pátek 10. července 2015

Správce dinosauřího parku - Přestřelka na Isle of Die

Další pátek, další Správce dinosauřího parku! Léto je v plném proudu, stejně jako některé závažné problémy, jež musí naši hrdinové vyřešit!

Přestřelka na Isle of Die

Problémů máme v Dinosauřím parku v poslední době dost, tentokrát však přišel jeden skutečně obrovský. Ale nepředbíhejme. V pondělí ráno jsem měl menší potyčku s rozzuřeným samcem Deinotheria, který se opět začal chovat agresivně, podrážděně a snažil se zbořit plot ohraničující jeho výběh. Ten se naštěstí ukázal být velmi dobře postaven a mohutný, více než pětitunový býložravec jej nezničil. Dodnes mě z toho ale mrazí po zádech a když si na to vzpomenu, roztluče se mi srdce. Byl opravdu naštvaný a vypadal, jako by chtěl zničit vše v okolí, a mne zabít. Šťavnatou zeleninu, kterou jsem mu donesl, snědl až po půlce dne, kdy už byla zaprášená od písku, který vířily jeho mohutné nohy. V úterý zase přišla zpráva, že Dsungaripterové se spolu perou. Okamžitě jsem spolu s dalšími třemi pracovníky parku vběhl do aviaria, ale rvačka už zřejmě skončila. Opodál seděl samec s potrhaným křídlem. Konečně se ukázalo, co stálo za těmi podivnými zvuky, jež jsme před asi půl rokem stále slýchali! Tihle Dsungaripterové nikdy nebudou mít mláďata, navzájem se nenávidí tolik, že by jeden druhého nejraději rozpáral a sežral! Samice se ukázala být mnohem silnější a agresivnější, samce jsme proto přemístili do pozorovací ohrady, kde bude umístěn do té doby, než vytvoříme výběh speciálně pro něj. Ve středu dostal Oliver povolení opustit ostrov, protože se mu postřelené rameno dokonale zhojilo. A to by to nebyl náš dobrodruh, kdyby okamžitě, bez přemýšlení, nevyrazil na Isle of Die! Tam ho ale čekalo nemilé překvapení. Tým byl totiž napaden. A překvapivě, ne žádným dinosaurem. Oliver totiž během středečního odpoledne narazil na nějaký tábor. Ve chvíli, kdy byl na místě, vypadal tábor jakoby byl opuštěný, ale táborníci se brzy vrátili. Byla to banda nějakých zločinců vybavených pistolemi, puškami, samopaly a nějakým výbušným materiálem. Olivera okamžitě chytili, tomu se ale podařilo zavolat vysílačkou tým, jenž se na místo okamžitě dostavil. Napětí se stupňovalo, Oliverův tým se zločinci smlouval a mezitím zavolal nás...

Byl krásný středeční večer, zrovna jsem si nasadil novou čepici na spaní a těšil se, jak si od té vší práce zase na pár hodin odpočinu. Tu ke mě přiběhl Fred a řekl mi, že je mě potřeba. Vše mi vysvětlil na palubě helikoptéry. Protestoval jsem, pak mi bylo Olivera líto, až jsem se skoro rozbrečel, pak jsem nadával a řval, ale nakonec jsem se s tím smířil, popadl nějaký kulomet či co a z helikoptéry opět vystoupil. Nad Isle of Die padla tma. I tak jsem ale hned poznal, že se nachází na severovýchodním pobřeží. Dorazili jsme k tomu táboru. Byl obehnaný dráty, zločinci svítili kam až oko dohlédlo svými lampami a občas nějaký z nich vystřelil do vzduchu. Následovala strašlivá přestřelka. Střílelo se ze všech světových stran, pořádně jsme ani nevěděli, kdo je kdo a na koho vlastně střílíme! Zločinci postřelili tři z našich lidí a dva zabili! To mě naštvalo a použil jsem tu zvláštní věc, kterou jsem nesl na rameni, ke střelbě. Jenže jsem měl vpředu zadek a vzadu předek, takže rána přišla do stromů hned za mnou. Nakonec byla střelba ukončena, protože těm gaunerům došly náboje. Přiběhli jsme k táboru. Vtrhl jsem do prvního stanu, a kdo tam nebyl! Svázaný Oliver, jenž mě prosil, ať jej odváži. Dělal jsem si z toho legraci, nahlas se smál a vymýšlel u toho všelijaké vtípky, až mi nakonec řekl, kolik je hodin. Takovou provokaci jsem si nemohl nechat líbit! Odvázal jsem ho a uraženě se posadil do helikoptéry. Doma jsem si lehl, ale stejně jsem neusnul, takže jsem vlastně probdil celou noc... Mimochodem, ti zločinci byli zajati. Šest z nich jsme zabili, jedenáct přežilo bez zranění. Teď jsou v rukou spravedlnosti a máme se brzy dozvědět, co na Isle of Die chtěli, tedy, doufám. A když to tak píši, nemohu odolat pohledu na moře, nad kterým se právě vznášejí pterosauři!

Doufám, že se Vám tato část líbila, pokud ano, komentujte...

2 komentáře:

Johnston řekl(a)...

dobrý!

dinosaurss řekl(a)...

No páni, tak to byla hodně zajímavá a poutavá část, skvělé!!

Okomentovat

Nejčtenější