čtvrtek 23. července 2015

Omluva

Jak je o prázdninách zvykem, i tento rok vyrážím na dovolenou na týden, což ale znamená, že nebudu moci psát články, komentovat ty Vaše a navštěvovat Vaše blogy. Tento rok se vydávám na španělský ostrov Mallorca (čtěte Majorka), kde strávím jeden týden. Odjíždím zítra a vrátím se s největší pravděpodobností 2. srpna. K internetu nebudu mít po celou tu dobu přístup, takže zde neočekávejte žádnou aktivitu. Mallorca je však proslulá jako horké místo biodiverzity a ačkoliv jde o ostrov a počet druhů je zde limitován, můžete zde najít celou řadu tvorů. Pro milovníka plazů, jako jsem já, je to ráj, jelikož zde žije několik endemitů, tedy plazů, které nenajdete nikde jinde na světě. Materiály mám již přichystány a také vím, kde přesně hledat a vše samozřejmě vyfotografuji nebo natočím. To znamená, že se pak s Vámi o své zážitky podělím i zde! Již před půl rokem jsem si četl článek Matta Wilsona, herpetologa z Univerzity v Manchesteru, a ten mi poskytl dokonalý návod. Doufám, že Vám má nepřítomnost nebude vadit a až se vrátím, zase se tu objeví nové články! Kromě toho bych Vás chtěl informovat o tom, že několik článků napíši teď a představím je, takže vyjdou v době mé nepřítomnosti. Týká se to především Správce dinosauřího parku a také výročí hrdinného úmrtí jednoho velkého dobrodruha...

HAAS

4 komentáře:

Maty26 řekl(a)...

Jé Mallorca.... Už se těším na fotky. ;-)

dinosaurss řekl(a)...

Jéé, to zní skvěle, užij si to tam, já v Sobotu ráno také odjíždím, ale jsem si docela jist, že wifi tam bude, ale nevím, jak moc na ní budu a jak bude rychlá.. Na fotky už se těším!! :-)

martinoraptor řekl(a)...

Páni, tam bude asi krásně. Tak to si tam užij a ať vidíš co nejvíc z tvorů, které vidět chceš :)

Ankylosaurus řekl(a)...

Užij si dovolenou a snad se Ti podaří najít všechny úžasné živočichy, které chceš vidět :). Jinak, jak se ptal na mého nejoblíbenějšího hada, tak nevím pro jakého se rozhodnout - buď smrtonoš zmijí nebo taipan velký.

Okomentovat

Nejčtenější