neděle 8. září 2024

Vyšla nová upoutávka ke hře Ecos: La Brea!

Již nějakou dobu sleduji nové zprávy týkající se nadcházející naučné survival hry Ecos: La Brea, na kterou se upřímně dosti těším. Půjde o hru zasazenou do oblasti pleistocénní Kalifornie, do světa šavlozubých koček, pravlků, početných bizonů a amerických mamutů a mastodontů. V poslední srpnový den tohoto roku vydali tvůrci obrázek platygona, vymřelého pekariho, velikostně odpovídajícího dnešnímu pekari páskovanému; deset dnů předtím zase odhalili, že se ve hře dočkáme pohlavního dimorfismu u smilodonů v podobě přítomnosti hřívy u samců. V průběhu srpna bylo takových drobných "odhalení" ze hry více, a já opravdu začal cítit nadšení. A dnes, 8. září, vyšel krátký teaser ke hře. Má jen dvacet vteřin, a možná si řeknete, že je příliš krátký, a že se v něm toho moc neděje... ale stojí za to jej zhlédnout! Takže pokud jste tak ještě neučinili, s radostí vám ho zde prezentuji.


Ecos: La Brea vyjde letos, zcela jistě do konce roku 2024, na Robloxu. Ano, je to v podstatě nezávislá hra, s poměrně "hrubší" animací, ale právě to mi na ní přijde tolik atraktivní. Není třeba, aby každá paleohra byla Prehistoric Kingdom nebo Jurassic World: Evolution. Menší survival hra s animací, která člověka jaksi vrací do začátku tohoto století (možná je to jen můj pocit, nevím), je zkrátka něčím, co s radostí vítám. Navíc jde o hru odehrávající se v pleistocénní Severní Americe, a objeví se v ní řada známých i méně známých savců z dob ledových. 

Hráč se v Ecos: La Brea vžije do některého z prehistorických živočichů obývajících kalifornský pozdně pleistocénní ekosystém před 20 000 roky, a doslova se tak stane součástí tamní megafauny. Zažije si boj na život a na smrt. Čeká nás zkrátka prehistorická, paleoekologicky laděná videohra, u které každý nadšenec do pravěkého života jistě stráví minimálně hodiny svého času. 

Výše uvedený teaser není prvním videem, které tvůrčí tým vydal. Oficiální trailer ke hře byl vlastně vypuštěn už v lednu tohoto roku. Ach, jakou vinu cítím nyní z toho, že jsem jej s vámi tehdy nesdílel. Snad mi ten jedovatý serpentián, jenž splétá naše osudy, odpustí (ne, že bych si vytvořil boha, abych v něco mohl věřit, ale... kdo ví, třeba taková mocná, šupinatá entita v hlubinách kosmu existuje, a neuvedení onoho traileru na mém blogu vysloužilo mi od ní nekonečný posmrtný život v prehistorické divočině plné hrůz... hmm, je to vůbec trest?). I první trailer zde tedy pro úplnost uvedu. 


Víc již nemám, co dodat. Těšíte se? Sdílejte své pocity v komentářích!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější