úterý 28. února 2023

Forgotten Bloodlines: Agate není jistotou - aby film vyšel, potřebují tvůrci finanční podporu!

V poslední době věnuji na svém blogu více pozornosti dokumentárním pořadům o světě přírody, než čemukoliv jinému, nicméně tento příspěvek jsem vůbec neplánoval. Avšak vzhledem k tomu, že nezávislému filmu Maxe Bellomia o nebraských miocénních savcích fandím, dovolím si znovu vás na něj natěšit, a zároveň s vámi sdílet palčivý fakt - Forgotten Bloodlines: Agate totiž vůbec nemusí vyjít, anebo v trochu lepším případě vyjde mnohem později, než bylo plánováno. Těm, kteří o pětačtyřicetiminutovém dokumentu jednoho z tvůrců hry Prehistoric Kingdom nevědí, doporučuji, aby si přečetli můj článek o Agate z listopadu minulého roku. Ale ve zkratce i zde uvedu, že se má jednat o animovaný snímek vyprávějící příběh daeodona a moropa, do značné míry podobný cyklu Putování s pravěkými zvířaty (Walking with Beasts), a navíc vyprávěný legendárním dokumentaristou Nigelem Marvenem. V současné době je plán takový, že snímek vyjde rozdělen na tři patnáctiminutové epizody, nikoliv jako jeden pětačtyřicetiminutový film. Bude-li tato minisérie úspěšná, pak by mohly vzniknout i další díly série Forgotten Bloodlines, zabývající se prehistorickými zvířaty z jiných částí světa. V době renesance paleodokumentů, opět však zaměřených hlavně na dinosaury, je Forgotten Bloodlines: Agate vítaným zpestřením vysokorozpočtového jídelníčku, jenž nabízejí velikáni jako Netflix, Apple TV+, BBC a Channel 5. Vzhledem k tomu, že jde o projekt nezávislý, a tedy nefinancovaný některou z těch velkých korporací ani menších televizních či streamovacích společností, však Forgotten Bloodlines: Agate vůbec není jistotou. Potřebuje naši podporu na Kickstarteru!


Dnes totiž Max Bellomio na Twitteru uvedl následující: "Prosím, podpořte tento projekt! Pokud každý ze všech mých sledujících daruje jen 10 dolarů, budeme schopni dosáhnout našeho cíle, a to snáze. Zbývají jen tři týdny, a pokud do té doby nebudeme plně financováni, pak dokument nevyjde, alespoň ne brzy." Kickstarter projektu skončí 23. března, a pak již nebude možné Maxovi a dalším tvůrcům filmu přispět. Proč je důležité, abychom mu pomohli? Kromě důvodů výše uvedených - nezávislý dokument o miocénních savcích Severní Ameriky, vyprávěný Nigelem Marvenem, úžasná, propracovaná animace (viz trailer) apod. - vám bude zaručeno, že bude-li Kickstarter úspěšný, po přispění jakékoliv částky dostanete ještě něco extra! Přispěním 7 amerických dolarů (155 českých korun) se jakožto podporovatelé filmu dostanete do jeho závěrečných titulků, a to bude jistě pro každého fanouška paleodokumentů čest. Přispějete-li 10 dolary (221 korunami), stanete se jedněmi z prvních lidí, kteří kdy film uvidí, a to ještě dříve, než oficiálně vyjde. Příspěvek o 12 dolarech (265 korunách) rovná se možnost stáhnout si speciální plakáty či wallpapery k filmu; příspěvek o 15 dolarech (332 korunách) vám zaručí brzký přístup k nádhernému filmovému soundtracku skladatelky Sary Class; po příspěvku 30 dolarů (664 korun) dostanete digitální knihu s obrazy zvířecích hrdinů dokumentu; a tak to jde dál. Nejvyšší příspěvky, např. 500 dolarů (11 000 českých korun), vám umožní třeba vybrat nějaké "doplňkové" miocénní severoamerické zvíře, které pak Max do dokumentu obsadí. Nabídky jsou to prostě neodolatelné! Mějte však na vědomí, že tyto dary obdržíte pouze v případě, že film bude plně financován. Pokud na Kickstarteru vyhoří, nebudou ani Agate, ani dary pro vás a mnoho lidí, kteří už do projektu své peníze poslali!

Stenomylus v úvodní sekvenci Forgotten Bloodlines: Agate. Obrázek z IMDb

Do dnešního dne vydělal projekt na Kickstarteru 20 334 amerických dolarů, tedy 19 176 eur. Cílem je však 75 000 dolarů, skoro 71 000 eur. A zbývá jen třiadvacet dnů, abychom rozhodli, zda Agate vyjde nebo ne. Připomeňme si to ještě jednou - máme šanci získat exkluzivní nezávislý dokument o miocénní fauně z Agate Springs; první kvalitní paleodokument prezentovaný (či spíše vyprávěný) Nigelem Marvenem od roku 2006; film, do kterého dal Max Bellomio spoustu úsilí, a na kterém pracoval přinejmenším od roku 2020, kdy byl projekt oficiálně oznámen. Mnozí z nás na něj čekají s nadšením... Nechceme přece, aby nakonec nevyšel, anebo aby jeho vydání bylo zpožděno třeba o rok nebo dokonce dva! Podpořme Forgotten Bloodlines: Agate na Kickstarteru! Ať už jsme pracující s jakýmkoliv výdělkem, nebo chudí studenti s trochou zbytku z brigád (vím, je to těžké, ale třeba máte opravdu v kasičce nějakou tu korunku navíc), můžeme se spolupodílet na tomto "labour of love to the Miocene beasts".

Pro zjištění více informací o Forgotten Bloodlines: Agate a přispění jeho autorovi klikněte sem.

Přírodovědné dokumenty nepřestanu v brzké době zmiňovat, neboť nás tento týden čeká ještě jedna novinka, kterou jsem sice v nedělním článku zmínil, ale nevěnoval jsem jí celý odstavec. Jde o další dokument s Nigelem Marvenem, jenž je pro změnu velmi blízko svému vydání!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější