úterý 26. srpna 2014

Zemřel představitel Johna Parkera Hammonda z Jurského parku

Jak již všichni víte, v neděli oznámila televize BBC tragickou zprávu: ve věku 90ti let zemřel slavný herec a režisér Richard Attenborough, známý také jako John Parker Hammond z 1. a 2. dílu Jurského parku. Svým hlasem jakožto Hammondovou postavou provázel i hráče známé počítačové hry Trespasser. Smutná novina oběhla celý svět... Nebyl to sice zrovna jen Jurský park, který Richarda Attenborougha tolik proslavil, natočil celou řadu filmů, ovšem s počítačově vytvořenými dinosaury či jejich animatronikami se vzácně setkal právě v této sérii. V době odvysílání prvního dílu se mu dokonce říkalo i "prehistorický dědeček", díky jeho postavě, dědovi dvou hlavních dětských postav filmu a zároveň multimilionáře, otce Jurského parku a zakladatele InGenu. Richard Attenborough zemřel dokonce celých 5 dnů před svými možnými jednadevadesátými narozeninami. Je ovšem pravda, že již ke konci května roku 2011 se jeho zdravotní stav výrazně zhoršil. Tehdy Richard Attenborough spadl ze schodů, poškodil si mozek a musel být upoután na kolečkové křeslo... Je to rozhodně veliká škoda... Tento článek by se snad dal zakončit ještě Hammondem často opakovanými slovy z prvního dílu: "Na ničem jsme nešetřili...".


Richard Attenborough po sobě zanechal syna Michaela, dceru, a také bratra Davida Attenborougha, tvůrce přírodovědných programů pro BBC...

2 komentáře:

martinoraptor řekl(a)...

[1]:

dinosaurss řekl(a)...

Vážně velice smutné.. Je to hrozná tragédie, že svět přišel o takto světově uznávaného herce, řežiséra a producenta. Ať odpočívá v pokoji.. Myslím, že jeho slova, "Na ničem jsme nešetřili," se stala legendárními, stejně jako jeho osobnost..

Okomentovat

Nejčtenější