pátek 23. srpna 2019

Správce dinosauřího parku - Portály

Něco Vám řeknu, milí přátelé... Tohle bude část Správce dinosauřího parku jako žádná jiná předtím! A možná, že se plně zasadí o změnu všeho, co dosud v tomto příběhu platilo... Nebudu Vás již dále napínat - Dan Jameson pro Vás má k přečtení další ze svých zápisků!

Portály

Oliver a Tim se konečně vrátili. První jmenovaný teď zastupuje v hlavní budově ředitele parku Charlese, a věnuje se vyřizování všelijakých věcí. Hned ve středu se musel potýkat s prvním velkým problémem tohoto týdne - s problémem, který, jak se ukázalo, je mnohem větší, než by si člověk zprvu přiznal. Loď, která měla na Tedův ostrov dopravit několik tun čerstvého vepřového, se ztratila. Kapitán Jason volal Oliverovi, že pouhých pětadvacet kilometrů na východ od Tedova ostrova jeho loď "vplula do mlhy" a ztratila se v ní. Od té doby měla posádka pocit, že loď se nepohybuje. Zdálo se jim, že zamrzli uprostřed tropického oceánu na jednom místě, nemohli se otočit, nemohli prostě nikam. Oliver zavolal Timovi, právě se věnujícímu krmení Abrictosaura, a mě, zrovna se věnujícímu snídani s Dinem. Jedli jsme tři týdny starý salát, už jsem se těšil, až do něj zabodnu vidličku, když tu náhle jsem byl vyrušen, a musel jsem do akce. Mladý Leptoceratops si aspoň dal do nosu. Spolu s Oliverem a Timem jsem pak v malém letadle zamířil na východ od ostrova. Žádná mlha tu nebyla! Kontaktovali jsme kapitána, který s námi stále mohl komunikovat přes vysílačku. Jeho loď tu nikde nebyla. A on tvrdil, že se loď musí nacházet pětadvacet kilometrů východně od ostrova. Bylo to zvláštní. Nic takového jsme ještě nezažili. A pak mne napadlo to, co Oliver řekl krátce po útoku Scrapperů. Co když jsou v okolí ostrova nějaké... zní to šíleně... průchody do jiných světů? Jak jinak Scrappeři opustili pobřeží, a úplně se ztratili? A možná ještě důležitější je otázka, jak se na Isle of Die, na jeden jediný ostrov uprostřed Pacifiku, dostalo tolik pravěkých zvířat z různých časových period? Přežili tam nezměněni, nebo se tam snad dostali, řekněme, trochu jiným způsobem? Létali jsme nad oceánem tak dlouho, dokud nám téměř nedošla šťáva. Pak jsme zamířili zpátky na Tedův ostrov, a stále jsme nevěděli, jak posádce lodi pomoci, a jak dostat to vepřové... A pak to přišlo. Naše letadlo se ztratilo v temnotě. Oliver s Timem na mě řvali, co jako s tím kniplem dělám. Odpověděl jsem, že na něm není tlačítko na setmění. Byla to prostě trapná chvíle... Ne, ve skutečnosti jsme opět vlétli do temnoty. Všude byla tma. Žádné hvězdy, neměli jsme ponětí o tom, kde je nebe a kde zem, zda jsme proletěli nějakou bránou do světa, ve kterém je právě noc, nebo zda je to něco jiného. V letadle bylo docela ticho. Všichni jsme byli vyděšeni, ale nechtěli jsme to dát úplně najevo. Oliver usedl za druhý knipl, a pomohl mi letoun otočit. A co nestalo?! Zase jsme se ocitli nad Pacifickým oceánem uprostřed dne! "Je to jasné," řekl Oliver, "portál. Neviditelný. Ale je tu."

Takže v okolí našeho ostrova se nachází jedna nebo více bran do jiného světa! Ale vždyť to je naprosto šílené! Kolik takových bran do jiných světů se pak nachází okolo Isle of Die? A není jich víc i v jiných částech světa? Otevírá se tu tolik možností! Po vysílačce jsme se pokusili Jasona a jeho loď nasměrovat zpět, už z bezpečí hlavní budovy. Ačkoliv se zdálo, že jeho loď nikam nepluje, nakonec pěkně opustila ten bizarní, nepohyblivý, zamlžený svět, a ocitla se zpět ve vodách Pacifiku. Chlapík, který si to celou dobu na palubě natáčel, pak zahlédl pterodaktyla, jenž vyletěl z portálu, a ztratil se rychle v dáli. Letěl přímo proti slunci... Že by se tedy všechna ta zvířata na Isle of Die dostala takhle? Z jiných světů? Zdá se, že ano! Ale záhada rozhodně není vyřešena. Proč v jednom z těch světů byla jen temnota, a nic jiného. Proč byl ten druhý nepohyblivý? Zatím nikdo neví. Oliver pozval na příští týden do parku uznávaného amerického vědce Daniela Gavina, který se nám to pokusí objasnit. Sám je již zcela nadšen ze všeho, co jej zde čeká... Pokud však tyto portály vedou do jiných světů, znamená to, že se v jednom z nich skrývají Scrappeři? Mám takový pocit, že to již brzy zjistíme... Od středy jsme o protálech neslyšeli. Jason se svou posádkou opustili naše vody a nyní se již nacházejí ve vodách Fidži. Takže odpluli bezpečně, to je dobře... Zatímco dumáme nad celou touhle záhadou, chodím krmit naše Othnielie, zvířata v akváriích (zase budeme přemisťovat mladé belemnity, narozené letos na jaře, do nového akvária - rostou a rostou, a za chvíli už v akváriu nebude dostatek místa) a Giganotosaura, který sežere všechno, na co přijde...

Více se o portálech dozvíme příští týden! Mohu Vám to garantovat!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější