pátek 1. května 2020

Obrázek týdne 1. 5. 2020

Miluji rosomáky. Poprvé jsem se s nimi seznámil, když jsem jako malý četl Štorchovy Lovce mamutů, a jen o něco později do mého života přišel ještě jeden Rosomák. Jmenuje se Logan. Tentokrát jsem hledal obrázky rosomáků - na svou velikost zřejmě nejzuřivějších dravých savců, kteří v současnosti na naší planetě žijí. Podařilo se mi najít tuto krásnou malbu, jejímž autorem je americký umělec Robin Murray...


Popisek k obrázku: Samec rosomáka (Gulo gulo) odpočívá na skalisku v horách kanadského Yukonu. Je nádherné počasí, srst na zádech mu prohřívají teplé sluneční paprsky. Rosomák pozoruje okolí, není však na lovu. Před několika desítkami minut dokončil hodování na mrtvole yukonského losa (Alces alces gigas), a jeho břicho je plné k prasknutí. Až na něj ale zase přijde hlad, žádný živý tvor před ním nebude v bezpečí. Rosomáci jsou schopni skolit kořist mnohem větší, než jsou oni sami.

Na svůj blog Blogorgonopsid Diaries jsem včera napsal článek o vývoji rosomáků, najít ho můžete na tomto odkazu. O těchto velkých lasicovitých šelmách jistě v budoucnu napíši více článků, jsou to zkrátka jedni z mých nejoblíbenějších savců vůbec!
Zítra můžete na tomto blogu očekávat třetí část příběhu Jako můra k plameni ze 4. série Lovců kryptidů. Dále chci pokračovat v psaní projektu Geology Rocks, a také se blíží další oslava Blogorgonopsidových narozenin! Užijte si víkend!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější