sobota 26. června 2010

Rodina na útěku-část 7.

Minulá část:
Rodinka dorazila až k jezeru, kde je však uvítání moc netěšilo... Co do počtu, tak v jezeru žil i Sarcosuchus, gigantický krokodýl, který připlaval až z Afriky. Chtěl útočit na mláďata, ale nepodařilo se mu to. Později se k jezeru vydala malá skupinka Patagosaurů, dávných Jurských sauropodů, kteří zde byli však už jen v miniaturní velikosti-osm metrů. Ze zhora se však později začínali ozývat zvuky.

RODINA NA ÚTĚKU-ČÁST SEDMÁ-LOV NA SOLNÉ PLÁNI V NOCI:
Už se setmělo téměř úplně, když rodina vylezla na skálu. Byla tam další solná pláň, která, stejně jako ta předchozí, vznikla ústupem velkého moře a krystalická bílá krusta se objevila na povrchu země. Gorgo se najednou ohlédl a za ním i jeho matka Jennifer. Před nimi stála další možná kořist! Bylo to o trochu větší stádo Argentinosaurů než minule. Aucasauři tu ale už nebyli původními lovci. Toto teritorium totiž zabíralo většinu skal, úrodnou na růst jehličnanů a menších keřů, vhodných pro sauropody. Řev rodinu trochu vyděsil. Jedna smečka Carnotaurů, větších masožravců, kteří byli docela příbuzní s Jurksými Ceratosaury a Dilophosaury, už útočila přímo na mladého, jedenácti letého jedince. Mladý Argentinosaurus to tedy vážně neměl lehké. Carnotauři na ubohého veleještěra různě skákali a občas se někomu podařilo zasadit mu ránu zuby na záda nebo na bok. To už se ale i v zadu ozval řev. Velký samec Aucasaura našel rodinu. Přišel k mláďatům a začal slintat. Naštěstí šlo o jejich otce, který tu po celou dobu, kdy byli pryč, lovil ještěrky a mláďata sauropodů. Jeden Carnotaurus se proti samci rozběhl. Aucasaurus mu uhnul a začal ho prudce kousat do krku, takže Carnotaur za chvíli zmizel úplně. Ostatní nechali lovu a utíkali za ním, protože viděli, že tento Aucasaurus je nesmírně sliný. Zraněný Argentinosaurus už neměl šanci. Padl na zem, a rodina ho šla dorazit. A co se týkalo Giganotosaura, jak je později také honil, ten zemřel pádem ze skály. Rodina nyní hodovala na Argentinosauřím mase, a všichni byli rádi, jak se jim to vlastně povedlo...

Popisek k obrázku:Jedna smečka Carnotaurů, větších masožravců, kteří byli docela příbuzní s Jurskými Ceratosaury a Dilophosaury, už útočila na mladého, jedenácti letého jedince... Obrázek je z www.pravekysvet.blog.cz .

Dotazník o příběhu:

Místo odehrání: Patagonie (místo, zahrující Argentinu a kousek Chile)
hlavní hrdinové: rodinka Aucasaurů
překlad jména do Angličtiny: Family on the run
příběh se odehrál před 81,4 miliony lety...

Tento příběh šťastně skončil pro rodinku, ale já chystám i další příběhy. Také se ale dočkáte doslovu o čtyřech příbězích, které nyní proběhly. Příběh "Spinův poslední lov" očekávejte poi čtvrtku příštího týdne!

4 komentáře:

Remi řekl(a)...

Moc pěkné!

PRE-History řekl(a)...

Super ale ten obrázek byl můj  na konci v článku Příběh mládete IV.

Eva řekl(a)...

Hezky to skončilo!

open back bridesmaid dresses řekl(a)...

Valuable info. Lucky me I found your site by accident, I bookmarked it. .
http://www.wiredress.net/

Okomentovat

Nejčtenější