středa 28. listopadu 2018

Dobrodružství s jaguáry-Hroznýš královský

Hroznýš královský. Na svém dobrodružství v Pantanalu na podzim 2007 se Nigel setkal s mnoha zajímavými zvířaty; chytal kajmany a anakondy, plaval s vydrami obrovskými, ale hlavně pátral po jaguárech, pro něž je Pantanal posledním "horkým místem". Na své čtyřtýdenní cestě po Pantanalu se však setkal i s tlupou malp kapucínských, velice ingenteligentních opic. Při natáčení začaly malpy zničehonic panikařit a vydávat alarmující zvuky. Nigel měl možnost přiblížit se k hroznýši královskému, hadu, který může při délce až 4 metrů klidně zabít a pozřít malou malpu. Vzhledem ke svým předchozím hadím setkáním v Pantanalu, včetně slavného kousnutí od mírně jedovaté užovky obrovské, se výjimečně hroznýše nepokusil chytit. Zde tedy vidíme tohoto přenádherného hada, jak šplhá po hladké kůře stromu.

Ukázka ze čtvrté epizody šestidílného seriálu Dobrodružství s jaguáry (Jaguar Adventure with Nigel Marven) z roku 2008, který vyrobila společnost Tigress Productions a který se vysílal na kanálech Channel Five a Nat Geo Wild.

1 komentář:

HAAS řekl(a)...

Jinak od včerejška mají Nigelovy oficiální stránky www.nigelmarven.com zcela nový design, je moc pěkný. :-) Zatím to asi není hotová verze stránek, tak se těším, co tam přibude. Také sem uvedu, že Nigelova společnost Image Impact je již minulostí - nyní se jeho nová produkční společnost nazývá Nigel Marven Productions, a nesídlí v Bristolu, ale v Chardu.

Okomentovat

Nejčtenější