pondělí 19. června 2017

Dinosaurs in the Wild

"Jestliže Putování s dinosaury byl přírodopisný pořad, pak toto je safari."
Tim Haines, tvůrce seriálů Putování s dinosaury, Putování s pravěkými zvířaty, Putování s pravěkými monstry a Pravěk útočí.




Už tuto sobotu, 24. června 2017, se v Birminghamu otevře úžasná atrakce - DINOSAURS IN THE WILD!!! Kreativním režisérem celého projektu je Tim Haines, producent a režisér, jenž přišel s nápadem vytvořit cykly o pravěkých zvířatech ze série Putování s... a jenž tento plán též dokonale zrealizoval. Haines, nyní produkující především drama, jako například seriálovou verzi slavné anglické legendy Beowulf, se na tento rok vrátil k dinosaurům...

Dinosaurs in the Wild kombinuje špičkovou moderní technologii a pravý divadelní zážitek. Není to televizní pořad, je to přímé setkání s dinosaury...


Jak už to Tim Haines řekl před uvedením putovní show Putování s dinosaury: The Arena Spectacular, cílem televizní série bylo, aby si lidé lépe představili dinosaury a podívali se do jejich světa, a stejně tak se stalo v celé show. Dinosaurs in the Wild toto vše přivádí ještě o kus dál. Tentokrát to nejsou modely v životní velikosti, ovšem počítačové modely zvířat, jež se díky novým poznatkům stávají bizarnějšími a kouzelnějšími, ale též nebezpečnějšími než kdy před tím. Jak ale Tim Haines řekl, tým stojící za Dinosaurs in the Wild nemá nic společného s týmem, jenž vytvořil Putování s dinosaury. Jak uvedl, BBC je velmi přísná a ne vše, co sám chtěl vytvořit, mu povolila (jiný příklad: i Sir David Attenborough musí bojovat za to, aby ve svých pořadech mohl mluvit o ochraně přírody, neboť politicky jsou některé záležitosti kontroverzní).

Příběh Dinosaurs in the Wild diváky skutečně vezme na cestu zpět v čase. Hainesův příběh je úžasný. Společnost Chronotex Enterprises už od 70. let odhaluje, jak cestovat časem, a nyní jeden z takových výletů zpět v čase umožňuje i nám, návštěvníkům. Celý zážitek trvá asi 70 minut a je přesně naplánován, tak aby byl přímo nabit dinosauří akcí... Návštěvníci se budou cítit jako účastníci celého výletu, jako vědci pracující v Chronotexové laboratoři. Budou svědky skutečné pitvy Pachycephalosaura, uvidí gigantické Alamosauří srdce ve skleněném válci a spatří i klubající se Triceratopsátka. A sáhnou si i na dinosauří trus.

Jak Tim Haines uvedl, putovní show Putování s dinosaury se mu velmi líbila. Nyní však technologie pokročila dál a Haines chtěl mnohem, mnohem více než "jen" putovní show. A nyní jsou to digitální dinosauři, s nimiž se návštěvníci mohou setkat. Bude to 3D, návštěvníci nemusí chodit do arény, stačí skočit přímo do světa dinosaurů!


4 komentáře:

Maty26 řekl(a)...

To zní úžasně! :) Akorát jsme moc nepobral co je to zač? Je to film, putovní show (asi ne) a nebo atrakce jako třeba dinopark?

HAAS řekl(a)...

[1]: Je to přímo 3D zážitek a v podstatě i takový "zábavní park", dalo by se říci...

Maty26 řekl(a)...

Takže park a 3D kino?

HAAS řekl(a)...

[3]: Já bych to nazval show...

Okomentovat

Nejčtenější