středa 11. srpna 2021

Vydán trailer na The Dinosauria Series!

Včera, 10. srpna, vyšel na YouTube kanálu Dead Sound trailer na nový animovaný projekt umělce Davida Jamese Armsbyho, pojmenovaný "The Dinosauria Series" či "Dinosauria Animated Series". Vypadá to, že se máme opravdu, na co těšit! Je to další nezávislý seriál o dinosaurech, tentokrát plně v animované podobě. Dalo by se i říci, že je to "paleoart series". Pokud jste trailer ještě neviděli, neváhejte, a zhlédněte ho - určitě se Vám zalíbí.


Název seriálu je uváděn v uvozovkách, a sám si myslím, že je to proto, že se možná někdy v budoucnu ještě změní. Jiný nezávislý dokument, jehož název obsahuje slovo "Dinosauria", je totiž také ve výrobě, a je dílem jiných tvůrců. "The Dinosauria Series" nebo "Dinosauria Animated Series" bude série pěti krátkých animovaných filmů v délce 3 až 8 minut, pojednávajících o životě dinosaurů a dalších druhohorních živočichů. Jak David sám uvedl, v současné době vytvářené epizody se zabývají jen dinosaury z pozdní křídy Severní Ameriky. Dodal však také, že může v budoucnu vytvořit několik dalších dílů (snad jakousi 2. sérii, chcete-li), v nichž by mohli hrát i dinosauři z jiných koutů světa a jiných geologických období. David označil "The Dinosauria Series" za svůj "passion project", a pokud jste se na výše uvedený trailer dodívali až do konce, pak jste od něj sami slyšeli, že na něm pracoval "velmi, velmi dlouho". Já sám bližších informací o tomto projektu moc nemám, ale jak David slíbil, velice brzy přinese nějaké novinky o první epizodě. Kde konkrétně bude vydána, zda jí budeme moci sledovat právě na YouTube, to se uvidí. 

David James Armsby samozřejmě již dříve krátký animovaný film o dinosaurech natočil. Jmenoval se Sharp Teeth, a byl dlouhý 3 minuty a 20 vteřin. Kromě toho vytvořil minulý rok také skutečně vydařený osmnáctiminutový animovaný snímek Friendly Shadow, odehrávající se v dystopické budoucnosti. Jsou to velice kvalitní nezávislé animované filmy, a všichni musíme uznat, že jejich tvůrce má velký talent. Rozhodně stojí za to jeho tvorbu sledovat!

"The Dinosauria Series" či "Dinosauria Animated Series" samozřejmě není jediný nezávislý filmový projekt o prehistorických zvířatech, který je v současnosti ve výrobě. Velký desetidílný independent dokument Dinosauria: Ascension, Domination, Downfall, který má být ve stylu cyklu Putování s dinosaury a jemu podobných fiktivních dokumentů, je také již dlouho v produkci, a cílem jeho tvůrců je vytvořit zatím vědecky nejpřesnější dokumentární seriál o pravěku. Již mnohokrát jsem na svém blogu zmiňoval také nezávislý čtyřicetiminutový film Forgotten Bloodlines: Agate, který je dílem uživatele Digital Max, a který bude vyprávět Nigel Marven. Bude pojednávat o životě miocénních savců z Agate Springs v Nebrasce, a vyjde příští rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější