sobota 22. prosince 2018

Lovci kryptidů 3: Kovový muž na útěku (3/4)

Minule Stephen Barry a Deylin Nieto probudili Collinse, Nietova bývalého přisluhovače, kterého před více než rokem Jack Owen omylem bodl injekční stříkačkou se sérem agresivity. Collins byl pak vyslán na vojenskou základnu na samém okraji Západní Virginie. Do hlavy omráčeného Metallera vsunul čip, který měl Nietovi umožnit, aby svého kovového "syna" opět ovládal. Jack ale Metallerovi připomenul, že jej Nieto pouze využíval. Metaller se tedy vzepřel. Stephen a Nieto se rozhodli ze základny zmizet. Lovci kryptidů je nyní následují ve svém letounu Cryptid Swift. Mezitím Metaller pronikl do vojenské základny, pozabíjel tři desítky lidí a na něco se chystá... Ale na co?

LOVCI KRYPTIDŮ 3: KOVOVÝ MUŽ NA ÚTĚKU, ČÁST TŘETÍ:
Stephen se tiskl ke střeše automobilu. Nieto nebyl zrovna nejlepším řidičem, auto se neustále houpalo, a navíc jelo moc rychle. "Trošku zpomal!!!" zařval Stephen, ale Nieto nijak nereagoval. Chtěl být co nejdřív v bezpečí. Jeli teď po silnici v jehličnatém lese. Noční oblohu mezitím křižoval Cryptid Swift. "Zaměřili jsme je," řekla agentka Kentová a ukázala na teplý bod na obrazovce. "Zahájit palbu," poručil Jack, Pauline stiskla jakési tlačítko a ze spodku letounu se vysunula laserová puška. Laser trefil cestu těsně za ujíždějícím džípem. "Sakra!!!" zařval Nieto, zazmatkoval, a omylem prudce zabrzdil. "Uááááá!!!" řval Stephen, který sletěl ze střechy a těžce dopadl na kraj silnice. Nieto měl v plánu auto hned rozjet, ale Stephen se stačil vrátit k autu a sedl si na levé zadní sedadlo, hned za Nietem. "Jeď! Nenecháme je přece, aby nás dostali!" křičel. Těsně vedle džípu dopadl další laserový paprsek. "Tak jeď už, seš snad blbej?!" řval Stephen. Auto se opět rozjelo. Nikdo v letounu nebyl zrovna nadšený. "Nemůžeme je dostat. Musíme trochu zpomalit. Letoun se pohybuje příliš rychle a my nejsme schopni jejich džíp dostatečně zaměřit," mluvil chvějícím se hlasem Jack. "Nenecháme Nieta znovu uniknout," dodal. A pak se zcela náhle ozvala strašná rána. Následovalo ticho. Džíp ujížděl dál. Letoun se obracel. "To snad ne," řekla poněkud úzkostlivě Pauline. Jakmile se letoun otočil, spatřili všichni čtyři, co se stalo. Vojenská základna explodovala. Celá.

Metaller procházel hořícími zbytky hlavní budovy. Usmíval se. Před chvílí pronikl do sklepa budovy a nechal odpálit několik bomb, jež byly umístěny ve skladech zbraní. To stačilo k tomu, aby celá základna vyletěla do povětří. Když Lovci kryptidů stanuli tváří v tvář tomuto peklu, byl už Metaller dávno pryč. Zase unikal... "Do Prčic!!!" řval naštvaně Jack. "Neměli jsme to vzdávat. Měli jsme jít po Metallerovi, ne po těch dvou tupcích v autě..." zlobil se. "V základně bylo přes 280 lidí... Všichni jsou mrtví... To je katastrofa," řekla agentka, "jestli dál půjdete po Metallerovi nebo po těch dvou chlapech, asi s Vámi nebudu. Mám co vysvětlovat samotnému prezidentovi Spojených států." Roger, až dosud si jen mrzutě mnoucí zraněné, ovázané rameno, náhle zpozorněl. "Hele, támhle někdo běží! A hoří! Hořící chlap!" vykřikl. Utíkající plamen se ztratil v lese. "Jdeme po něm! To je ten svalouš, kterého sem Nieto se Stephenem přivezli!" zavelel Jack. Spolu s Pauline pak našel toho muže, ležícího v jehličí a popadaném listí. Podařilo se mu válením se v nich plameny uhasit. "Vidíš? Velice rychle se zahojil... Úplně jako Pierre. Tohle je jeden z Nietových pokusů. Sérum agresivity jej učinilo nejen velmi agresivním a silným, ale také odolným vůči..." mluvil Jack. "Hej, proč mluvíš tak potichu, Angličane?!" zasmál se ten chlápek. Skočil za keř, za nímž se Jack a Pauline skrývali. "Tebe si moc dobře pamatuju," řekl Collins, "tys mi přece omylem dal tu injekci kdysi v Mexiku." Jack úlekem na vzpomínku vykulil oči. Takřka na to celé zapomněl. Collins se zachechtal, sevřel pěst, černou jako uhel, a jedinou ranou omráčil Jacka. Pauline začala po Collinsovi pálit z laserovky, ale on se nijak nebránil. Rozběhl se a zmizel v temnotě lesa. Nechtěl bojovat, chtěl utéci. Pauline trvalo asi dvě minuty, než Jacka vzkřísila.


Uběhly čtyři dny. Jack, Pauline a Roger se krátce po událostech v Západní Virginii vrátili na svou základnu na jihu Londýna. Agentka měla napilno. Podávala jedno svědectví za druhým o tom, co Stephen Barry provedl, proč vojenská základna explodovala... Měla toho nad hlavu. Roger se stále vzpamatovával ze svého zranění. Jelikož kulka projela jeho ramenem, byla pohyblivost jeho ruky značně omezená. Roger vysedával na červeném gauči v hlavní místnosti, hladil předoucího Tatzelwurma a sledoval všelijaké televizní pořady, až se mu z nich hlava točila... Bylo jasné, že Stephen s Nietem někam utekli. Možná má Stephen někde vlastní základnu nebo přinejmenším úkryt. Ale kde? A kam se poděli Metaller a Collins? Nikdo o nich neslyšel...

Stephen Barry a Deylin Nieto se opravdu někde skrývali. Barryho základna se nacházela na hranici Nového Mexika ve Spojených státech a Mexika samotného. Na první pohled opuštěný důl uprostřed pouště byl uvnitř dokonalým útočištěm plným zbraní. Pískem pokrytá rovina se mohla mechanicky otevřít. Pod ní byly v podzemí umístěny vrtulníky, takže manévrovat odsud bylo dosti snadné. Stephen a Nieto si zrovna prohlíželi některé nové zbraně, jež jim byly Stephenovi dodány jeho tajnými zásobiteli. "Překvapilo vás na Lovcích kryptidů něco, Deyline?" optal se schválně Stephen. "Ano," odpověděl s úsměvem Nieto, "bylo jich nějak málo. Jen tři, Owen, Jetskinsová a Neill. Byl jsem zvyklý na to, že jich bylo šest." "Víte, kde jsou ti ostatní?" Nieto zavrtěl hlavou. "Lovci kryptidů se v říjnu tohoto roku rozdělili." "Ne!" řekl nevěřícně Nieto. "Ale ano. Druhá půlka, tedy Yukimura, Leroy a Ghazalli osvobodili Wendiga, na kterém jsme dělali pokusy v té zpropadené základně CIA v Kentucky. Wendiga tam přemístil sám Owen, nevěděl pochopitelně, co jsme s tím zvířetem chtěli dělat, a když na to přišli tady tihle chlapi, opustili Lovce kryptidů, osvobodili to zvíře a pak někam utekli... Máme dost satelitů. Nebylo těžké je sledovat. Víte, kam zmizeli? Do Konga. Je tam nějaký portál nebo co. Ještě jsem to neviděl, ale dostal jsem se do materiálů agentky Kentový. Vypadá to, že je to průchod do jiné dimenze. Předpokládám, že se druhá půlka Lovců kryptidů skrývá tam," vysvětloval Stephen události poslední doby Nietovi. "A tam je tedy i Pierre Leroy, na kterém Brickell zkoušel sérum agresivity, jež ho proměnilo v něco... velice silného," usmál se Nieto. "Když teď nemáme ani Metallera, ani Collinse, potřebujeme Leroye. Bude stačit malý čip v hlavě a budeme jej schopni jej ovládat. Leroy dostal obrovskou dávku séra agresivity. Byla by škoda jeho síly nevyužít," pokračoval.


Následujícího dne zavolala Kentová Jacku Owenovi, který s Rogerem sledoval fotbalový zápas, zatímco malý Tatzelwurm ležel rozvalený u jejich nohou před gaučem. "Pane Owene, zachytili jsme jakýsi letoun. Šílenou rychlostí letí přes Atlantik. Skoro tak rychle jako váš Cryptid Swift. Nad územím Spojených států měl stealth mode, proto jsme ho nezachytili dříve, a nevíme, odkud letí. Ale víme asi, kam. Do Konga!" informovala jej. "Tak to je hodně blbý," řekl na to Jack. O půl hodiny později už Jack, Pauline a Roger seděli ve svém letounu a také mířili do Konga.

