pátek 9. listopadu 2018

Obrázek týdne 9. 11. 2018

Do rubriky Obrázky týdne vkládám nejčastěji ty nejkrásnější obrázky pravěkých zvířat, na které jsem na internetu či v knihách narazil. Vždy jde o kresby či malby, případně počítačové rekonstrukce v nádherné krajinou s krásnou atmosférou... Párkrát jsem do rubriky dal i malby současných zvířat, přestože většinou byly od umělců, kteří se také věnují rekonstrukcím pravěkých tvorů. Tentokráte však udělám výjimku. Nejlepší obrázek, na který jsem tento týden narazil, je touto podivuhodnou fotografií. Snímek pořídil David Herasimtschuk.

Popisek k obrázku: Na dně řeky Tellico v americkém státu Tennessee se odehrává děsuplný zápas. Užovka druhu Nerodia sipedon, která je ve vodě jako doma, byla náhle přepadena ze zálohy třetím největším mlokem na světě, a zcela jistě největším obojživelníkem amerického kontinentu - slavným velemlokem americkým. Jeho obrovská tlama stiskla tělo hada přímo před objektivem fotografa. Ten však potvrdil, že had se nakonec z celého problému vykroutil. Unikl živý...

Jakákoliv zdokumentovaná interakce mezi studenokrevnými zvířaty je něčím vzácným. Proto jsem musel tento obrázek zařadit mezi Obrázky týdne. Možná, že v budoucnu se zde dočkáte více takových fotografií. Člověk nikdy neví, na co narazí... O víkendu očekávejte pokračování mothmanovské kapitoly Lovců kryptidů.

1 komentář:

Safaripark team řekl(a)...

Super snímek, jeden z hodně povedených. :-)

Okomentovat

Nejčtenější