čtvrtek 10. června 2010

Utahraptor

Utahraptor, tedy "utažský zloděj", byl hned po Megaraptorovi největším raptorem, který kdy žil. O váze kolem 500 kilogramů šlo o zabijáka rozšířeného zejména v Brazílii, ale i po celé Severní Americe či Jižní Evropě. Dosahoval délky 6,5 metru, svůj zabijácký dráp používal k tomu, aby se na kořisti přichytil, nikoliv, aby ji rozpáral. Měl docela silné zuby, kterými kořist uchvátil. Klidně lovil i tvory větší než on-troufl si na Iguanodona nebo Magyarosaura. Objveil se také ve čtvrté části seriálu BBC Putování s dinosaury. Možná však vědci ví ještě něco o jeho obživě. Podobně, jako třeba Velociraptor se i Utahraptor živil vejci různých dinosaurů. Utahraptor byl v jiném také kanibal, který klidně požíral svá mláďata.
Popisek Utahraptora najdete zejména v knize "Putování s dinosaury" od Tima Hainese nebo na blogu: www.dinoexpres.blog.cz .

Příště popisek Carnotaura!!!

9 komentářů:

dinoexpres řekl(a)...

Nádhera!!!!

mojeznamky řekl(a)...

dobre

mojeznamky řekl(a)...

Jo píšu knihu

vendac řekl(a)...

[3SUPER POPISEK(PRO MOJEZNAMKY:JAK SE JMENUJE?ODEPIŠ)

Alfaraptor řekl(a)...

Promiň - asi mě vyškrtni, už tam psát nebudu. Dej mi prosím na sebe nějaký kontakt, ať ti můžu poslat ty obrázky

juriju řekl(a)...

Pěkné. Utahraptor je nádherný dromaeosaurid.

PENNINGTONFay25 řekl(a)...

Following my own monitoring, thousands of persons all over the world get the <a href="http://goodfinance-blog.com">loans</a> from well known creditors. Therefore, there is a good possibility to receive a bank loan in all countries.

Coach Outlet řekl(a)...

Secondly,the stores you visit to checkout clearance rack and see if you want it. It is best to find the lowest prices to see whether something captures. You will be surprised to know that these bags are up to 70% to make the original price.

christian louboutins řekl(a)...

I completely agree with the above comment.
http://www.shoesgreat.com/

Okomentovat

Nejčtenější