pondělí 25. srpna 2014

Paleogénní soutěž, 7. kolo

Po 19ti dnech dlouhého čekání je zde konečně další kolo Paleogénní soutěže! Výsledky: Dinosaurss a Martinoraptor mají 29 bodů a Blogplateosaurus má 27 bodů. Musím přiznat, že se mi podařilo všechny Vás napálit u třetí otázky týkající se Pseudoltinomyse. Jeden z Vás mne opravil, že se nejedná o druh Pseudoltinomys gaillardi, ale Protictherium gaillardi, avšak pozor, držíme se starších třetihor nebo-li Paleogénu, Protictherium žilo v Neogénu, další z Vás nevěřil zadání o hlodavci též a tipoval na nějakou želvu, zatímco poslední zasouhlasil s mým popisem, nicméně Pseudoltinomys gaillardi nepatřil mezi nejstarší hlodavce Nového světa, nýbrž Starého světa, objeven nebyl v Severní Americe, ovšem v Evropě a žil teprve před 30 miliony lety, nikoliv před 40ti. Jinak Vám všem gratuluji, a můžeme přistoupit k dalším otázkám:

1. PATŘILO LEPTICTIDIUM MEZI BÉRCOUNY?

2. BYL PREHISTORICKÝ KROKODÝL PRISTICHAMPSUS SCHOPEN CHODIT PO ZADNÍCH, ANEBO SE JEDNÁ JEN O VÝMYSL TVŮRCŮ TELEVIZNÍCH POŘADŮ?

3. BYL PAROODECTES ŠELMOU, ČI VAČNATCEM?

4. V JAKÉM STÁTĚ A HORNINÁCH KTERÉHO STÁŘÍ BYLY OBJEVENY FOSILNÍ POZŮSTATKY RODU PAKICETUS? PROČ JE NÁLEZ TAK VÝZNAMNÝ?

5. JE PRAVDA, ŽE DRAVÍ KREODONTI VYHYNULI JIŽ PŘED KONCEM STARŠÍCH TŘETIHOR?

V příštím a zároveň posledním kole bude zřejmě nějaká poznávačka. Odpovědi posílejte opět na e-mail haasvojt@volny.cz. Přeji Vám mnoho štěstí!!!

2 komentáře:

martinoraptor řekl(a)...

Jo, už jsem o něm četl. Je to strašlivá škoda, ovšem 90 let je opravdu věk.

dinosaurss řekl(a)...

Ano, taky jsem o tom četl:(

Okomentovat

Nejčtenější