neděle 15. září 2019

Na výpravě s Jeffem Corwinem - Tváří v tvář urzonovi

Tváří v tvář urzonovi. Při hledání pumy americké v překrásné divočině Montany se Jeff setkává s jedním z nejpodivnějších savců naší planety - urzonem kanadským. Jde o druhého největšího severoamerického hlodavce; větší velikosti dorůstá jen bobr kanadský. Tělo dospělého urzona může být pokryto až 30 000 ostny. Zabodnout se mohou prakticky do čehokoliv, a je známo, že urzon s jejich pomocí zastrašil i tak odvážné predátory, jakými jsou pumy, kojoti a dokonce vlci! Jak nám však Jeff vysvětlí, je mýtem, že urzoni a dikobrazi ostny vystřelují. I tak jsou to ale ostré zbraně, jak se ostatně náš průvodce přesvědčí!

Klip z epizody "The Puma's Prowess" ze seriálu Na výpravě s Jeffem Corwinem (Corwin's Quest), vyrobeného britskou společností Tigress Productions pro Discovery Communications a Animal Planet v roce 2005.

1 komentář:

HAAS řekl(a)...

Toto je již poslední video z bloku Neděle s Jeffem Corwinem, který začal v červenci. Doufám, že jste si ho užili! I v budoucnu však samozřejmě na můj blog budou přibývat klipy z dalších přírodovědných dokumentů... :-)

Okomentovat

Nejčtenější