středa 1. dubna 2015

Existence příšery z jezera Loch Ness potvrzena?

Může se to zdát jen jako pohádka a pro milovníky prehistorie případně i splněný, avšak neskutečný sen, ale podle všeho to vypadá, že existence příšery z jezera Loch Ness byla potvrzena. Zhruba od 30. let minulého století kolovaly po světě zprávy pojednávající o výskytu tvora, který by neměl žít už desítky milionů let, v tomto skotském jezeře, které díky legendě proslulo. Dlouho se spekulovalo o tom, že jde jen o pokus očividných svědků o zaujetí veřejnosti a proslavení sama sebe, případně že jde jen o výpary skotské whisky (která mimochodem často dokáže dostat Váš mozek do problémů). Nicméně to, co bylo zjištěno skotsými kryptozoology nyní, ukazuje, že vyhynutí opravdu nemusí trvat navždy. Vše začalo před dvěma týdny v úterý 17. března 2015, když si skotský kryptozoolog Charlie Rogers prohlížel fotografie jezera pořízené satelitem, přičemž jej zaujal objekt plovoucí na hladině (viz. obrázek níže). Jako kryptozoolog byl samozřejmě okamžitě přesvědčen o tom, že viděl obraz bájné Nessie, lochnesské příšery, která má přípomínat Plesiosaura, jenž by v jezeru údajně mohl žít, ačkoliv je v něm prý voda pro tyto plazy příliš studená. Živočicha, kterého viděl na snímku, nenašel, zato však se svým týmem odhalil něco mnohem pozoruhodnějšího-v mělčině plaval podivný, malý plaz! Tým jej chytil a zjistil, že se pravděpodobně jedná o potomka Nessie, ale o to více fascinující bylo zjištění, že mělčina byla domovem ještě pro dva další takové, asi jen patnáct centimetrů dlouhé tvorečky! Na internetu dosud nebyly zveřejněny žádné fotografie, ale brzy k tomu má dojít. John Farfield z Americké kryptozoologické společnosti o tomto fantastickém nálezu prohlásil následující: "Toto je mezník historie lidstva a věřte nebo ne, i mezník historie života na Zemi. Bere mi dech, že ti tvorové žijí." Charlie Rogers, objevitel živé Nessie, při rozhovoru pro časopis World Mysteries řekl: "Nedokážu tomu uvěřit, ale fakt, že jsme očitým svědkům tak dlouho nevěřili, mne mrzí. O vlastní slávu mi rozhodně nejde, spíše bych rád věděl, jak vypadají dospělci tohoto tvora, kterého bude muset věda brzy pojmenovat a popsat. To se dá udělat i na základě nalezených mláďat, která jsou momentálně umístěna ve Skotském přírodovědném institutu. Více nebudu komentovat."
Je to skutečně neuvěřitelná zpráva! Minimálně jeden prehistorický tvor přežil, a pravda o něm již brzy přijde na svět! Tedy, doufejme...


Nadchla Vás tato zpráva?! Do komentářů napište, co si o tom myslíte!

9 komentářů:

Blogplateosaurus řekl(a)...

Apríl.

HAAS řekl(a)...

[1]: Wooo, je to možné?! On na to přišel! :-D

Martinoraptor řekl(a)...

[1]: No škoda.

dinosaurss řekl(a)...

Že by aprílek? :-D Ale povedl se! :-D Jednu chvíli jsem tomu dokonce i věřil, skvělé. Škoda, že to není skutečné :-)

HAAS řekl(a)...

Kdybyste nepochopili to "Wooo!" v mém předchozím komentáři, tak si vzpomeňte na Steva Irwina, na kterého jsem se právě dodíval. :-D Ale to už není apríl.

Martinoraptor řekl(a)...

Díky HAASi, už mi to všechno přišlo, hned se na to podívám.

Ankylosaurus řekl(a)...

Tak to se Ti povedlo :D. Ale mě se tomu stejnak nějak nechtělo uvěřit :D. Ač nic takového nikdy nelze vyloučit, to je fakt.

jursky-svet řekl(a)...

Ale vymyslel si to skvěle! Byla by ta středa podezdřelá ale fakt sem tomu na chvíli uvěřil. To je asi tím že už není ten den kdy je největší nebezpečí aprílu. Ale vymyslels to skvěle. Fakt sem se začet. Neuvěřitelný.

jursky-svet řekl(a)...

Fakt skvělej apríl! Pořád sem myslel žes mně nachytal. Nemohl si vymyslet lepší apíl. Fakt skvělý! Přinutilo mně to se vrátit.

Okomentovat

Nejčtenější