pátek 27. února 2015

Správce dinosauřího parku - Odhalení zrádce

Další pátek, další Správce dinosauřího parku! A tentokrát bude jeho náplní odpověď na skutečně významnou otázku: Kdo je tím travičem?!

Odhalení zrádce

Zase jsme přežili další týden na našem ostrově, který se stává čímdál nebezpečnějším. Ne, že by to bylo kvůli zvířatům, se kterými máme už tak dost problémů, jde spíše o ten nejnebezpečnější druh živočicha-lidi. V poslední době řádil v našem parku travič, který otrávil a následně i zabil tři Adelobasiley a pokusil se také otrávit Erythrosucha Erica. Donedávna nebyl odhalen, ale teď už moc dobře víme, kdo to je, co chce a proč se také máme tolik bát! Fred! Přišel mi neskutečně podezřelý, když krmil minulý týden Erica a ten měl poté problémy. Kusy masa mu házel on, takže to celé musel dokonale nachystat... Ne, tak dobře, byla to jen domněnka, protože Fred to nebyl... Ale možná, že je do toho případu trošku namočen. Zcela vymáčený je v něm ale člověk, od kterého by se něco takového dalo očekávat jen zřídkakdy. Je jím totiž Oliver! Toto děsivé odhalení způsobilo mdloby málem i Charlesovi, když jsem jej tak prve informoval. Ve skutečnosti však nejde o Olivera Marshe, vynikajícího přírodovědce, který je mým nadřízeným a který přiváží na náš ostrov zvířata z Isle of Die, jedná se o Olivera Camerona, jednoho z dělníků pracujících na výstavbě silnice, která má vést z přístaviště až do středu ostrova. Přišlo se na to jednoduše, protože Andy, jeden z našich krmičů, zjistil, že nemá klíče od zásob s masem, kde se shodou okolností poté nacházelo právě maso pro Erica. Někdo mu je tedy musel ukrást. Protože věděl, že den předtím se bavil s Oliverem Cameronem, celkem důvěřivým, ale zároveň mírně hrubým dělníkem, hned v sobotu nám to nahlásil. Cameron už ale na ostrově nebyl, ačkoliv se měl v pondělí vrátit. Informovali jsme L. C. Clarka, který však nad případem mávl rukou a řekl nám, že není náš nadřízený a ať si to vyřešíme sami. Zavolali jsme jeho rodině a zjistili tak, že je zrovna doma a vzal si volno! Ale proč? Vždyť je to jasné, je jasné, co chce udělat!

Způsobem, kterým bych se neměl zrovna chlubit (ano, jde o nějakou speciální jednotku) jsme po americké pevnině Camerona sledovali a zjistili tak, že zamířil k nějaké společnosti lidí, kteří chtějí založit vlastní organizaci. Podal jim zprávy nejen o tom, co u nás na ostrově udělal, ale zároveň je i informoval o našich plánech a dalších důležitých věcech týkajících se správy našeho parku. Byl jsem v šoku, když jsem byl u telefonního rozhovoru Charlese s vůdcem té tajné jednotky (která si mimochodem nechala za svou činnost zaplatit víc, než původně slíbila) a vše slyšel. Cameron byl vyhozen a dovezen na ostrov k výslechu. Neřekl nám však, proč to chtěl udělat. Jisté je jen to, že možná budeme mít nějakou konkurenci či nějaké nepřátele, kteří by nám rádi zkazili plány. A když už jsme zase u toho, tentokrát to už L. C. Clarkovi jedno nebylo-chce posílit rangerské jednotky na ostrově a investovat do bezpečnosti. Nikdo nesmí mít ani potuchy o tom, co připravujeme veřejnosti! Jako vždy se však najde parta závistivých lidí, kteří by to všechno možná rádi pro sebe. Možná jen špatné načasování, řekli byste si. Ale když už víme alespoň něco důležitého, objevuje se zpráva, která bere dech. Velký mořský plaz rodu Kronosaurus zahlédnut na jihoamerickém pobřeží... Tohle vypadá dost děsivě...

Co se ve světě Dinosauřího parku stane během následujícího týdne? Pro nalezení odpovědi na tuto otázku si počkejte na příští pátek!

4 komentáře:

nonychromek řekl(a)...

Pěkné. Těším se, jak se to vyvine dál.

dinosaurss řekl(a)...

Úžasné pokračování.. Velmi zajímavě se to všechno vyvíjí, těším se na další část!

Martinoraptor řekl(a)...

Skvělé pokračování, nejprve mi jméno Oliver taky málem způsobilo šok.

dinosaurss řekl(a)...

Nene, všechno je v pořádku, zobrazuje se to tak, jak má :-)

Okomentovat

Nejčtenější