čtvrtek 2. března 2023

Premiéra nejnovějšího dokumentu Nigela Marvena o přírodě Salvadoru

Od psaní o přírodovědných filmech a seriálech si dám brzy přestávku, jeden příspěvek chci však věnovat ještě novému dokumentu Nigela Marvena, Wild El Salvador - In The Shadow of the Volcanoes, který vychází dnes, 2. března 2023, na streamovací službě MagellanTV! Slavný britský televizní moderátor a producent přírodopisných pořadů dnes na svém twitterovém účtu sdílel prostříhanou úvodní sekvenci filmu, ze které se můžete dozvědět, o čem vlastně film bude pojednávat. Jeho část se bude zabývat pumami v Salvadoru, uvidíme kteréhosi středoamerického červora, chápany, krokodýla amerického, Nigel také v dokumentu pomůže týmu starajícímu se o mořské želvy, a v neposlední řadě se v plazím make-upu zúčastní každoročního ohnivého festivalu, o kterém většina lidí žijících mimo Střední Ameriku nejspíše vůbec neslyšela. V sekvenci hraje hudba od Lucky G Productions Music, jež byla použita také ve filmech Wild Honduras with Nigel Marven (2019), Wild Costa Rica (2020), Wild Guatemala (2020) a Wild Panama (2020). Wild El Salvador bude filmem velmi podobným předchozím částem série Divoká Střední Amerika (Wild Central America with Nigel Marven), přestože je prezentován jako samostatný snímek. Film vychází den před Světovým dnem divokých zvířat a rostlin (World Wildlife Day), a MagellanTV se skrze něj pokusí své diváky naučit něco o často přehlížených středoamerických živočiších, včetně plazů a obojživelníků. Jistě se nyní ptáte na důležitou otázku: mohu Wild El Salvador zhlédnout, když žiji v České republice? Ve chvíli, kdy tento příspěvek píši, ještě není film na webu MagellanTV přístupný, nicméně na Twitteru streamovací služba oficiálně uvedla, že pro něj stránku vytvoří velmi brzy. Na MagellanTV si můžete vytvořit účet, ať jste z jakékoliv části světa, přestože jde o streamovací službu ze Spojených států amerických. Nabízí dokonce sedmidenní nebo čtrnáctidenní zkušební dobu, ve které si můžete její web proklikat a podívat se na různé dokumenty zdarma, než začnete platit měsíčně pět až šest amerických dolarů (110 až 132 korun). Často se o MagellanTV píše jako o "Netflixu pro dokumenty"; je to jedna z největších dokumentárních videoték. Pořady Nigela Marvena v ní nejsou novinkou; MagellanTV totiž v minulosti odkoupila práva na Whale Adventure with Nigel Marven (2013) a Nigel Marven's Cruise Ship Adventures (2015), jež v ní však dnes již nejsou ke zhlédnutí dostupné. Podle webu Deadline bude Wild El Salvador ke zhlédnutí zdarma do 16. března, a pak jej již nebude možné sledovat bez zaplacení.


Takže pokud rádi sledujete dokumentární filmy a seriály Nigela Marvena, od dnešního dne můžete jeho zatím nejnovější dílo zhlédnout na MagellanTV! O Wild El Salvador se ještě zmíním - určitě mu budu věnovat odstavec ve svých "dokumentárních novinkách" na konci března, a uvedu o něm i nějaké technické informace. Co se Nigelovy tvorby týče, o Forgotten Bloodlines: Agate, jenž nutně potřebuje naši finanční pomoc, jsem psal včera; a dokument Wild Slovakia má vyjít v prosinci tohoto roku. Nigel nedávno na svém instagramovém účtu uvedl, že doufá v natáčení v Saúdské Arábii. Určitě by bylo potěšující, kdyby natočil dokument o přírodě Arabského poloostrova - Ten Deadliest Snakes: Arabia byl skvělý film, ale určitě nám nestačil, takže se budeme těšit!

O jednom nově oznámeném dokumentárním projektu se zmíním zase zítra v závěru Obrázku týdne; bylo by nepatřičné zmiňovat ho zde, avšak fanoušci paleodokumentů moc dobře ví, o čem dnes jiná streamovací služba informovala. A nemáte-li o tom zatím ponětí, přijďte na tento blog zítra; v předposledním odstavci mého následujícího příspěvku se dozvíte trochu víc.

1 komentář:

Kuzuri řekl(a)...

Jen co jsem článek vydal, MagellanTV oficiální stránku pro Wild El Salvador vytvořil, a dokument je zhlédnutelný na tomto odkazu:
https://www.magellantv.com/video/wild-el-salvador-in-the-shadow-of-the-volcanoes

Vypadá to, že do 16. března se nemusíte ani registrovat, abyste ho zhlédli. Vypadá to skvěle!

Okomentovat

Nejčtenější