sobota 19. srpna 2023

Představení několika dinosaurů z Claws: A Dinosaur Adventure with Nigel Marven

Letos v dubnu oznámil vývojář minecraftových addonů CompyCraft svůj druhý herní projekt s britským moderátorem přírodopisných dokumentů Nigelem Marvenem, nazvaný Claws: A Dinosaur Adventure with Nigel Marven. Možná si vzpomínáte, že jsem s vámi sdílel oficiální trailer k tomuto addonu. Ve hře se budete moci vžít do role slavného televizního přírodovědce, a podobně jako ve speciálu Obří dráp (The Giant Claw) cyklu BBC Putování s dinosaury (Walking with Dinosaurs) se pokusíte v jeho kůži najít jednoho z nejznámějších mongolských dinosaurů - terizinosaura. Čekají nás desítky nových minecraftovských doplňků, a nemálo pravěkých zvířat, se kterými jste se dosud ve hře nikdy nesetkali. CompyCraftův design je propracovaný, a na to, že je vše složeno z malých kostiček, i překvapivě opravdu pěkný. Vydání addonu se navíc blíží! V posledních několika týdnech uveřejňoval CompyCraft na svém oficiálním twitterovém účtu promo materiály ke Claws, a já vám teď některé z nich ukáži.

S jakými zvířaty se tedy v pravěkém Mongolsku před 70 miliony let setkáte? Které neptačí dinosaury budete moci ve skinu Nigela Marvena nahánět... nebo kteří budou naopak nahánět vás? A o kterých uslyšíte hlasový komentář hvězdy Prehistorického parku a Deseti nejnebezpečnějších hadů? Jdeme na to.

První tu máme oviraptorida druhu Nemegtomaia barsboldi. Dvoumetrový, čtyřicetikilogramový dinosaur pojmenovaný podle pánve Nemegt a slavného mongolského paleontologa Rinčengína Barsbolda.


Dále je tu Mononykus olecranus, při jehož designování se CompyCraft inspiroval Prehistorickou planetou (Prehistoric Planet), velkolepým vysokorozpočtovým dokumentem z posledních dvou let. Podobnost se sovou pálenou není náhodná! Vzhledem k tomu, že Claws podle traileru bude obsahovat hodně odkazů na Obří dráp, asi se dočkáme i nějaké té... řekněme, stanové scény s mononyky. 😉


Třetí je na řadě Kuru kulla! Tenhle dromaeosaurid pojmenovaný podle jistého tibetského božstva je v paleontologii docela nováčkem, protože byl formálně popsán teprve před dvěma lety. Letos se objevil v epizodě Badlands z 2. série Prehistorické planety.


A teď spěšně k pachycephalosauridům. Tohle je Homalocephale calathocercos. Na to, že je to Minecraft, jde zase o velice pěkný model.


Toto je samice conchoraptora. Opeření dinosaurů podle mě CompyCraft zvládá mistrovsky!


Nemegtonykové, příbuzní mononyka!


A naši přehlídku zakončíme zatím posledním CompyCraftem vypuštěným modelem, pštrosím aepyornithomimem!


Jistě je již natěšeni! Claws: A Dinosaur Adventure with Nigel Marven, addon pro Minecraft: Bedrock Edition, vyjde někdy později v letošním létě na Minecraft Marketplace!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější