čtvrtek 8. února 2024

Claws: A Dinosaur Adventure with Nigel Marven vyjde 13. února 2024!

O novém minecraftovském addonu Claws: A Dinosaur Adventure with Nigel Marven, za kterým stojí vývojář CompyCraft a který je pokračováním jeho addonu A Giant Dinosaur Adventure with Nigel Marven z roku 2022, jsem již několikrát psal. Loni v dubnu jsem s vámi sdílel oficiální trailer k tomuto addonu, a v srpnu jsem vám pak ukázal některé vypůjčené obrázky zvířat, s nimiž se coby hráč budete moci ve hře setkat. V jednu dobu se zdálo, že Claws vyjde už ke konci roku 2023, ale nakonec se to nestalo. Každopádně s 27. lednem CompyCraft zveřejnil novou verzi traileru, která již tu podstatnou informaci o datu vydání nese... Do prehistorického Mongolska se s britským přírodovědcem Nigelem Marvenem, který pro addon namluvil komentář s pár větami o každém zvířeti, vrátíme 13. února 2024! Tedy alespoň ti z nás, jež si addon zakoupí.

Bude to jízda. CompyCraft je znám pro své výtečné, anatomicky v podstatě přesné modely prehistorické zvířeny, od neptačích dinosaurů po všelijaké fosilní krokodýly, ještěrky a savce, které se mu v překvapivě omezeném, kostičkovém prostředí Minecraftu daří tvořit. Claws bude mít přes 100 nových zvířat, jež dosud v Minecraftu neexistovala. Ve skinu Nigela Marvena se hráč bude moci vrátit do míst, z nichž se stalo mongolské souvrství Nemegt, v době před 70 miliony roky, a setkat se s therizinosaurem, tarbosaurem, deinocheirem a celou plejádou dalších dobře i málo známých obratlovců, jež tehdy onu krajinu nazývali svým domovem. 

Protože jsem již o Claws: A Dinosaur Adventure napsal to nejpodstatnější v předchozích článcích, jež se addonu věnovaly, dovolím si vám teď už jen ve zkratce prezentovat pár oficiálně vydaných obrázků. Ty vás snad trochu více naladí na to nezapomenutelné minecraftovské dobrodružství, jež s úterým 13. února budete moci poprvé zažít, a u něhož jistě strávíte hodiny a hodiny svého volného času. Protože kdo by přece nechtěl být Nigel Marven v poušti Nemegt? Tohle je jedinečná příležitost zažít si Obří dráp (A Walking with Dinosaurs Special: The Giant Claw) a Prehistorickou planetu (Prehistoric Planet) na vlastní kůži!

Nejprve tu máme jednoho z nejmenších neptačích dinosaurů, drobného maniraptorána rodu Parvicursor. Dorůstal délky jen 39 centimetrů - nicméně v roce 2022 se zjistilo, že exemplář, na základě něhož byl formálně popsán, byl vlastně mládětem. Takto bude vypadat v CompyCraftově addonu...


Nádherný Gobiraptor, oviraptorid z naleziště Altan Uul III v poušti Gobi popsaný v roce 2019, bude dalším přírůstkem do bohatého světa Minecraftu.


A teď mi neříkejte, že jste zapomněli na natovenatora, vodního halszkaraptorina popsaného v prosinci 2022! Že ano? Tak to jsem fakt uraženej, protože jsem o něm tehdy psal... jak je jenom možné, že se má slova popisující tento význačný dromaeosauridní druh nevštípila do vaší paměti? Natovenator se ve hře objeví též, a jeho design je... zase super.


Natovenator ale nebude jediným opeřencem, se kterým si budete moci zaplavat! Brodavis, "koupavý pták" vzdáleně příbuzný velkému hesperornisovi, se totiž ve hře objeví také.


Osobně miluji ještěrky, a všechny šupinaté vůbec! A jsem strašně rád, že CompyCraft zařadil do tohoto addonu více šupinatých plazů z doby křídové! Jedním z nich je známá Estesia, varanoid, kterého si možná pamatujete z mého Správce dinosauřího parku (z doby, kdy ještě Dan nebyl lehce šílený).


Na prehistorickém safari v Mongolsku s Nigelem Marvenem samozřejmě nesmí chybět saurolofové, kteří kdysi našemu oblíbenému dobrodruhovi strhli stan! CompyCraft se pro jejich vzhled skutečně inspiroval Obřím drápem.


Naopak Deinocheirus v Obřím drápu nebyl, ale všechny fanoušky paleodokumentů uchvátil v Prehistorické planetě vyprávěné Davidem Attenboroughem. Design deinocheira v této hře ctí verzi právě z toho velkorozpočtového seriálu.


No a na závěr ještě Tarbosaurus, mongolský bratránek tyrannosaura rexe! Trailer k addonu slibuje jeho interakci s therizinosaurem, takže si bitku tohoto megamasožravce s obřím drápem určitě prožijete, jako si ji Nigel prožil před dvaadvaceti lety.


Tak nezapomeňte, v úterý 13. února můžete navštívit Minecraft Marketplace a tento addon si koupit! 

A na závěr ještě jedna věc... Vzhledem k tomu, že CompyCraft již vytvořil addony ctící Zemi obrů i Obří dráp, tedy první dva nigelomarvenovské speciály Putování s dinosaury, začínám si říkat, jestli se třeba nedočkáme i addonu s monstry pravěkých oceánů. Rozhodně by to bylo fajn!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější