úterý 18. dubna 2023

Vydán teaser ke 2. sérii Prehistorické planety!

Dnes, 18. dubna, vyšel na oficiálním YouTube kanálu streamovací služby Apple TV+, rovněž jako na jejích dalších účtech na sociálních sítích, teaser ke 2. řadě mimořádně populárního dokumentárního cyklu Prehistoric Planet! Ta byla oficiálně oznámena v březnu tohoto roku, ačkoliv již dříve obálka soundtracku k loňské první řadě do značné míry potvrdila, že Prehistorická planeta nebude sestávat pouze z oněch prvních pěti epizod. David Attenborough se vrací jako vypravěč, a svým mistrovským narratingem nás provede dalšími pěti třičtvrtěhodinovými díly o obyvatelích naší planety před 66 miliony let. Nyní se společně podívejme na první teaser ke 2. sérii - a zkusme u toho zůstat v klidu, jakkoliv těžké to bude!


Dechberoucí, úchvatné, zkrátka Planeta Země II v prehistorické verzi! Od 2. řady Prehistorické planety můžeme očekávat zaprvé to, co nám dala již její loňská první série, a to sice plejádu příběhů o různých svrchně křídových živočiších z celého světa. Vrátí se naši staří známí tyrannosauři, a jednoho tentokrát uvidíme v boji s velkým pterosaurem quetzalcoatlem, který též vystupoval v první řadě. Kromě nich se vrací i Hatzegopteryx. Novými hrdiny druhé řady jsou pak wyomingský troodontid Pectinodon, indický sauropod Isisaurus, jeho blízký či vzdálený madagaskarský příbuzný Rapetosaurus, a Beelzebuffo, největší žába všech dob. Opět se podíváme do křídových oceánů, a seznámíme se s dalšími druhy mořských plazů, uvidíme gigantické pterosaury namlouvající se na písečných plážích, a zavítáme do dalších mrazivých světů za hustě opeřenými dinosaury.

Za druhou sérií stojí stejní tvůrci, jako za sérií první - kromě Davida Attenborougha, který cyklus vypráví, nesmíme opomenout paleontologa Darrena Naishe, jednoho z odborných konzultantů seriálu, výkonného producenta Mikea Guntona z BBC Studios Natural History Unit a jeho hollywoodského protějška Jona Favreauea, kterého všichni známe jako Happyho Hogana z Marvel Cinematic Universe. To jsou ale jen některá z více než 1500 jmen filmařů, paleoartistů, CGI animátorů, paleontologických konzultantů a dalších odborníků, jakož i pomocníků s dopravou štábů a jejich výbavy na reálné lokality, kteří se na první a druhé sérii Prehistorické planety podíleli. 

Čeká nás další nezapomenutelná podívaná - svět před 66 miliony roky toho měl zkrátka tolik, co nabídnout. Pokud jste video nezhlédli do konce, pak zde pro vaši jistotu uvedu, že 1. díl 2. série Prehistoric Planet bude na Apple TV+ uveden 22. května, což je pondělí. Další díly budou postupně vycházet v onom týdnu až do pátku. Pět nocí, pět dobrodružství v dávno ztraceném světě, o kterém však nyní víme více, než kdykoliv předtím!

Těšíte se na 2. sérii Prehistoric Planet? Podělte se s názorem na teaser v komentářích!

1 komentář:

Dracovenator03 řekl(a)...

Bude to super. Prehistoric Planet je jeden z mých top dokumentů.

Okomentovat

Nejčtenější