středa 21. srpna 2019

Big, Small & Deadly - nový seriál s Davem Salmonim

Možná si ho pamatujete z dokumentárních seriálů Nevyzpytatelná příroda (Rogue Nature) z roku 2007, Uvnitř smečky (Into the Pride) z roku 2009 nebo třeba z Nebezpečných ostrovů (Deadly Islands) z roku 2014, na televizním kanálu Animal Planet. Možná jste ho viděli alespoň v jednom z jeho populárních zvířecích segmentů v talk show Jimmy Kimmel Live, v níž se čas od času objevuje od roku 2016. A možná také patříte mezi jeho fanoušky... Dave Salmoni, expert na velké predátory a zvířecí trenér, který se na televizních obrazovkách objevuje už od roku 2003, je zpět na Animal Planet s novou sérií nazvanou "Big, Small & Deadly". První epizoda měla premiéru včera, 20. srpna 2019 ve 21:00 na Animal Planet ve Spojených státech amerických. Nesla jednoduchý název "Killer Whales", tudíž pojednávala o největších zástupcích delfínovitých - o kosatkách (klip zde). Příští týden v úterý bude mít premiéru epizoda "Rise of the Jellyfish", 3. září se pak bude vysílat třetí díl "Savage Alaska". Určitě však bude více dílů (zatím samozřejmě nemohou být v programu všechny), snad i více řad. Seriál samotný to umožňuje; každý díl se zkrátka bude věnovat určitému živočichovi, skupině živočichů nebo divoké přírodě v určité části naší planety. V rámci první série se dále dočkáme epizody o vzácných lidožravých levhartech a tygrech v Indii, o šimpanzích v Ugandě a také o krokodýlí krizi ve Střední Americe... Každou epizodou provází Dave jakožto moderáror a vypravěč. Představí nám fascinující chování různých druhů zvířat, většinou ve spolupráci s předními světovými odborníky (ti slouží jako talking heads). V České republice bude tento seriál též vysílán na Animal Planet. Sám odhaduji, že k tomu dojde nejdříve na konci tohoto roku nebo na začátku toho příštího (neutekla-li mi tedy upoutávka na potenciální brzkou premiéru tohoto seriálu na středoevropské verzi kanálu). Už se velmi těším, až jej zhlédnu! Mimoto doporučuji jakýkoliv dokument s Davem Salmonim!

Ve střední Evropě si na Daveův nový pořad asi ještě nějakou dobu počkáme, ale nezapomeňte, že na Facebooku (nebo i na kanálu Animal Planet na YouTube) můžete sledovat jeho sérii Animal Bites with Dave Salmoni!

2 komentáře:

Safaripark team řekl(a)...

Tak na tento seriál jsem opravdu zvědav. :-)

HAAS řekl(a)...

[1]: Já osobně se na něj velmi těším. Dave je fakt sympaťák. :-D A všechny pořady s ním se mi dosud líbily. Je jen škoda, že se už tolik nevěnuje dobrodružnému cestování za zvířaty, jako dřív (teď prostě žije ne ve stanu, ale v domě se svou rodinkou, a když už něco natočí, tak to většinou není "záznam" z extrémních misí). :-)

Okomentovat

Nejčtenější