čtvrtek 20. dubna 2023

Claws: A Dinosaur Adventure with Nigel Marven - oficiální trailer k minecraftovskému addonu

Když byl loni v září na Minecraft Marketplace vydán addon A Giant Dinosaur Adventure with Nigel Marven, nechal se jeho autor CompyCraft slyšet, že se dočkáme dalších minecraftovských dobrodružství provázených Nigelem Marvenem, a že doufal, že celosvětově známého britského producenta a moderátora přírodovědných dokumentů získá jako vypravěče i pro svůj příští projekt. Uběhlo pár měsíců, a 8. dubna 2023 uvedl CompyCraft na svém YouTube kanálu senzační, opravdu kinematický trailer k druhému nigelomarvenovskému addonu do Minecraftu, odehrávajícímu se - jak už avizoval minulý rok - v Mongolsku před 70 miliony roky. Pokud jste upoutávku ke hře ještě neviděli, pustíme si ji nyní společně - a nebude to jen nostalgická bomba, neboť věřím, že se vám trailer bude líbit, třebaže pro vás speciál Putování s dinosaury s názvem Obří dráp (2002) není tak důležitý, jako pro mně.


Co na to říct? CompyCraft dělá pokroky nejen se svými trailery - tento je opravdu tak dobrý, že by ho mohli promítat i v kinech (ač se tam běžně trailery na počítačové hry nepromítají). Propracovanost prehistorických zvířat složených z krychliček tolik typických pro Minecraft je prostě úžasná, a CompyCraft tak znovu dokazuje, že i pro tuto hru může vzniknout kvalitní paleo content. Claws: A Dinosaur Adventure je samozřejmě addonem dosti inspirovaným již zmíněným půlhodinovým speciálem Putování s dinosaury, který vyšel o Vánocích 2002, stejně jako byl A Giant Dinosaur Adventure dosti inspirován Zemí obrů. Nigelova úvodní slova v traileru, která uslyšíme i v samotném addonu, jsou v podstatě upravenou verzí úvodu Obřího drápu (mimochodem, komentář v úvodní sekvenci Obřího drápu a Země obrů se trochu liší - v jednom dílu mluví Nigel o nejnebezpečnějších zvířatech, ve druhém o největších, což byl tehdy pěkný odkaz na jeho šestidílný cyklus Giants z roku 1999). Cílem hráče bude obléci se do Nigelovy kůže (nebo Nigelova skinu, abychom byli přesnější), a prozkoumat pravěké Mongolsko před 70 miliony roky s cílem nalézt jednoho z nejpodivnějších dinosaurů vůbec - ano, toho, kterého Nigel hledal v Obřím drápu, therizinosaura.

Teropodní dinosauři v addonu jsou až na výjimky - třeba na tarbosaura - opeření, takže s ještěrkovsky zeleným terizinosaurem a velociraptory z Obřího drápu se rozlučte. Podobně jako do A Giant Dinosaur Adventure se promítala inspirace Planet Dinosaur (2011), co se týkalo designu mapusaura a několika dalších patagonských dinosaurů, i Claws přebírá vzhled několika zvířat z jiného paleodokumentu, nespjatého s marvenovským pravěkým safarim. Konkrétně je to Prehistorická planeta (Prehistoric Planet), jejíž první série byla uvedena příští rok, přičemž se letos dočkáme série druhé, a to už za měsíc. V traileru vás jistě zaujal Deinocheirus v mokřadu - scéna jako z Prehistorické planety! To samé platí o vzhledu raptorů - ti také působí moderněji.

V traileru je řada odkazů na různé paleodokumenty - Obří dráp nám připomínají mononykové předhánějící Nigela, a následně se objevující Tarbosaurus; k útěku před velociraptory snad nemusím nic doplňovat; mongolský ankylosaur se staví menšímu karnivorovi, aby jej zasáhl jako v The Truth About The Killer Dinosaurs, tentokrát jen účinněji; k deinocheirovi jsem se již vyjádřil; a k Obřímu drápu nás zase vrací setkání therizinosaura a tarbosaura na břehu sladkovodního jezera. Celkově bude v addonu na stovku - ano, stovku! - nových pravěkých zvířat. CompyCraft si s ním dal opravdu hodně práce. 

Těšíte se? Nevím, jak vy, ale já hry vůbec nehraji - to ovšem neznamená, že nezauvažuji o koupi tohoto addonu! Bude to stát za to!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější