pátek 3. října 2014

Správce dinosauřího parku - Gigantický přírůstek a problémy s teráriem

Další pátek, další Správce dinosauřího parku! A zároveň také první říjnový v historii! Brzy se však přiblížíme i jeho prvnímu výročí. Snad si tuto část užijete!!!

Gigantický přírůstek a problémy s teráriem

Během posledních týdnů až měsíců máme problémů víc než dost. Návrat Kronosaura nám situaci nijak nezlehčil. Mě ale zajímá především Dinosauří park, jelikož jsem jeho správcem. Samozřejmě jsme se opět neobešli bez potíží. Tak například naši dva Cryptoclidové, narození o Vánocích minulý rok, se ukázali být zaneseni jakousi podivnou bakterií, jež obývala jejich kůži. Byli zkrátka jejími hostitely. Jak se ukázalo později, příliš je to v životě neomezovalo, jenže tato bakterie pak lákala jakési houby a plísně a ty již byly pro jejich jemnou kůži problémem. Odstranění toho všeho trvalo pěkně dlouho, od pondělního rána do úterního odpoledne. Jak už bývá zvykem, Oliver opět přivezl nějaké nové pravěké zvíře, tentokrát však něco, co rozhodně nikdo nečekal. Ve středu k ránu z obrovské bedny vylezlo snad největší zvíře, jaké jsme doposud mohli chovat. Oliver jen zavaroval z vrtulníku pomocí megafonu, že si tohle nemyslel-že se probere tak brzy! Bylo to Deinotherium, obrovský pravěký chobotnatec, byl to agresivní samec a hned se po nás ohnal svým dlouhým chobotem. Hned nato utekl a začal dovádět na ostrově. Prošel jedním domem, ze kterého zbyly jen nicotné trosky, zadupal dva pracovníky, kteří se pokoušeli jej nějakým záhadným způsobem odchytit, zničil nám tři auta a vůbec-byla to prostě pohroma!!! Všechno se vyřešilo střelbou-tentokrát ne z uspávací pušky. Jeden veterinář zrovna v tu chvíli vyšetřující Lagosucha na něm skoro vyplýtval zásobník. Nutno uznat, že to bylo to poslední, co nás napadlo, a definitivně to první a jediné, co tohoto kolosa dokázalo zastavit v řádění. Oliver po celém incidentu jen nevlídně pohodil svůj batoh na gauč ve společné pracovně se slovy: "Doufám, že ho zvládnete!". Hned jsme začali stavět ohradu, ale s našimi minimálními finančními zisky to nebylo rozhodně nic lehkého. Deinotherium muselo být přímo připoutáno na vrtulník odneseno do pozorovacího výběhu, kolem kterého jsme postavili vysoký elektrický ohradník a zapnuli veškerá alarmová zařízení. Prozatím nám neuteklo, ale než bude výběh postaven, bude to hodná chvíle. Alespoň teď samec není agresivní, když se po těžkém úrazu léčí...

Dalším problémem je naše terárium. Jak již víte, Oliver do něj vozí z Isle of Die všechny možné studenokrevné vyhynulé plazy, od pravěkých gekončíků Ardeosaurů přes hada s nohama rodu Pachyrhachis a prehistorického chameleona Anqingosaura až po gigantické želvy druhu Testudo atlas, známé taky jako Clossochelys. Všechny tyto tvory postihla menší pohroma, když ve středu Deinotherium omylem přetrhlo v jedné z budov drát vysílající elektrickou energii právě do terária. Žárovky přestaly svítit, v místnostech se přestalo topit a následovaly i horší věci. Třeba to, že obě velké želvy najednou upadly do klidového stádia, což je něco, co jsme rozhodně a vůbec nikdy nečekali. Nedokážeme si poradit s jejich procitnutím. Tři Ardeosauři mezitím unikli z terária, dva jsme chytili, z nichž jednoho dokonce až zrovna dnes ráno, ten třetí a zároveň nejmladší člen Ardeosauřího klanu nám ale asi doslova unikl. Je možné, že si to zamířil do výběhu s nějakými dravci, kteří jej sežrali... Navíc nikdo nevíme, co se stane zase za týden, ale tentokrát je to podle mě víceméně Oliverova vina!


Pokračování za týden, tedy, doufám!

4 komentáře:

dinosaurss řekl(a)...

No tak to tééda páni, to je zajímavé i napínavé, těším se, jak to bude asi pokračovat, skvělá část!

martinoraptor řekl(a)...

To je skvěla a celkem vtipně napsaná část, už se rověnž těším jak si se všemi těmi problémy porádí.

martinoraptor řekl(a)...

[3]: Vida už tu dloho nebyla nějaká šílená, gramatická chyba: rovněž

martinoraptor řekl(a)...

[4]: dlouho 8-O

Okomentovat

Nejčtenější