V paralelní dimenzi seděli Akihiko, Fahad, Ewet a Sabine kolem stolu. "Tobě se ten farmář v Mexiku nějak líbil," ušklíbla se Sabine na Fahada. "No a co? Byl to můj typ," bránil se Fahad. "Nic se neděje," poplácal ho po rameni Ewet, "ale být tebou, pozval bych ho na rande." "Pche... Tady Fahad není dost odvážný. Já bych to zvládla," řekla na to Sabine. "Ty nemluv, ty seš mrtvá," hihňal se Fahad. "Třeba byl ten farmář už ženatý... nebo mužnatý... To nemůžete vědět," chichotal se Ewet. Akihiko seděl opodál a prohlížel si nádhernou dýku, kterou mu nedávno daroval jeho v této dimenzi ještě stále žijící otec. Nedokázal tomu uvěřit. Jeho rodiče jsou zde naživu... Nedokázal se ovládnout. Musel popadnout mobilní telefon a zavolat jim. A pak třicet minut po telefonu mluvil se svou matkou. Byl to úžasný pocit... Kate a Pierre mezitím prováděli něco poněkud odlišného - poprvé po měsících, které tento tým Lovců kryptidů trávil v této dimenzi, se odhodlali vtrhnout do dimenze původní. Oba prošli portálem v Lavenhamském lese a ocitli se uprostřed konžského lesa. Portál svítil, vydával tikavý zvuk... Pierre a Kate, držíce se za ruce, procházeli pralesem. "Na Vánoce bych asi odletěla domů, do Británie, Pierre," řekla mu Kate. "Dobrá, řeknu Ewetovi. Je přece pilot," usmíval se Pierre. Až dosud se na sebe tak mile dívali, ovšem Kate náhle znejistěla. Na Pierrově čele se vyrýsovala zelená žíla. "Proboha Pierre, asi bychom měli zpátky do té paralelní dimenze," řekla a ukázala mu prstem na čelo. Pierre nevěřícně zavřel oči a chytl se za hlavu. "Máš pravdu," odpověděl. Pak najednou spadl před Kate, která začala pištět hrůzou. Všimla si, že má v zádech zabodnuté nějaké zařízení, které jej zelektrizovalo. Z houštin vylezli Stephen a Nieto, doprovázeni dalšími třemi muži. "Vězmete ho!" zařval Stephen na ty tři chlapy, kteří hned uposlechli jeho rozkazu. Nieto zamířil pistolí na Kate. Ta v hrůze rychle proběhla portálem. "Za ní!" zařval Stephen. Dva ze tří chlapů tedy také proběhli portálem. Nemohli vědět, že jakási neznámá síla je přemístí z Lavenhamského lesa, v němž se náhle ocitli, kamsi do Spojených států, že přemístí jejich mysl do těl jejich dvojníků zde žijících... Když se dlouho nevraceli, mávli nad nimi Nieto se Stephenem rukou. Omráčenému Pierrovi hodlali přímo na místě rozkrojit hlavu a připnout mu k mozku čip. "Všiml jste si, že mu zelená kůže, Deyline?" zeptal se Stephen. "Ano. Výsledek séra agresivity. Dokáže se změnit v něco silnějšího, než člověk." Pierre náhle procitl. Dal Nietovi ránu pěstí do obličeje a tím mu zlomil nos. Stephena kopl mezi nohy. Jaký to mělo účinek netřeba popisovat.

Nedaleko odsud přistál Cryptid Swift. Trojka Lovců kryptidů okamžitě pronikla do lesa. Čekalo je však nemilé překvapení. Do cesty se jim postavil samotný Metaller. "Co ty tady děláš?!" zařval na něj Jack. "To je náhodička, vy jste tady taky... A to jsem si myslel, že se zde shledám jen se svým 'otcem'..." usmíval se Metaller. "Sloužíš mu?!" "Ne. Přišel jsem ho sem rozkuchat. Nenávidím ho. A zrovna tak nenávidím Vás!!!" řval Metaller. Vytasil ostří ze svých zápěstí a vrhl se na Lovce kryptidů. Těm nezbývalo, než se dát na útěk a doufat, že dosáhnou letounu dříve, než Metaller dosáhne špičkami svých ostří k nim...

Poslední část této kapitoly napíši zítra. Budete svědky dalších událostí mezi dvěma týmy Lovců kryptidů. Dozvíte se také, zda Metaller skutečně zabije Nieta...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější