čtvrtek 16. července 2015

Pravěká zvířata na poštovních známkách, 2. část

Vítejte u druhého dílu série Pravěká zvířata na poštovních známkách! Tentokrát si předvedeme další trojici poštovních známek z různých částí světa, na nichž se objevují dinosauři či jiní prehistoričtí tvorové...

Minule jsme začínali německou poštovní známkou s Tyrannosarem, nyní se nám ukáže jeho pravěký protějšek Triceratops. Oba dinosauři žili ve stejné době na stejném místě-v Severní Americe před pětašedesáti miliony let. Tato známka vznikla v Německu také především pro mládež, nelíbilo by se Vám snad, kdyby Vám od kamaráda přišel dopis se známkou s Triceratopsem?


Další poštovní známka byla kdysi k dostání v USA. Je na ní příhodný nápis "Doba plazů" a sedm dinosaurů z Jurského období. Povšimněte si dvou sauropodů, majestátního a obrněného Stegosaura a také dravců. V dáli křižuje oblohu nějaký blíže neurčitelný druh ptakoještěra. No řekněte, není tato poštovní známka nádherná?


V Austrálii zase vyšla řada poštovních známek s australskými dinosaury. Na obrázku vidíte tři poštovní známky, na jedné jsou Qantassauři, na druhé Diamantisaurus a na třetím slavný australský predátor Australovenator. Tyto známky vypadají zase krásně...


Doufám, že se Vám druhá část přehledu líbila...

4 komentáře:

HAAS řekl(a)...

Kdyžtak také napište, jaká poštovní známka s dinosaury se Vám líbí nejvíce... :-)

martinoraptor řekl(a)...

Hezké, mě osobně se dost líbí ta s Qantassaury.

Ankylosaurus řekl(a)...

Moc pěkný a zajímavý článek :). Nejvíce povedené jsou podle mě ty australské, z nichž se mi nejvíc líbí australovenator.

dinosaurss řekl(a)...

Pěkné známky, ty australské se mi obzvlášť líbí..!

Okomentovat

Nejčtenější