středa 30. září 2020

Oficiální trailer hry Prehistoric Kingdom s Nigelem Marvenem!

"What if time could be rewritten? What if we could bring back the wondrous creatures extinction left behind? What if you could run your own Prehistoric Kingdom?"

Těmito slovy uvádí Nigel Marven první exkluzivní trailer vysoce očekávané dinosauří hry!


"Reminds me of mine back home!"

Všichni přece víme, že nejoblíbenějším dinosaurem Nigela Marvena je Microraptor! Abych řekl pravdu, když byl včera tento trailer vydán, a já v něm uslyšel Nigelův hlas, zešílel jsem. Bylo to tak krásné překvapení, vůbec jsem nečekal, že by můj nejoblíbenější moderátor přírodovědných pořadů, dobrodruh a filmař, jehož fanouškem jsem už nějakých patnáct let, mohl mít co do činění s touto chystanou počítačovou hrou. Dokonce se teď na sociálních médiích vynořily spekulace, že Nigel nemusí být jen vypravěčem traileru, ale možná jeho hlas uslyšíme i ve hře samotné, to však dosud nebylo potvrzeno. Je každopádně naprosto úžasné, že Nigel opět pracoval na něčem s dinosaury. Od té doby, kdy ho před jedenácti roky v seriálu Pravěk útočí zabil Giganotosaurus, nedostalo se mu bohužel znovu s prehistorickými živočichy "pracovat", tedy až doteď. Podle mě je to úžasný doplněk Nigelovy práce, která sestává hlavně z televizních pořadů, nicméně tento rok poprvé ve své kariéře neměl možnost natáčet své dokumenty, a proto se svým kamarádem Rogerem natáčel spíše krátká videa se svými domácími mazlíčky, která jsou vydávána na Twitteru. Teď je ale Nigel zpět u dinosaurů, ačkoliv ne v televizi, ale na obrazovkách počítačů - a kdo ví, třeba opravdu jeho hlas nezazní jen v traileru, ale i ve hře samotné! To by byl pro nadšeného Marvenova fanouška jako jsem já nejen splněný sen, ale zřejmě i šok, při kterém bych asi úplně ztratil rozum... Víte, jak to myslím.

Prehistoric Kingdom je hra vyvíjená společností Blue Meridian. V roce 2021 má být uvedena publisherem Crytivo Games na službu Steam. Jedná se o horce očekávanou budovní strategii, ve které bude hráči udělen zdánlivě jednoduchý úkol; vybudovat park s dinosaury a dalšími pravěkými zvířaty, spravovat ho, rozšiřovat ho, a o samotná zvířata v něm se starat. Samotný proces samozřejmě jednoduchý nebude, a jak nás Nigel v traileru varuje při útěku T-Rexe z výběhu, půjde-li něco špatně, může to dopadnout katastrofálně (Nigel ví, o čem mluví, viz jeho zkušenosti s Matildou). Někteří fanoušci trochu přirovnávají Prehistoric Kingdom ke hře Jurassic World: Evolution z roku 2018, nicméně v celé své podstatě se do značné míry bude zřejmě podobat třeba i hře Jurassic Park: Operation Genesis z roku 2003 (a mnoha dalším) - jak už jsem uvedl, půjde prostě o hru, ve které bude hráč budovat zoo s vyhynulými živočichy. Prehistoric Kingdom má být uvedeno někdy ve druhé čtvrtině příštího roku, a v "early access" bude obsahovat celkem 22 rozličných prehistorických živočichů.

Diplodocus ve hře, obrázek z Prehistoric Kingdom Wiki

Mezi nimi budou například Tyrannosaurus, Lambeosaurus, Diplodocus, Triceratops, Styracosaurus, Argentinosaurus, Plateosaurus, Miragaia, Smilodon, Coelodonta antiquitatis, Mammuthus primigenius a další. Původně měl být v "early access" verzi také Nothronychus, nakonec byl z ní však vyřazen. Grafika se mi jakožto někomu, kdo počítačové hry v současné době hraje už jen čas od času, a ne zrovna každý týden, jeví naprosto úžasně. Modely jednotlivých zvířat, krajina, ohrady, lidští návštěvníci... To všechno se mi moc líbí, takže už se nemůžu dočkat, až Prehistoric Kingdom vyjde!

2 komentáře:

Matty řekl(a)...

Vypadá to skvěle :)

Kuzuri řekl(a)...

Právě sleduji live stream na https://www.twitch.tv/crytivo, a vývojáři Prehistoric Kingdom v něm říkají, že budou s Nigelem ještě spolupracovat. Takže to vypadá, že jeho hlas ve hře opravdu uslyšíme! :-)

Okomentovat

Nejčtenější