čtvrtek 29. srpna 2024

Trailer k novému dokumentu South Africa: A Wildlife Adventure vyprávěnému Nigelem Marvenem!

Před třemi dny, 26. srpna, vyšel na YouTube kanálu kanadského filmaře Aleca McGratha trailer k novému nezávislému přírodovědnému snímku South Africa: A Wildlife Adventure. Jaké to bylo překvapení, když se v něm již s první sekundou ozval hlas britského dokumentaristy Nigela Marvena, kterého všichni dobře známe, ať už z Prehistorického parku (Prehistoric Park) či z Deseti nejnebezpečnějších hadů (Ten Deadliest Snakes), z Dobrodružství s jaguáry (Jaguar Adventure) či letos vydaného Divokého Slovenska (Wild Slovakia). Musím říci, že se na tento film velice těším. Pokud jste trailer k filmu ještě neviděli, anebo jste vlastně do začátku čtení tohoto příspěvku o South Africa: A Wildlife Adventure vůbec nevěděli, pak nezbývá, než sjet trošičku dolů pod tento odstavec, a vychutnat si ho.


Tímto nezávislým dokumentem budou provázet Alec a Tabitha McGrathovi, kteří se vydali na cestu po národních parcích Jihoafrické republiky. Jejich cílem bylo natočit celou řadu známých i méně známých afrických zvířat, především pak savců a ptáků. Můžeme se těšit na jejich setkání se slony, lvy, nosorožci, buvolci stepními, impalami či skálolezy skákavými! Bude toho ale určitě mnohem, mnohem více. Nigel Marven je sice rezidentem Velké Británie, nicméně v prvním desetiletí tohoto století měl trvalé bydliště v Jihoafrické republice (jste-li fanoušky jeho děl, možná si vzpomínáte, že to psal i na svém starém webu); svou zahradu v JAR vlastně zmiňoval ještě ve scéně se zmijí útočnou v epizodě 3. série Deseti nejnebezpečnějších hadů, věnované jedovatým potvůrkám z Arábie (Ten Deadliest Snakes: Arabia). Nejde o jediný nadcházející dokument, který Nigel bude vyprávět - příští rok se můžeme těšit na nadšeně očekávanou trilogii patnáctiminutových filmečků o miocénní fauně Nebrasky, Forgotten Bloodlines: Agate, ke kterým nahrál mluvený komentář ještě v covidovém lockdownu. 

Není mi zatím známo, zda bude South Africa: A Wildlife Adventure pouze jedním filmem nebo celou sérií. Rovněž mi není známa jeho stopáž; může jít o hodinový nebo třeba jen půlhodinový snímek, nebo to bude řada kratších dílů o kratší stopáži. Více informací s vámi budu určitě ještě sdílet, pokud se mi dostanou do rukou. V tuto chvíli vám však mohu prozradit, kdy dokument vyjde - světovou premiéru bude mít 1. října 2024 v budově the artsPlace ve městě Canmore, jež se nachází v kanadské provincii Alberta. Hned následujícího dne, 2. října, pak bude dokument uveden na Alecově YouTube kanálu!

Co se Nigelovy tvorby týče, je možné, že do konce roku vyjde ještě Divoká Arábie (Wild Arabia), kterou natáčel loni. V současné době pracuje na pokračování Divokého Slovenska, jež vyjde nejspíše v prosinci 2025.

Líbil se vám trailer k South Africa: A Wildlife Adventure? Těšíte se na tento film vyprávěný jedním z nejznámějších britských tvůrců přírodovědných dokumentů? Podělte se o své pocity a názory v komentářích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější