úterý 11. května 2021

Ve hře Prehistoric Kingdom skutečně uslyšíme hlas Nigela Marvena!

Zajímá-li Vás nová hra Prehistoric Kingdom od Blue Meridian, jejíž alpha verze již byla nedávno vydána, pak si jistě vzpomínáte na první exkluzivní trailer, který vyšel minulý rok v září! Byl přece naprosto nezapomenutelný - vyprávěl ho Nigel Marven, a začal ho slovy, jež se tak trochu podobala úvodnímu komentáři Prehistorického parku, v originále čteného Davidem Jasonem. Fanoušci šíleli. Já omdlel. Svět se změnil, a již nikdy neměl být tak temný, jakým do té doby byl. Dobrá, možná to trochu přeháním, ale slyšet Nigelův hlas v traileru k Prehistoric Kingdom bylo to nejkrásnější překvapení, jaké se nám mohlo dostat. A okamžitě se vynořily spekulace - mělo to znamenat, že Nigelův hlas uslyšíme i ve hře samotné? Dobře si vzpomínám na to, že tuto otázku někdo dokonce položil Nigelovi na Twitteru, a on odpověděl tak, že by rád komentář ke hře nahrál, ale zjevně se do toho ještě nepustil. Je možné, že do té doby ho vývojáři hry ohledně čtení komentáře pro hru samotnou nekontaktovali. Důvod, proč vyprávěl trailer, byl jednoduchý. Jak vývojářský tým odhalil 30. září minulého roku v živém přenosu na YouTube kanálu vydavatele Crytivo Games, což jsem sám záhy doplnil do článku o Nigelu Marvenovi na anglické Wikipedii, stalo se to tak, že Nigel oficiální twitterový účet Prehistoric Kingdom začal sledovat, a jakmile si toho tým všiml, byl mu z jejich strany odeslán dotaz, zda-li by měl zájem o namluvení komentáře k traileru. Při tom samém živém přenosu pak také jeden z vývojářů za celý tým řekl, že by určitě s Nigelem ještě v budoucnu spolupracoval. Osobně si myslím, že nepříliš dlouhé poté oslovil Nigela na Twitteru uživatel Digital Duck, který na Prehistoric Kingdom také pracuje, a jenž zároveň vytváří čtyřicetiminutový nezávislý dokument Forgotten Bloodlines: Agate o životě miocénních savců v Agate Springs, scheduled for 2022. Nigel nabídku vyprávět tento dokumentární film přijal, a podobné konverzace zřejmě nastaly i s ostatními vývojáři Prehistoric Kingdom. Zda to byl jejich původní záměr nebo zda spíše vyslyšeli přání fanoušků hry, z nichž mnozí vyrostli na Nigelových speciálech k Putování s dinosaury, Monstrech pravěkých oceánů a Prehistorickém parku, to úplně nevím. Ale co nám je nyní jasné, a to sice od soboty 8. května 2021, je fakt, že hlas Nigela Marvena skutečně ve hře Prehistoric Kingdom uslyšíme! Proč? Sdílel totiž na svém twitterovém účtu krátké video, ve kterém nahrává komentář týkající se microraptora, jednoho z dinosaurů, které ve svém dinosauřím parku ve hře budete moci ubytovat. Na video se můžete podívat zde


A jak Nigel ve videu říká, "you must play Prehistoric Kingdom when it's released!" No excuse, friends! Bude to paráda. Video bylo natočeno v pracovně jeho filmové společnosti Nigel Marven Productions, nacházející se v jeho domě v Chardu (pokud to nevíte, tak v roce 2018 se Nigel přestěhoval z Bristolu, kde žil po několik desítek let, do Chardu, rozpustil svou starou společnost Image Impact a vytvořil společnost novou, a jejím prvním dílem byl cyklus Divoká Střední Amerika, v současnosti reprízovaný na stanici Viasat Nature). Odsud, z místnosti plné starých filmových pásů z dob, kdy se ještě dokumenty o přírodě natáčely na film, a ne digitálně, komentář k Prehistoric Kingdom nahrává. Na několika počítačích v místnosti jinak pracují také střihači Nigelových dokumentů. Komentář, který ve videu čte, bude zřejmě slyšet tehdy, když microraptora umístíte do výběhu, případně na něj kliknete a zobrazí se Vám o něm fakta či tak něco. Abych pravdu řekl, alpha verzi hry jsem nehrál, už jen z časových důvodů, tudíž nevím, jak to přesně s "rozkliknutím" nějakého zvířete či jeho umístěním do výběhu je. Předokládám však, že alpha žádný hlasový komentář nemá.

Těšíte se? Já tedy ano, a už se nemůžu dočkat, až plná verze vyjde! Toto je splněný sen jak pro všechny fanoušky dokumentů o dinosaurech, tak pro všechny fanoušky Nigela Marvena a v neposlední řadě i hráče dinosauřích her!

1 komentář:

Martinoraptor řekl(a)...

Během karantény jsem už za hry utratil víc, než kdykoliv předtím, ale tohle si prostě musím koupit - snad to rozjedu.

Okomentovat

Nejčtenější