pátek 10. října 2014

Správce dinosauřího parku - Fred těžce zraněn na Isle of Die

Další pátek, další Správce dinosauřího parku! Co se asi našim hrdinům přihodilo nového během uplynulého týdne? To si přečtete v dnešní části!

Fred těžce zraněn na Isle of Die

Během uplynulého týdne vytekla sprška krve. Ale popořádku: Hned v sobotu ráno Siamotyrannus opět proboural plot, jenže byl zastaven naším pracovníkem Timem. V neděli začal malý Teleoceras bez jakéhokoliv důvodu zvracet a muselo se udělat hodně pro jeho záchranu. Neznámý prvok útočící na jeho střevní systém se vrátil. Samec Deinotheria navíc také začíná být docela hrozbou-pomalu se už opírá o plot v provizorním výběhu. V pondělí jsme najali tři Američany jen proto, aby jej hlídali, ale opět byl zasažen náš bankovní systém. Charles chce neprodleně park otevřít veřejnosti a začít vydělávat, zato Oliver si myslí, že je na tohle park až příliš nebezpečný. Nikdo neví... Každopádně ta sprška krve opravdu vytekla... Stalo se to celé v úterý odpoledne, když jsem s Oliverem, Fredem a partou dalších pěti vojáků a zoologů zajel na Isle of Die, s cílem podívat se po nějakém plazu do našeho prehistorického terária. Nejprve jsme se pokoušeli chytit nějaké druhy scinků, potom dokonce i pravěké obožjivelníky, třeba žáby rodu Palaeobatrachus, které nám ale stejně unikly. Pak ale jeden z vojáků našel dinosauří hnízdo a ukradl vejce. Bohužel, matka měla vojáka na dohled a okamžitě ho začala sledovat. Voják ji dovedl až k našemu stanovišti na malé pláňce, na samém východu ostrova. Tou matkou byla samice Ceratosaura, velmi nebezpečného masožravce, se kterým jsme již před nějakou dobou měli řádku problémů. Vejce schované ve vojákově brašně jsme ihned všichni uzřeli, když nám jej ukázal. Hned nato se ozval děsný řev a šestimetrový dravec si to mířil rovnou k vojákovi. Oliver navrhl položit vejce na zem a utéci. To jsme udělali, samice si vejce jen něžně vzala do tlamy a odnesla zpět k hnízdu. Vojákovi jsme hned všichni nadávali, že nás takhle připravil o cenný čas. Za půl hodiny se však na stejném místě objevila samice Ceratosaura znovu, a tentokrát měla posilu...

Byl to pestřeji zbarvený samec, velký zhruba jako ona. Hned oba vtrhli do tábora a začal boj o život. Já se naštěstí s Oliverem schoval ve vrtulníku, do kterého ale samec bušil hlavou a tak jsme nemohli odletět. Fred se tiskl na okno v malém džípu, jenž samice Ceratosaura po pár vteřinách převrátila na střechu. Potom oba Ceratosauři sežrali všech pět dalších členů týmu. Toho prvního oba rozervali na kusy a ihned hltali velké kusy masa, po jednom ze zoologů dokonce zbyl jen veliký krvavý cákanec. Zato nejhorší smrt zažil pětadvacetiletý voják, jenž přitom všem utekl kamsi mezi kapradiny a tam jej hladový samec nějakým hrozným způsobem zabil. S Oliverem jsme byli šokováni. Když jsme použili dynamit na veliký výbuch části plání, který oba dravce rychle zahnal na hnízdní území, bylo již skutečně pozdě. Jen živého Freda jsme našli v polorozbitém autě. Z rukou mu tekla krev, to asi proto, že při pádu na sklo si je nepěkně pořezal. Dostál také těžkého úrazu hlavy... Tahle výprava se nám moc nepovedla. Fred je dodnes v kritickém stavu, a v mikronéské nemocnici bojuje o život!

Jak to s Fredem dopadne, to se určitě dozvíte v příští části! Tu očekávejte, jako vždy, příští pátek...

1 komentář:

blogplateosaurus řekl(a)...

[3]: Byly špatné vztahy.

Okomentovat

Nejčtenější