pátek 19. února 2021

Obrázek týdne 19. 2. 2021

Už máme za sebou více než polovinu února. Sníh taje, teplota den co den roste... Ale co to má všechno co dělat s Obrázkem týdne? Popravdě vlastně nic, tedy alespoň určitě ne tentokrát! Takže myšlenky na počasí a podobné záležitosti stranou, a prohlédněme si malbu, kterou jsem se do rubriky rozhodl zařadit tento týden. Autorem tohoto úžasného díla je paleoartista J.w. Kirby. Musím říci, že jejich díla už velmi dlouho obdivuji, a prostě jsem si nemohl dovolit jedno z nich Vám v rámci Obrázků týdne neprezentovat. Co říkáte, nechtěli byste si tuto malbu pověsit na stěnu?


Popisek k obrázku: Nastala noc, a Měsíc v úplňku ozařuje pozoruhodnou krajinu prehistorické Číny před 158 miliony let. Na vrcholku kamenitého srázu se k větvičkám s drobnými pupeny natahuje hladový Gigantspinosaurus sichuanensis, obrněný stegosaur o délce 4,2 metru a hmotnosti přinejmenším 700 kilogramů. Pomalu uždibuje jednotlivé pupeny, nespěchá, má všechen čas na světě. Za úplňku nehrozí, že by se za ním kradl nějaký zlověstný predátor. Tuto noc by pro něj nebylo, kde se ukrýt. Ale i kdyby se nějaký nezkušený gasosaurus náhle vynořil zpoza některého stromu, Gigantspinosaurus se mu hravě ubrání. Ty čtyři velké bodce na ocase by mu mohly vypíchnout oko.

Zítra na mém blogu začíná nový příběh Cryptid Hunters: PhantomZone! A v neděli hodlám napsat o nových přírodovědných pořadech... Těšte se!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nejčtenější