pátek 1. září 2017

Správce dinosauřího parku - Průzkum jeskyní a boj se spiklenci

Se začátkem nového měsíce je tu nový Správce dinosauřího parku! Vyřešil se už problém s Josém, který před několika týdny vypustil v parku masožravce na příkaz členů týmu Operace Hon na Kronosaura? A co ostatní potkalo naše přátele v parku? Teď se to dozvíte!

Průzkum jeskyní a boj se spiklenci

Uplynulý týden byl přímo nabitý akcí. V pondělí jsem čistil ohradu Deinotheria, která si úklid skutečně zasloužila. Velkého chobotnatce jsme pochopitelně museli uspat a převést do jiné, náhradní ohrady. Jenže mohutný a nevrlý samec Deinotheria se probudil dříve, než byl do ní vypuštěn. Jelikož se nacházel v síti, kterou nesla helikoptéra, začal sebou házet na všechny strany. Z dálky jsem to s hrůzou pozoroval. Pilot vrtulníku naštěstí brilantně přistál. Zvíře muselo být na zemi zase uspáno, což však způsobilo komplikace. Na jednu chvíli přestalo dýchat. Byl jsem o tom informován přes vysílačku. Jakmile jsem se však do náhradní ohrady dostavil, Deinotherium po ní zběsile běhalo, bylo tedy dost živé. Naráželo do plotu a troubilo tak nahlas, že by člověku praskly bubínky, kdyby stál těsně vedle něj. Středeční převoz zvířete do původního výběhu, který jsem vyklidil, probíhal už o moc snadněji... V úterý se Oliver vydal na výpravu na Isle of Die. Po dlouhé době stanul na ostrově plném pravěkých příšer. Přelet letadlem nad ostrovem ho jen ujistil, že místní příroda se skvěle zotavuje s někdejšího vypálení. Ještě stále si vzpomínám na to, jak Ochránci pravěké zvěře spolu s Oliverem museli zjišťovat, zda decimaci přírodního ekosystému části ostrova přežily všechny tamní druhy. Tentokrát se Oliver vydal na západ ostrova. Obvykle vyráží na jih či na východ, toto byla tedy nová výzva. Západní část ostrova byla sice postižena požáry, je však nově zarostlá džunglí a navíc je útočištěm mnoha podivných živočichů. Někteří z nich sídlí v síti jeskyní, které se nacházejí kousek od pobřeží. Oliver, Tim a výprava dalších šesti mužů doprovázených jednou lékařkou se vydali na pochod. Od pobřeží, kde zanechali letadlo, putovali pralesem až k jeskyním. Byla to dlouhá štreka, zabrala jim půl dne, další půlku dne měli strávit průzkumem jeskyní, tudíž bylo jasné, že budou muset v pralese přenocovat. Oliver byl prvním člověkem, který do těchto jeskyní kdy vstoupil. Musel to být úžasný pocit. Prvních pár kroků učiněných badatelem vyrušilo malého ještěra. Oliver se nezdráhal jej chytit. Ve světle baterek se ukázalo, že by to mohla být mladá Megalania, sotva pár týdnů stará. Oliver pořídil řadu fotografií a pak zvíře zase pustil. Tým dále objevil několik druhů netopýrů, z nichž jeden by mohl být Icaronycteris, pozoruhodný netopýr z období Eocénu. Velká hejna těchto letounů zdobila strop jeskyní, jenž se neustále snižoval. Po nějakém čase Tim zapadl do jámy se studenu vodou a nepříjemně si odřel lýtko. Musel být odveden. Venku jej lékařka Judith ošetřila. Oliver měl pocit, že je v jeskyních něco sleduje a dokonce zahlédl stín masožravého dinosaura. Jelikož byl Timův stav celkem vážný, kvůli zranění totiž ztratil mnoho krve, musela být expedice přerušena. Když poraněného dobrodruha odváděli, slyšeli pískot dinosaurů z jeskyní. Oliver nepochybuje o tom, že je vážně sledovala smečka nějakých masožravců. Otázkou je nebudou-li nebezpeční, až se sem Oliver příště vrátí?

Oliver se z Isle of Die vrátil už ve středu. A zrovna tehdy jsme museli čelit dalšímu nebezpečí. Před polednem nad ostrovem chvíli kroužilo letadlo Operace Hon na Kronosaura. Vyzvali jsme letce k tomu, aby otočil kurz a opustil náš prostor. Ten to však odmítal. Teprve pod pohrůžkou zákona letadlo zmizelo z dohledu. Při obědě ke mě přiběhl lodník z přístavu. Řekl mi, že jeho mladý asistent si právě volal s nějakým Robinem L. Řekl mu, že východ Tedova ostrova je v podstatě nechráněn a tak na něj mohou přistát čluny. Lodník svého asistenta vyslechl čirou náhodou, řekl mu totiž, že jde na oběd, pak si ale odskočil a mezitím se už asistent dal do hovoru se svým kumpánem, zatímco si myslel, že lodník se už dávno láduje mezi námi. Asistenta jsme okamžitě zadrželi. Byl drzý a dokonce mi chtěl dát ránu pěstí do obličeje. Naštěstí byl při akci i Oliver. Ten, který si ze mě vždy dělá legraci, mne nyní dokonale ochránil. Stačilo jediné kopnutí (Oliver umí několik bojových umění, včetně kickboxu) a asistent ležel na zemi, držíce se za břicho. Ve čtvrtek se ukázalo, že na pobřeží nějaký člun skutečně přistál. Na pláži zůstalo lano, kterým byl člun uvázán k dřevěnému kůlu. Možná, že ho tu nechali z čiré provokace, možná museli lano přetnout, když na ně zaútočil nějaký pterosaur volně poletující nad ostrovem. Každopádně jsme zjistili, že dva krmiči z našeho parku úplně zmizeli. Jejich domky jsou takřka prázdné. Sbalili si své saky paky a prostě se nechali odvézt. Kam? No přece k našim nepřátelům z Operace Hon na Kronosaura! K něčemus se schyluje. Dnes ráno jsem telefonoval s jedním argentinským komisařem. Řekl, že José se přiznal k tomu, že měl s pomocí masožravců zabít několik lidí v našem parku, aby tak našim nepřátelům odhalil slabiny bezpečnostních zařízení v parku!

Možné nebezpečí ze strany Operace Hon na Kronosaura asi nedá Danovi spát! Jak celá bitva s těmi zločinci dopadne?!

1 komentář:

mytologieolympu řekl(a)...

Skvělý díl, hlavně Deinotherium bylo zábavné. Chudák si spásá trávu, pak ho něco štípne a najednou se probudí desítky metrů nad zemí - musel být vyděšený :D

Okomentovat

Nejčtenější