible Pictures, kterou založili Tim Haines a Jasper James (druhý jmenovaný v ní už dlouho přes desetiletí nepůsobí, má totiž svou vlastní společnost Screen Glue), a která pro vaše televizní obrazovky po jednu dobu připravovala i seriál Pravěk útočí (Primeval). Jde o první prehistoricky laděný projekt Tima Hainese od roku 2017, kdy se podílel na tvorbě zážitkového "safari" Dinosaurs in the Wild. Včera bylo na instagramovém účtu Impossible Pictures oznámeno, že Surviving Earth v podstatě končí výrobu, a zbývá už prý jen pár finálních sestřihů. Dokument by tedy měl brzy být připraven k odvysílání. Zatím nebylo potvrzeno, kdy a kde - na jakém televizním kanálu či které streamovací službě - vyjde, ale je skvělé vědět, že se jeho vydání přinejmenším blíží.

Komu chyběly animatroniky? Obrázek z webu Reddit

Na závěr s vámi hodlám sdílet ještě plakát, který Impossible Pictures zveřejnili k oslavě zakončení produkce seriálu. Podívejte se na všechny ty detaily; kameraman před stolem, na němž jsou rozloženy makety pravěkých rostlin, hořící les, panáček s tlapami dinosaura na nohou, zanechávající v bahně u jezírka stopy... Je, na co se těšit.

Šlápněte, zařvěte, a slavte! Obrázek z instagramového účtu Impossible Pictures

Chybělo vám Putování s...? Přišla vám zvířata v Prehistorické planetě příliš počítačová? Impossible Pictures jsou zpět, přátelé, a tohle bude jedna velká a zasloužená jízda pro všechny příznivce jejich děl, ale i pro laiky, kteří se rádi přiučí něčemu z nesmírně zajímavé historie naší planety!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější