pátek 25. září 2020

Obrázek týdne 25. 9. 2020

Je to zvláštní, ale září se nám už blíží ke konci. Myslím, že většina z nás není úplně nadšena z toho, jak naše životy ovlivňuje současná pandemie, zasahující nejen Česko zřejmě ještě tvrději než dříve. Ani nevíme, jak se naše životy třeba v příštích týdnech změní. O to příjemnější je pro mě procházet na Twitteru nové obrázky paleoartistů, které sleduji, obdivovat jejich nová díla a chvílemi tak zapomínat na to, co se venku děje. V neděli zveřejnila paleoartistka Ida jednu ze svých nových maleb, a ta se mi zalíbila natolik, že jsem si nemohl odpustit ji zařadit mezi Obrázky týdne. Podotýkám, že na jejím twitterovém účtu najdete spoustu dalších krásných obrázků.


Popisek k obrázku: Samice pravěkého koníka rodu Merychippus krmí mateřským mlékem své několik měsíců staré mládě. Přitom obezřetně pozoruje své okolí, není však nikterak vyplašená, neboť to nevypadá, že by na ně zrovna v tuto chvíli měl zaútočit nějaký krvežíznivý predátor. Po obloze poletuje skupina prehistorických supů a pátrá po snadném, nejlépe již naservírovaném obědě. Srst mláděte merychippa je zdobena více pruhy, díky nimž v možné nepřítomnosti své matky, jíž se však po většinu času odmítá pustit, splývá se suchými travinami severoamerických prérií. Scéna se odehrává na území amerického státu Nebraska před 16 miliony let.

Všechny malby, které Ida na svém twitterovém účtu vydává, jsou digitální. Vypadají podle mě úžasně. Možná ještě v budoucnu do Obrázků týdne některé z jejích maleb zařadím!
V brzké době bude pokračovat Projekt Velociraptorinae, který začal na konci minulého týdne. Jinak také budu dále psát články o nových objevech ze světů zoologie a paleontologie... A brzy se možná přiřítí ještě něco...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější