pondělí 14. října 2024

Ve Forgotten Bloodlines: Agate si zahraje miocénní aligátor

Minulý týden byla paleomediální komunita nadšena ze dvou novinek. První bylo ukončení postprodukce osmidílného epického paleodokumentu Surviving Earth z dílny Impossible Pictures pod taktovkou Tima Hainese. Druhá byla možná ne tolik signifikantní, ale i tak se na jisté sociální síti setkala se 742 lajky, a ze stran milovníků parafyletické skupiny plazů žijících v minulosti naší Země se setkala s nadšenou reakcí. Tvůrci nezávislé trilogie Forgotten Bloodlines: Agate, pro kterou před čtyřmi lety nahrál hlasový komentář Nigel Marven (Prehistoric Park), odhalili design jistého miocénního aligátora, kterého uvidíme v první části dokumentu. Je jím Alligator mcgrewi, jeden z šesti vyhynulých zástupců rodu, jenž si běžně asociujeme se současnými americkými (A. mississippiensis) a čínskými aligátory (A. sinensis). Pochopitelně šlo o obyvatele prehistorické Nebrasky před nějakými 20,4 až 16 miliony roky, a tak se v dokumentu ukáže v celé své kráse.

Alligator mcgrewi z Forgotten Bloodlines: Agate - Part 1. V roce 2025 ho uvidíte v akci! Obrázek z twitterového účtu chystaného paleodokumentu

Vypadá jako živý, že? Tento skvostný, realisticky působící pravěký aligátor je dílem animátora a paleoartisty Jonathana Harrise, kterého můžete na Twitteru (X) zastihnout na účtu @Synopsis99. Původní příspěvek s odhalením digitálního modelu zvířete obsahuje i krátký pětisekundový klip z první epizody Forgotten Bloodlines, a musím říci, že se ve všech ohledech blíží realitě. To, jak se po jeho oku pohybují víčka, i to, jak se nadechuje... Jonathan provedl vskutku skvělou práci. Doufám, že Alligator mcgrewi nebude mít v dokumentu jen cameo, ale že pro něj Max Bellomio a ostatní spolutvůrci našli významnější roli! Samozřejmě se také nemohu dočkat, co nám o tomto poměrně málo známém krokodýlovitém prostřednictvím mluveného komentáře sdělí samotný Nigel.

Zaujala vás inkluze tohoto "pradědečka" aligátorů do Forgotten Bloodlines: Agate? Jaká jsou vaše očekávání? Vydání první části je pevně určeno na příští rok!

1 komentář:

Kuzuri řekl(a)...

A abych nezapomněl... Darujte, prosím, tvůrcům Forgotten Bloodlines peníze k dokončení tohoto projektu! :) Bude to stát za to.

https://www.forgottenbloodlines.com/donate

Okomentovat

Nejčtenější